Kontaktne sosovky
-
Začiatok Konca
Professional
Ja mám teraz skúšobné druhý týždeň a som veľmi spokojný..
teraz som bol ale u očnej a zhoršili sa mi dioptrie o 0,25
takže teraz mám Ľ: -1,00 a P:-1,25
a povedala mi, že mi objedná teda už na normálne nosenie a na pol roka.. a že to bude cca 2200 sk.. čo ma dosť zarazilo.. lebo je to dosť veľká pálka na pol roka.. a keď som sa ešte dozvedel, že spolužiačka, ktorá má zložitejšie dioptrie a tiež rozdielne oči, tak platila podobnú sumu, ale na rok a štvrť.. tak ja tomu vôbec nechápem, prečo mi to dáva tak veľa platiť?.. dajú sa potom šošovky objednávať aj od nejakého iného miesta, napr. z očnej optiky, kde som počul, že by to mohlo byť lacnejšie?..
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
ZitePunkom: Dajú sa kúpiť aj lacnejšie. Ja mám na rok za 2000, ale pred tým som chodila k inej očnej a tá brala presne za tie isté o vyše 700 viac. Takže nie je doktor ako doktor. Kamoške povedala zase jej očná, že ju vyjdu na rok za vyše 4000, tak sa jej normálne spýtala, či neexistuje aj nejaký prijateľnejší variant. Tak sa skús popýtať. 
-
Mrk
Professional
chcel by som si zaobstarat na obcasne nosenie niake take tie sosovky zo zaujimavymi motivmi, otazne je ci si to dokazem sam aplikovat ?
potrebujem k nim aj obycajne sosovky?
ked mam 30 dnovu sosovku tak ju mozem nosit len 30 dni ? aj ked ju pouzivam len raz do tyzdna a po mesiaci treba nove ?
ked si kupim 2 mesacne tak mozem prvy mesiac nosit jednu a druhy mesiac druhu ? (za predpokladu, ze ju pouzivam len na jedno oko)
diki za rady
potrebujem k nim aj obycajne sosovky?
ked mam 30 dnovu sosovku tak ju mozem nosit len 30 dni ? aj ked ju pouzivam len raz do tyzdna a po mesiaci treba nove ?
ked si kupim 2 mesacne tak mozem prvy mesiac nosit jednu a druhy mesiac druhu ? (za predpokladu, ze ju pouzivam len na jedno oko)
diki za rady
-
t0m4s3
Admin
1) Ano, po 30tich dnoch uz je dost naprd, aj ked lezi v roztokuMrk napísal:ked mam 30 dnovu sosovku tak ju mozem nosit len 30 dni ? aj ked ju pouzivam len raz do tyzdna a po mesiaci treba nove ?
diki za rady
2) Sosovky su balene po jednej a zalezi len na tom, kedy ju otvoris. Ja kupujem balenie po 6ks, cize 3mesiace. Datum spotreby mam na momentalnom baliku februar 2012.
-
Lyson2580q
Zablokovaný
-
t0m4s3
Admin
Ked uz obhajujes okuliare, tak to nerob na ukor sosoviek sposobom, ze iba sam seba strapnis pisanim kravin, pretoze zjavne o tom nemas ani paru. Nosim oboje a okuliare cistim podstatne castejsie ako sosovky. (sosovky v podstate takmer vobec)Lyson2580q napísal:Vzdy sa o to starat ze by tam nevosiel prach a ine somariny.
-
Lyson2580q
Zablokovaný
-
Lyson2580q
Zablokovaný
-
Mrk
Professional
a este taka otazocka potrebujem pre ich nosenie niake vysetrenie ? (napr wild eyes http://www.isosovky.sk/tovar.php?id=70&categ=3 ) a este aka je udrzba ? vlozim ich do tej flasticky v com ich dostanem ? alebo treba kupit specialny roztok ?
-
viper1993
Medium Professional
cawte,
mam 15 rokov a uz dlhsi cas som nevidel dobre na tabulu v skole, tak som v pondelok isiel k ocnej, vysetrila ma, cital som, zistila ze mam mat -0.75 na obidvoch ociach, predpisala mi nejaky papier(asi na okuliare),
na doma mam v plane nosit okuliare(PC,TV) a vsade inde sosovky
a problem: dnes mi kamarat povedal ze na sosovky potrebujem predpis od doktorky, takze to mam ist zase k doktorke pre predpis na sosovky? alebo sa mylil? alebo mozem ist do optiky s tym papierom co mi dala(asi na okuliare) a daju mi sosovky ake potrebujem?
dik za odpovede
mam 15 rokov a uz dlhsi cas som nevidel dobre na tabulu v skole, tak som v pondelok isiel k ocnej, vysetrila ma, cital som, zistila ze mam mat -0.75 na obidvoch ociach, predpisala mi nejaky papier(asi na okuliare),
na doma mam v plane nosit okuliare(PC,TV) a vsade inde sosovky
a problem: dnes mi kamarat povedal ze na sosovky potrebujem predpis od doktorky, takze to mam ist zase k doktorke pre predpis na sosovky? alebo sa mylil? alebo mozem ist do optiky s tym papierom co mi dala(asi na okuliare) a daju mi sosovky ake potrebujem?
dik za odpovede
-
Iron-Eddie
Light Professional
-
viper1993
Medium Professional
mno tak som sa prave vratil z optiky, prisiel som tam s tym receptom a ten chalpik povedal ze to je recept na okuliare a ze na sosovky potrebujem recept alebo aspon zakrivenie oka vediet, samozrejme ze som nevedel a hlavne ze som zabil cely den u ocnej. teraz budem musiet pravdepodobne ist znovu k ocnej alebo najst nejaku vacsiu optiku v ktorej aj meraju to zakrivenie atd..
Ja ked som bol na SVK tak v optike ma od sosoviek odhovarali jak sa len dalo. Ked som prisiel do optiky tu v UK vysetrili ma, dali mi mesacne skusobne sosovky, ked bol ovsetko ok objednali sme nove a nosim ich uz skoro rok. Ziadne vazne problemy zatial....aj ked.......bol tam jedne problemik.....kedy som zacinal vidiet slabsie a slabsie a optik mi povedal ze to je od unavy oka zo sosvky. Tak si musi mdvat jeden den v tyzdni s okuliarmi, ale nemozem si sosovky vynachvalit, to je super pocit ked vidim aj bez okuliarov