pohybove alarmy
pohybove alarmy
zaujimalo by ma ako sa daju obist pohybove alarmy a ako napr. typu AMB-600 thx
No vacsina pohybovych senzorov pre alarmy funguje na zaklade infracerveneho svetla. Cize snima obraz miestnosti a v pripade, ze v tepelnom obraze vznikne velka zmena, vyvola poplach. Znamena to to ze stale musis mat rovnaku teplotu ako pozadie, co je dost tazko realizovatelne. Borici mytov to tusim prekonali tak, ze pouzili poziarnicky oblek, ktory odraza teplo (taky strieborny). Inak pouzitie roznych dosky, aby ta zakryli nepomoze.
No ono je to tak, ze mas snimac, to je ten AMB-600 a potom bezpecnostny system. Cize snimac zachyti problem a vysle signal systemu. System potom bud spusti alaram, zavola policiu alebo posle sms majitelovi. Vacsinou to bude asi vsetko narazanonym445 napísal:a este ze su napr. ze ked tam bude ta zmena teploty lebo ten typ je na infra tak su ze zacne hukat alebo su aj take ze ti posle na mobil sms alebo rovno na policiu neviete ako je to s tym typom vysie uvedenym ?
No podla mna je to v ramci zabezpecenia riesene tak, ze ked prestrihnes kabel alebo nejak zablokujes vysielanie bezdrotovou cestou, tak system spusti alarm.anonym445 napísal:no som si myslel ze to tak bude ze vsetky tri naraz ale nekto to tak nema a ked nemas snimac bezdrotovy a napr odje*es ten kablik tak ked to zapne asi to same hned nahlasi sak nemusis sa nato pozerat ?
To neviem, ale pravdepoodobne to nahlasi, ze nema signal, podla mna to maju dobre osetrene, ale nikdy som taky system nestudoval, toto su len zakladne predpoklady aspon minimalnej bezpecnosti.anonym445 napísal:ale myslel som ked to prerusis vtedy ked mas alarm vypnuty a potom ked ho zapnes tak ci sa hned zapne alarm alebo ako to je ves ?
-
vajda65
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
ono to treba chápať komplexne ty máš nejakú neznámu ustredni na ktorú sa dá pripojiť určitý počet slučiek (pohybové senzory, senzory rozbitia skla atd) dalej na túto ustrednu môžeš pripojiť gsm komunikátor ktorý zabezpečuje už spomenutú sms pri narušení a takisto pripájaš ustrednu na pult centralnej ochrany odkial príde sbs, nie fízli.
ak nemáte platenú sbs tak samozrejme neprídu.
ak nemáte platenú sbs tak samozrejme neprídu.
-
vajda65
Medium Professional
tažko, IR pasívne senzory sú založené na pozorovaní okolitej teploty takže nejaká batéria ich neoklameS666 napísal:Ste nepozerali Mac givera, tieto infra pohybove senzozi sa daju jednoducho obyst ak silnou baterkou zasvietis priamo na nich, potom ta senzor nevidi, odskusane to mam zatial len na tych svetelnyh reflektoroch ktore sa zapnu pri pohybe
No ale baterka vyzaruje aj infracervene svetlo, teda aspon ziarovka v nej. Ale nechce sa mi tomu verit, lebo v skole nam hovorili, ze akonahle sa zmeni spektrum infracerveneho svetla sledovanej oblasti, tak sa vyvola poplach a taky silny bod priamo v strede to spektrum riadne rozhodivajda65 napísal:tažko, IR pasívne senzory sú založené na pozorovaní okolitej teploty takže nejaká batéria ich neoklame
No ved prave, lenze ked mlady hovori, ze tak uz nejake snimace oklamal, tak som zacal pochybovat, ale mozno je to zalezitost iba tych lacnejsich.Shark NX napísal:Ano rozhodi ale zaroven spusti alarm.
Ked na PIR cidlo zasvietis baterku z malej vzdialenosti tak zaregistruje zvysenie IR ziarenia a tym padom to zaregistruje ako Pohyb
//Aha jasne, na to som nejako pozabudol, ze to cez den nereaguje
-
Shark NX
Addict
Nevidelo ho to kvoli tomu ze tym ze na ten senzor zasvietil Aktivoval aj Svetelny senzor ktory je Charakteristicky na cidlach pre osvetlenie.
Snima okolite svetlo cim urcuje ci je Den alebo Noc a podla toho vyraduje PIR cidlo z cinnosti, aby zbytocne nerozsvecoval cez den.
PIR Cidlo z Alarmu tym neoseres
Snima okolite svetlo cim urcuje ci je Den alebo Noc a podla toho vyraduje PIR cidlo z cinnosti, aby zbytocne nerozsvecoval cez den.
PIR Cidlo z Alarmu tym neoseres
-
SIX
Medium Star
ja si myslim ze pirko registruje rychlu zmenu ir ziarenia, ak sa pohybujes tak tvoje ir ziarenie slabe ir ziarenie vyvolava zmenu intenzity ale velmi rychlo v case, ked zasvietis baterkov nahle na pir intenzita je konstantna nemeni sa to znamena ze tvoje ir ziarenie je hlboko pod normov takze tvoj pohyb nevidi a ir baterky sa nemeni