"sebaznicujuce" dvd

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
ades
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

"sebaznicujuce" dvd

Príspevok od používateľa ades »

zdravim. pred chvilou som nasiel na nete tento clanok http://magazin.atlas.sk/technologie/technika/189893/ neviete niekto prosim ako to funguje? dik
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

povrch folie disku kde sú vypálene dáta je potretý tenkou vrstvou nejakej látky. Vrstva je natoľko tenká že neprekáža pri čítaní. Po ožiarení čítacím laserom nastane chemicka reakcia, ktorá do 48 hodín poškodí foliu s dátami natoľko, že sa stane nečitateľnou.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

ok dik k+, mozete lock :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

audiotrack napísal:povrch folie disku kde sú vypálene dáta je potretý tenkou vrstvou nejakej látky. Vrstva je natoľko tenká že neprekáža pri čítaní. Po ožiarení čítacím laserom nastane chemicka reakcia, ktorá do 48 hodín poškodí foliu s dátami natoľko, že sa stane nečitateľnou.
No na zive.sk pisali, ze DVD su poskytovane vo vzduchotesnom vakuovom obale a po rozbaleni nastane na mediu chemicka reakcia s kyslikom, ktora zapricini, ze po 48 hodinach budu udaje necitatelne. No predpokladam, ze tam ma vplyv aj laser, pretoze udajne ak ta doba uplynie a divak akurat dvd pozera, tak moze film dopozerat bez straty kvality.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

zive.sk? to by som sa necudoval keby napisali ze po dvoch dnoch ti ho pridu rozlámať
Blindman
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Blindman »

Napísať odpoveď