Zmluva

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
shanoy
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zmluva

Príspevok od používateľa shanoy »

Dobry den,
prave prekladam, teda robim z ceskej predajnej zmluvy slovensku, teda potrebujem vediet slovenske paragrafy a pod...
Rad by som si overil niektore odseky ci su dobre napisane, teda ci je dobry paragraf a zakon, rad by som bol kebyze mi pomozete.. Takze:

Kód: Vybrať všetko

Na základe „Záväznej objednávky na dodanie tovaru“ je medzi predávajúcim a kupujúcim uzavretá kúpna zmluva podľa ustanovení $$ 558 a násl. Zákona č. 40/1964 Zb., Občiansky zákonník. Kupujúci sa tým zaväzuje umožniť pracovníkovi predávajúceho urobiť montáž zariadenia špecifikovaného v záväznej objednávke v priestoroch, ktoré kupujúci sám určí, a to v dopredu dohodnutej dobe, ktorá je uvedená v objednávke.
Potrebujem vediet ci su spravne uvedene paragrafy a zákonník.

Kód: Vybrať všetko

Kupujúci má právo na odstúpenie do 7 dní od prevzatia tovaru podľa ustanovenia § 59 Občianskeho zákonníka, a to písomnou výpoveďou zaslanou na adresu dodávateľa. V prípade odstúpenia kupujúceho od zmluvy sa strany dohodli na tom, že sú podľa ustanovenia podľa § 457 Občianskeho zákonníka povinný vrátiť si vzájomne všetko, čo podľa tejto zmluvy získali.
Tiez potrebujem vediet ci som uviedol spravne paragrafy a ci je spravny pocet dni..
Dalej som sa schcel spytat ci existuje na Slovensku rozhodcovske konanie . Dakujem za poradenie..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Chyba ti paragraf, konkretne tu: $$ 558

Zakony najdes na zbierka.sk, takze skus pozriet tam. Ja by som sa vsak inspiroval inymi obchodmi a skusil najst inspiraciu prave tam.

Roz. sud: http://www.google.sk/search?hl=sk&q=roz ... ogle&meta=
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Chyba ti paragraf, konkretne tu: $$ 558
Takze ma byt $$$ 558 ?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

§ nie $
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

JJ diky...Potom tam mam §59 Zákon č. 40/1964 Zb. Oz, tam sa pise ze je pravo odstupit od zmluvy do 10 dni no na nete ked som hladal tak na vsetkych zmluvach bolo do 7 dní.. Ale je tiez fakt taky ze ja tam mam Násl. no §59 som hladal v tom OZ ale nie Násl. ale normalny.Moze byt aj v tom rozdiel?
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

shanoy: Treba pozriet upravy a novelizacie toho zakona, zrejme sa to zmenilo z 10 na 7 dni.
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:shanoy: Treba pozriet upravy a novelizacie toho zakona, zrejme sa to zmenilo z 10 na 7 dni.
Ok diky... Este by som sa rad spytal to, ze ked tam nedam paragrafy a pod ci to bude chyba...Proste dam iba: Na odstupenie od zmluvy mate pravo do 7 dní..a nie ze: Podla zakona č.xxx paragrtafu xx mate pravo na odstupenie od zmluvy do 7 dní. Moze byt to prve nie, nemusim sa odvolavat na zakon?
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

Napíš na záver toto:

V ostatných otázkach neupravených touto zmluvou platia predovšetkým ustanovenia Obchodného zákonníka, najmä xxx a ostatné všeobecne záväzné predpisy platné v Slovenskej republike.
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

vajda65 napísal:Napíš na záver toto:

V ostatných otázkach neupravených touto zmluvou platia predovšetkým ustanovenia Obchodného zákonníka, najmä xxx a ostatné všeobecne záväzné predpisy platné v Slovenskej republike.
no a tie xxx nevim ...
Napísať odpoveď