Kontaktne sosovky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Nosite ich?

Ano
89
28%
Nie
142
44%
Nie ale chcem
90
28%

Celkom hlasov: 321

t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Co su to za sosovky? Nemam v tom prehlad, ale nebudu to nejake sunty? Ja mam myslim si obycajne 30dnovky za nejakych cca 400,- czk a nikdy tam nebol ani naznak zlepenia sa, alebo niecoho podobneho.
b0t~
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa b0t~ »

bausch&lomb na 3 mesiace ... a po prvom dni som ju roztrhol :D
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Ja mám teraz skúšobné druhý týždeň a som veľmi spokojný.. :) teraz som bol ale u očnej a zhoršili sa mi dioptrie o 0,25 :( takže teraz mám Ľ: -1,00 a P:-1,25 :( a povedala mi, že mi objedná teda už na normálne nosenie a na pol roka.. a že to bude cca 2200 sk.. čo ma dosť zarazilo.. lebo je to dosť veľká pálka na pol roka.. a keď som sa ešte dozvedel, že spolužiačka, ktorá má zložitejšie dioptrie a tiež rozdielne oči, tak platila podobnú sumu, ale na rok a štvrť.. tak ja tomu vôbec nechápem, prečo mi to dáva tak veľa platiť?.. dajú sa potom šošovky objednávať aj od nejakého iného miesta, napr. z očnej optiky, kde som počul, že by to mohlo byť lacnejšie?..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

2200,- Sk je naopak dobra cena. Neviem co ma tvoja spoluziacka, ale normalna cena je cca 400 za mesiac, tak si to spocitaj ... Nie som tak bohaty aby som si mohol kupovat lacne veci a su to tvoje oci, na tych by som rozhodne nesetril.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

ZitePunkom: Dajú sa kúpiť aj lacnejšie. Ja mám na rok za 2000, ale pred tým som chodila k inej očnej a tá brala presne za tie isté o vyše 700 viac. Takže nie je doktor ako doktor. Kamoške povedala zase jej očná, že ju vyjdu na rok za vyše 4000, tak sa jej normálne spýtala, či neexistuje aj nejaký prijateľnejší variant. Tak sa skús popýtať. :)
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

chcel by som si zaobstarat na obcasne nosenie niake take tie sosovky zo zaujimavymi motivmi, otazne je ci si to dokazem sam aplikovat ?
potrebujem k nim aj obycajne sosovky?
ked mam 30 dnovu sosovku tak ju mozem nosit len 30 dni ? aj ked ju pouzivam len raz do tyzdna a po mesiaci treba nove ?
ked si kupim 2 mesacne tak mozem prvy mesiac nosit jednu a druhy mesiac druhu ? (za predpokladu, ze ju pouzivam len na jedno oko)

diki za rady :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Mrk napísal:ked mam 30 dnovu sosovku tak ju mozem nosit len 30 dni ? aj ked ju pouzivam len raz do tyzdna a po mesiaci treba nove ?
ked si kupim 2 mesacne tak mozem prvy mesiac nosit jednu a druhy mesiac druhu ? (za predpokladu, ze ju pouzivam len na jedno oko)

diki za rady :)
1) Ano, po 30tich dnoch uz je dost naprd, aj ked lezi v roztoku
2) Sosovky su balene po jednej a zalezi len na tom, kedy ju otvoris. Ja kupujem balenie po 6ks, cize 3mesiace. Datum spotreby mam na momentalnom baliku februar 2012.
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Lyson2580q »

Ja nosim radsej okuliare ako sosovky. Na sosovky su vacsie naklady a aj som si na nich nemohol zvyknut.Vzdy sa o to starat ze by tam nevosiel prach a ine somariny. KLASIKA 8)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Lyson2580q napísal:Vzdy sa o to starat ze by tam nevosiel prach a ine somariny.
Ked uz obhajujes okuliare, tak to nerob na ukor sosoviek sposobom, ze iba sam seba strapnis pisanim kravin, pretoze zjavne o tom nemas ani paru. Nosim oboje a okuliare cistim podstatne castejsie ako sosovky. (sosovky v podstate takmer vobec)
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

t0m4s3 napísal:Ked uz obhajujes okuliare, tak to nerob na ukor sosoviek sposobom, ze iba sam seba strapnis pisanim kravin, pretoze zjavne o tom nemas ani paru. Nosim oboje a okuliare cistim podstatne castejsie ako sosovky. (sosovky v podstate takmer vobec)
No tak ako casto cistis okuliare???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Lyson2580q napísal:No tak ako casto cistis okuliare???
Vzdy ked su spinave, cize kazdy den min. raz. Ty? Raz do mesiaca? :roll:

edit: no vidis to a predstav si, ze sosovky cistis este menej casto, resp. oni sa cistia uz tym ako si ich nasadzujes.
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

t0m4s3 napísal:Vzdy ked su spinave, cize kazdy den min. raz. Ty? Raz do mesiaca? :roll:
No ja raz do tyzdna.A su v poho vzdy. :D
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

a este taka otazocka potrebujem pre ich nosenie niake vysetrenie ? (napr wild eyes http://www.isosovky.sk/tovar.php?id=70&categ=3 ) a este aka je udrzba ? vlozim ich do tej flasticky v com ich dostanem ? alebo treba kupit specialny roztok ?
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

cawte,
mam 15 rokov a uz dlhsi cas som nevidel dobre na tabulu v skole, tak som v pondelok isiel k ocnej, vysetrila ma, cital som, zistila ze mam mat -0.75 na obidvoch ociach, predpisala mi nejaky papier(asi na okuliare),

na doma mam v plane nosit okuliare(PC,TV) a vsade inde sosovky

a problem: dnes mi kamarat povedal ze na sosovky potrebujem predpis od doktorky, takze to mam ist zase k doktorke pre predpis na sosovky? alebo sa mylil? alebo mozem ist do optiky s tym papierom co mi dala(asi na okuliare) a daju mi sosovky ake potrebujem?

dik za odpovede :wink:
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

nie, nenosím šošovky, mal by som nosiť okuliare, ale tie nenosím, lebo ich nechcem, a kontaktné šošovky mi zase nedovolia...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

viper1993: Ja chodievam k očnej a ona mi rovno tie šošovky ajobjedná, ale ak sa nemýlim, tak v optike ti môžu zmerať, aké máš mať dioptri a na základe toho si môžeš objednať šošovky. A ak už máš zmerané, podľa mňa by sa to malo dať objednať. Snáď sa nemýlim. :)
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

mno tak som sa prave vratil z optiky, prisiel som tam s tym receptom a ten chalpik povedal ze to je recept na okuliare a ze na sosovky potrebujem recept alebo aspon zakrivenie oka vediet, samozrejme ze som nevedel a hlavne ze som zabil cely den u ocnej. teraz budem musiet pravdepodobne ist znovu k ocnej alebo najst nejaku vacsiu optiku v ktorej aj meraju to zakrivenie atd..
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ja ked som bol na SVK tak v optike ma od sosoviek odhovarali jak sa len dalo. Ked som prisiel do optiky tu v UK vysetrili ma, dali mi mesacne skusobne sosovky, ked bol ovsetko ok objednali sme nove a nosim ich uz skoro rok. Ziadne vazne problemy zatial....aj ked.......bol tam jedne problemik.....kedy som zacinal vidiet slabsie a slabsie a optik mi povedal ze to je od unavy oka zo sosvky. Tak si musi mdvat jeden den v tyzdni s okuliarmi, ale nemozem si sosovky vynachvalit, to je super pocit ked vidim aj bez okuliarov :D
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

mno a v optike ti aj vysetrovali oci? alebo ti to robila doktorka? a potreboval si predpis na sosovky? sosovky si kupis hned alebo ich objednaju a prides si po ne neskor?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Vacsinou sa objednavaju, aby sa nemuselo skladovat, pretoze vsetko je to individualne. Slusna optika ti ich od objednania do tyzdna zadovazi.
Napísať odpoveď