merac signalu wifi pre AP

Informácie o software, ankety...
xaxaxa
Light Star
Light Star

merac signalu wifi pre AP

Príspevok od používateľa xaxaxa »

neviem najst ziadny program ktorym by som si dokazal zmerat intenzitu internet. signalu na AP (klasika: mikrovlnke, externa antena, AP-ovislink). poradte nieco.
k6
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa k6 »

Tiez mam nahodenych par OvisLinkov - nemas ako tam zistit silu signalu. Jedina moznost je postaveny spoj povedzme hodinu pingovat malymi paketmi priamo na druhe ap (alebo klienta) a sledovat straty. OvisLinky maju vo web rozhrani moznost nastavit tusim 4 urovne signalu, nezabudni to dat na highest a potom to ked tak pocas testov podla potreby stiahni na nizsiu hodnotu (najnizsiu pri ktorej este nemas straty). Osobne na meranie signalu pouzivam USB wifi, starsieho ASUSa s integrovanou 6dB antenou a netstumblerom - zmeram signal na mieste kde ma byt druhe AP. Pokial tam je povedzme aspon nejaky maly signal z prveho AP, tak viem, ze ked tam nahodim 24dBi sito CSAT, bude to ficat.
xaxaxa
Light Star
Light Star

k6 napísal:Tiez mam nahodenych par OvisLinkov - nemas ako tam zistit silu signalu. Jedina moznost je postaveny spoj povedzme hodinu pingovat malymi paketmi priamo na druhe ap (alebo klienta) a sledovat straty. OvisLinky maju vo web rozhrani moznost nastavit tusim 4 urovne signalu, nezabudni to dat na highest a potom to ked tak pocas testov podla potreby stiahni na nizsiu hodnotu (najnizsiu pri ktorej este nemas straty). Osobne na meranie signalu pouzivam USB wifi, starsieho ASUSa s integrovanou 6dB antenou - zmeram signal na mieste kde ma byt druhe AP. Pokial tam je povedzme aspon nejaky maly signal z prveho AP, tak viem, ze ked tam nahodim 24dBi sito CSAT, bude to ficat.
da sa cez ip pripojit priamo na AP, kde ukazuje intenzitu vsetkych dospupnych signalo,. Lenze moj provider ma k tomu zaheslovany pristup. Myslel som ze je nejaky program ako maju notebooky ktore vedia detekovat sietovku, ap a ukazat silu signalu.
k6
VIP
VIP

Hm... nemam dojem, ze by mi Ovis niekde v nastaveniach priamo na AP ukazoval intenzitu. Ale mozno zalezi od modelu.

No pokial nan nemas pristup, tak to nemas ako zistit - pre Teba je to AP v sieti transparentne, chova sa ako sietovy prvok a nie ako AP.
xaxaxa
Light Star
Light Star

k6 napísal:Hm... nemam dojem, ze by mi Ovis niekde v nastaveniach priamo na AP ukazoval intenzitu. Ale mozno zalezi od modelu.

No pokial nan nemas pristup, tak to nemas ako zistit - pre Teba je to AP v sieti transparentne, chova sa ako sietovy prvok a nie ako AP.
ano, tento ma vlastne menu do ktoreho sa dostanes - kopec roznych nastaveni atd. a tam aj ukazovatel dostupnych sieti a kvality.
Je to ulpne jednoduche APcko, myslim ze nejaky zakladny model.
Zaujima ma ten signal z dovodu ze ked som ho videl naposledy ukazoval 32% a ta rychlost dost kolise (od cca 500kpbs do 1500). O dva domy dalej kamratovi ukazuje 38% a ide mu internet stabilne a rychlejsie (cca 1700kpbs). Mame okrem pc uplne vsetko rovnake. Ja dokonca AP hned pri antene, cize mensia strata signalu.
k6
VIP
VIP

Skusal si ten spoj "prepingovat" na straty?
xaxaxa
Light Star
Light Star

k6 napísal:Skusal si ten spoj "prepingovat" na straty?
Priznam sa ze toto neviem robit... ak sa ti chce dat mi nejaky pochopitelny lajcky navod, tak to urcite skusim.
mam vo vyhlade na "vysielac" dva huste smreky, je mozne ze rusia signal...aj ked ten rozdiel (ja 32%) (kamos 38%, bez stromov vo vyhlade) sa mi nezda tak velky aby to jemu islo o tolko lepsie.
k6
VIP
VIP

system > spustit > CMD - Otvori sa Ti prikazovy riadok. Ak vies ip adresu AP na ktore sa pripajas, tak do prikazoveho riadka napis:
ping 123.123.123.123 -n 100
123.123.123.123 je IP adresa AP na ktore sa pripajas, resp. cez ktore sa pripajas na net (alebo neviem ako to mas, proste testovany spoj). Prepinac -n 100 sposobi, ze bude odoslanych a prijatych 100 paketov. Cize paket sa odteba odosle na to AP a AP ho posle spiatky (AP to musi podporovat, ale vacsinou podporuje). Program potom pocita cas, za ktory sa paket vrati a na konci ukaze, kolko odoslanych paketov sa aj realne vrati a vypocita percentualnu stratu dat. Skus. Ak to pofici, tak skus zadat nejake vacsie cislo, povedzme 5000 paketov a nechaj to bezat - tak ziskas aspon zakladne informacie o kvalite spoja.
xaxaxa
Light Star
Light Star

k6 napísal:system > spustit > CMD - Otvori sa Ti prikazovy riadok. ...
Dik. skusil som tu 100ku. 0%strata, roundtrip 0ms vsetko.
Zda sa ze signal je dobry?
Cim to je ze ta rychlost tak kolise? Okrem toho stroma ma napada uz len Tcom, kroty mozno nieco riesi s dnesnym upgradom rychlosti DSL (ktora zda sa este stale nefunguje).
k6
VIP
VIP

Skus vacsi pocet, napr. tych 5 000. Ale zrejme tvoj spoj k AP je dobrya chyba bude nakoniec niekde inde. Mam nainstalovane dva OvisLinky, ktore na seba VOBEC nevidia, vzdialenost asi 100m. Na jednej strane je 26dBi sito CSAT parabola, na druhej strane je 24dBi sito CSAT stvorec. Jeden AP je "pod kopcom", navyse na tom kopci stoji akesi humno ci co to je a spoj je uplne bezproblemovy.
xaxaxa
Light Star
Light Star

k6 napísal:Skus vacsi pocet, napr. tych 5 000. Ale zrejme tvoj spoj k AP je dobrya chyba bude nakoniec niekde inde. Mam nainstalovane dva OvisLinky, ktore na seba VOBEC nevidia, vzdialenost asi 100m. Na jednej strane je 26dBi sito CSAT parabola, na druhej strane je 24dBi sito CSAT stvorec. Jeden AP je "pod kopcom", navyse na tom kopci stoji akesi humno ci co to je a spoj je uplne bezproblemovy.
fakt uz neviem cim to je ...to spojenie by malo byt myslim si stabilne, nie? mozno je to fakt Tcomom teraz ... mne lieta ta rychlost od 800 do 2000kb/s teraz, to je dost extrem...
skusal som otacat antenu, signal sa meni medzi cca 33-36% ...ale bol rozdiel v rychlosti: pri 36% signale v dvoch poziciach anteny bola rychlost lepsia v jedne polohe anteny ako druhej ..tomuto nerozumiem ...moze okrem intenzity signalu este nieco ovplyvnovat rychlost internetu?
EDIT: no zda sa ze to bol fakt ten Tcom, dnes to ide na 2mb celkom stabilne zatial...
k6
VIP
VIP

Kolki ste zaveseni na tej T-Com linke?
xaxaxa
Light Star
Light Star

k6 napísal:Kolki ste zaveseni na tej T-Com linke?
presne to neviem, tipujem 7-8
k6
VIP
VIP

No to je uz slusny pocet. Nedivil by som sa, ak by to kolisalo kvoli tomu.
xaxaxa
Light Star
Light Star

k6 napísal:No to je uz slusny pocet. Nedivil by som sa, ak by to kolisalo kvoli tomu.
je to mozne, ale teraz je to celkom ustalene, ked je odchylka medzi max. a min. rychlostou tak okolo 300kpbs...predtym to lietalo strasne.
Kazdopdne diky za radu ako otestovat kvalitu linky - budem s tym pravidelne stresovat mojho "providera" :)
Napísať odpoveď