Problem s Bootovanim

Informácie o software, ankety...
PuN!
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Problem s Bootovanim

Príspevok od používateľa PuN! »

Caute,
mam taky problem. Akurat som si spojil disk na 3 particie, a resetoval som pocitac. A Teraz mi vypisuje chybu, ze
BOOT FAILURE, PLEASE INSTERS CORRECT BOOT DEVICE AND PRESS ENTER.
Neviem si s tym rady, uz som skusal spustit aj LIVE CD Ubuntu, ale nijak mi to nepomohlo.
Prosim rychlo pomozte. Vdaka
konyk87
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa konyk87 »

trosku nechapem slovnemu zvratu "spojil som si disk na 3 particie" :wink:
su 2 moznosti:
1. bud si si ho na 3 particie rozdelil - v tomto pripade tam skus dat instalacne cd Windowsu, restaruj pc, nabootuj, zvol opravit a v prikazovom riadku napis "fixboot /mbr" (bez uvodzoviek)

2. spojil si 3 particie do jednej - v tomto pripade sa zrejme sformatovali a asi bude potrebne nainstalovat win...pokial si to spajal vo wine tak nechapem ako je to mozne - jedine, ze by sa ti nejak podaril prepisat pismeno systemoveho disku...

\\ este ma napadlo..vypni pc, odpoje kable od disku a zasun ich naspat - mne sa niekedy stane, ze sa nejako zrejme prerusia tie kontakty a tiez mi vypisuje tuto hlasku vtedy...
PuN!
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

no, ja som mal disk rozdeleny na 5 particii, a na jednej z nich bol Windows. Windows som nehal na pokoji, a 3 dalsie som spojil do jednej, a teraz mi vypisuje tu chybu.
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

tak asi si nieco urobil aj s diskom kde bol windows,inak nevidim dovod preco by ti to pisalo az na ten s tymi kablami 8)
PuN!
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

do compu sa nemozem vrtat, este ho mam v zaruke. teraz akurat skusam preinstalovat Win, hadam to pomoze
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ak mas to live cd linuxu.. tak si v biose nastav first boot device CDROM.. musi ti ho nabootovat.. das spustit liveko.. ak ti to nepojde chyba v disku urcite nie je pretoze to liveko spustis aj bez HDD.. tzn ze to vobec pamät z HDD nepouzije
PuN!
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

no, tak preinstalovalosm win a po restartovani mi stale ukazuje tu istu chybu.
ale ked tam vlozim CD winu,tak vsetko slape jak ma.
NEVIETE KDE MOZE BYT PROBLEM??
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

skus si teraz v biose to prepnut na 1st boot device na ten HDD kde mas ten win..
inak mozno je nejake divne cdcko od windowsu.. skus nahodit nejaky aktualnejsi win
PuN!
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

CHLAPIII...MOC MOC VELMI PEKNE VAM DAKUJEM ZA SPOLUPRACU A OCHOTU POMOCT MI S MOJIM PROBLEMOM.PROBLEM VYRIESENY PO REINSTALACII WINDOWSU A NASLEDNE ZMENENI BOOTOVACEJ JEDNOTKY V BIOSe...KLOBUK DOLE NAD VASIM SKILLOM S KOMPAMI..DANKE ŠEN
Napísať odpoveď