kedze zrejme budem nuteny (opat) kupovat novy book, tak som prehladaval nejake notebooky a nasiel tam 17 palcovy notebook so dost slusnou grafikou - proste parada..
chcel by som pocut nejake vase nazory na 17palcove notebooky, najlepsie AK vazne niekto aspon taky mal v ruke.. nieze "jedna baba povedala" .. respektive vo fantazii si predstavovat
- ked ho nepretrubejes kazdy den nosit zo sebou tak ber 17 samozrejme je to uplne ine pohodlie aspon tot moja skusenost z intraku co som presedel peknych par hodin za 15,4 a aj 17 palcovym takze neda sa to podla mna je lepsia 17 a navyse alfanumericka klavesnica je pohodlnejsia ...
17ka je velke hebedo, povedal by som ze hybrid medzi PC a NB vhodny na obcasne prenasanie, urcite nie na neustale nosenie. Zalezi na co ten notebook chces - niekto preferuje mobilitu, niekto nieco ine.
ja mam 17" a som viac spokojny ako ked som mal 15" nb viacmenej vyuzivam iba doma, obcasne ho niedke berem sebou....ale neviem si predstavit ze by som tu 4 kilovu skrinu musel stale nosit so sebou
ja osobne mam 15.4" a co maju kamarati a tak, urcite by som do buducnosti ani nerozmyslal o 17"
Nejde o nic ine len o velkost a o vahu, a tym padom clea filozofia notebookov, cize prenosnych pocitacov sa posuva niekde do inych sfer...
Je to na tebe co ti bude vyhovovat, ale podla mnma je to velke...
Inak 15.4" je na sirku priblizne tak ako obycajna 17"
No to by aj mna zaujimalo lebo tiez sa rozhodujem medzi tym....
Moj nazor : Keby bolo penaziii ta by som kupil nejaku 13" alebo 14" a k tomu monitor... chapes ked ho potrebujes zobrat je lahky a ked budes na nom robit ta si pripojis monitor ....
zalezi ako velmi ten NB planujes prenasat, resp sposob vyuzitia
lebo nosit 17tku nebude nic prijemne, navyse ak planujes pouzitie napr v skole kde pojdes na baterku tak 17tka ti da "zbohom" o dost skor ako menej nenazrana 15tka
o 17tke je vhodne uvazovat ako o nahrade desktopu, teda ze NB budes prenasat len minimalne a pozadujes dost vysoky vykon, ktory toho dost spapa pri praci na baterku
Pokial ho budes mat skor len doma miesto Desktopu, a sem tam ho prenesies z obyvacky do izby a do kuchyne tak 17.Ked na nom budes hravat casto hry a pozerat filmy,pripadne praca z grafikou tak 17.
Ale pokial ho chces stale prevlakat z miesta na miesto,sem tam pracovat v parku na lavicke a vyuzivat ho prevazne na kancelariu alebo pracu, ktora si nevyzaduje velku "obrazovku" tak potom max. 15.(A netreba sa spoliehat na to,ze auto odveze ).
Don_Pipino napísal:Zalezi od toho na co ten NTB budes pouzivat.
Pokial ho budes mat skor len doma miesto Desktopu, a sem tam ho prenesies z obyvacky do izby a do kuchyne tak 17.Ked na nom budes hravat casto hry a pozerat filmy,pripadne praca z grafikou tak 17.
Ale pokial ho chces stale prevlakat z miesta na miesto,sem tam pracovat v parku na lavicke a vyuzivat ho prevazne na kancelariu alebo pracu, ktora si nevyzaduje velku "obrazovku" tak potom max. 15.(A netreba sa spoliehat na to,ze auto odveze ).
jj presne ako kazdy to uz vravi x krat popripade si dokupis Wide/normal monitor na pracu viac palcovy a mas to vybavene ak ces 15 palec a mozes to premiestnovat proste ako ces ty je to volba na kazdom zvlast