Xubuntu 8.04 alternate VS archaicky NB
Xubuntu 8.04 alternate VS archaicky NB
ahojte! Spod postele som vytiahol jeden starsi zabudnuty notas (600MHz, 64MB ram, integrovana grafika, 5GB hdd). Chcel som si tam nahodit kbuntu 8.04. s takou malou pamatou sa mi klasicka instalacia cez desktop CD stala len utopiou (chyba out of memory a systemove poziadavky vravia jasnou recou). stiahol som si alternate CD. dal som si nainstalit system a pri instalacii sa to vzdy sekne na 75% kde mi indikator pise, ze nastavuje jazyk. pozrel som si konzolu a stalo tam nieco v tom zmysle, ze system nenasiel lokalizaciu a generuje sk_UTF8 (wtf???). skusal som aj bez lokalizacie. vybral som si anglictinu a vsetko co bolo defaultne som odenteroval. zase ta ista chyba, ale teraz chyba bola trosku odlisna. vypisalo mi to, ze system nasiel non-qwerty klavesnicu a zase sa nieco dalo generovat. generovanie neprebiehalo (neviem co malo co generovat a za akym ucelom). kazdopadne mi pri tom NB skolaboval. ked som sa pokusil proces ukoncit (ctrl+c), vysledok bol ukoncenie procesu a ten sa zase nasledne spustil a chyba sa opakovala. ma s tym niekto skusenosti? alebo inak... podarilo sa niekomu cez alternate CD xubuntu 8.04 nainstalovat funkcny system?
filippo napísal:Zajtra sa chystám inštalovať Xubuntu 8.04 na starší PC s podobnými parametrami ako je spomínané vyššie, ibaže je tam 128 MB RAM. Myslíte si, že 128 MB RAM by zvládla inštaláciu cez live CD, alebo bude potrebné Alternate CD?
Kód: Vybrať všetko
Minimum system requirements
To run the Desktop CD (LiveCD + Install CD), you need 128 MB RAM to run or 192 MB RAM to install. The Alternate Install CD only requires you to have 64 MB RAM.
To install Xubuntu, you need 1.5 GB of free space on your hard disk.
Once installed, Xubuntu can run with 192 MB RAM, but it is strongly recommended to have at least 256 MB RAM.Zatiaľ ešte nijako, lebo mi nevyšiel čas, mám live CD a Alternate som ešte nestihol stiahnuť. V priebehu týždňa sa do toho pustím a napíšem ti ss. Inak napadlo ma aj rozširiť RAM počas doby inštalácie, ale vyskúšam najprv to Alternate CD, ešte som takto neinštaloval, zatiaľ len cez live.turtlak69 napísal: potrebujes alternate. pls napis ako si dopadol s instalaciou. thx