potrebujem pomoc s ip adress
potrebujem pomoc s ip adress
prosim pomozte mi ... mam problem pripojit sa na siet.. wireless mam zapnuty najde mi siet... dam pripojit pripoji ma ale moja ip je 0.0.0.0.. uz neviem co mam robit 
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
-
NumBer_One
Star
No ten popis problemu je dost strucny, ale pravdepodobne nemas zapnuty DHCP server, takze ti nema co pridelit IP adresu. Bud si ho zapni na routri, alebo zadaj IP manualne, ale aby boli z roszahu IP ako je IP routra. Najcastejsie maju routre nastavenu defaultne IP: 192.168.1.1, tak ty si daj na PC napr.:miho12 napísal:prosim pomozte mi ... mam problem pripojit sa na siet.. wireless mam zapnuty najde mi siet... dam pripojit pripoji ma ale moja ip je 0.0.0.0.. uz neviem co mam robit
IP: 192.168.1.10
Maska: 255.255.255.0
Brána: IP routra
DNS1: 195.146.128.60
DNS2: 195.146.132.58
Hadam ti to pomoze, lebo problem moze byt aj v niecom uplne inom, ale to by si musel podrobnejsie popisat situaciu a pouzity hardware.
//autoeditácia príspevku ( 11 May 2008, 19:53 )
S tymto problemom som sa uz stretol, robilo mi to na mieste kde bolo vla inych WIFI sieti, pravdepodobne sa navzajom nejako rusia, alebo niekto vysiela silnejsie ako podla normy ma. Skus svoju wifi prehodit na iny kanal, to by mohlo pomoct. Skus popisat aky mas hardware, antenu a pod., viac informacii pomoze.miho12 napísal:ano internet mi ide ale len ked pripojim kabel na notebook..a cez wireless mi najde signal ale nic nejde...iba sa to stale pripoji a po par sekundach zase odpoji.. proste nenajde mi ip adresu..
-
Don_Pipino
Darca
Ake mate doma NTB ( znacky vsetkych troch a ktory z nich je tvoj). Jednemu tipkovi sa nechelo pripojit na svoju siet cez svoj NTB Acer, PDA sa mu pripojilo aj susedov NTB, nakoniec zistil, ze mal wifi router nastaveny na poslednom kanaly, ktory uz ale Acer nepodporoval, teda nepripojil sa
.
Pokial sa ti tie 2 co mas doma pripoja, bez nastaveni a len tvoj nie,tak mas DHCP zapnute, bo ak by si nemal, tak sa ti bez nastaveni nepripoja ani tie 2.
DHCP zapnes v menu routra, Pravdepodobne niecim ako "Enable DHCP".
Pokial sa ti tie 2 co mas doma pripoja, bez nastaveni a len tvoj nie,tak mas DHCP zapnute, bo ak by si nemal, tak sa ti bez nastaveni nepripoja ani tie 2.
DHCP zapnes v menu routra, Pravdepodobne niecim ako "Enable DHCP".