Hromadne zmensenie fotiek cez IrfanView
Hromadne zmensenie fotiek cez IrfanView
Ako zmensim hromadne asi 200 fotiek v programe IrfanView?
Rady ako ACDSee, Potoshop a podobne sem ani nepiste, vdaka.
Rady ako ACDSee, Potoshop a podobne sem ani nepiste, vdaka.
Nikto nevie pomoct co s tym? Prikladam ukazku toho ako to vyzera ked zmensim obrazok rucne cez CTRL+R a ked to robim hromadne. Kvalita 80 ci 85 percent.
Na obrazku, ktory bol zmenseny hromadne je jasne vidiet problemy s bielou farbou a ostrostou, biela farba je dost rozhadzana a nastava bodkovanie. Pekne je to vidiet na kvetoch vpravo.
Potom vecer mozem prilozit dalsie obrazky na ktorych je to krasne vidiet.
Na obrazku, ktory bol zmenseny hromadne je jasne vidiet problemy s bielou farbou a ostrostou, biela farba je dost rozhadzana a nastava bodkovanie. Pekne je to vidiet na kvetoch vpravo.
Potom vecer mozem prilozit dalsie obrazky na ktorych je to krasne vidiet.
Tam kvalita nepomoze, pripajam screeny aj s vysvetlenim.
Subory maju oznacenie zacinajuce cislom 01 alebo 02, to je vlastne cislo fotky. Potom je tam popis, ci je to zmesene rucne (cez CTRL+R) alebo hromadne cez to davkove konvertovanie (skratka B) a za tym je cislo 85 alebo 100 co znaci kvalitu pri JPEG kompresii. Sam si urob nazor na kvalite medzi rucnym a hromadnym zmensenim obrazkov a aj v tom, ci pomoze zvysit kvalitu.
Subory maju oznacenie zacinajuce cislom 01 alebo 02, to je vlastne cislo fotky. Potom je tam popis, ci je to zmesene rucne (cez CTRL+R) alebo hromadne cez to davkove konvertovanie (skratka B) a za tym je cislo 85 alebo 100 co znaci kvalitu pri JPEG kompresii. Sam si urob nazor na kvalite medzi rucnym a hromadnym zmensenim obrazkov a aj v tom, ci pomoze zvysit kvalitu.
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
sranda dpc.. pri rucnom zmensovani je to pekne ostre.. ako FSAA 
a pri hromadnom sa ostrost strati.. co je dost divne.. nikdy som si nieco take nevsimol
mas to takto nastavene ?
// urobil som teda jednu fotku cez hromadnu konverziu...
kvalita JPG 80%.. vlastne presne tie iste nastavenia ako su v prilohe.. a vyzera to uplne identicky s originalom...
prekonvertovana fotka je P5210060_1
a pri hromadnom sa ostrost strati.. co je dost divne.. nikdy som si nieco take nevsimol
mas to takto nastavene ?
// urobil som teda jednu fotku cez hromadnu konverziu...
kvalita JPG 80%.. vlastne presne tie iste nastavenia ako su v prilohe.. a vyzera to uplne identicky s originalom...
prekonvertovana fotka je P5210060_1
-
Šu-Do
Redeemer
ospravedlnujem sa za nedorozumenie.. ja som si myslel ze len konvertujes.. a nie ze menis aj rozlisko...
no takto.. cize original (2048*1536) zostava v predoslom poste a sem do prilohy dam ten isty obrazok akurat prekonvertovany v tych nastaveniach ako mam predosly post (cize jpeg 80%) a sem do prilohy prikladam nastavenie noveho obrazka.. velikost stran (1024*768)
cize z 2048*1536 na 1024*768 80%
skus pouzit to co som podciarkol v prilohe.. ze pouzit presamplovanie
no takto.. cize original (2048*1536) zostava v predoslom poste a sem do prilohy dam ten isty obrazok akurat prekonvertovany v tych nastaveniach ako mam predosly post (cize jpeg 80%) a sem do prilohy prikladam nastavenie noveho obrazka.. velikost stran (1024*768)
cize z 2048*1536 na 1024*768 80%
skus pouzit to co som podciarkol v prilohe.. ze pouzit presamplovanie
-
Gadelat
Light Professional
hojko ked neveris, zvacsi si tvar chlapa v budke na obrazku 01_rucne_85.jpg a 01_hromadne_85.jpg. Na 01_rucne_85.jpg nevidno ani oci pricom na 01_hromadne_85.jpg vidno vsetko. Pri rucnej zmene obrazka sa to rozmaze, pretoze sa pouziva lanczos filter, ktory je pomaly oproti normalnym linear alebo cubic interpolation filtrom zmeny obrazkov. Pri batchi sa lanczos nepouzije aby bol proces rychlejsi. Niekomu sa to take trochu rozmazane potom paci, niekomu nie. Obdobne to je u ClearType. Takze rozmazane sa to moze zdat kvalitnejsie, ale v skutocnosti sa stracaju detaily.
-
Šu-Do
Redeemer
Gadelat
ked sa tak stracaju detaily pri tom rozmazanom (rucnom meneni), tak na ktorej z nich (rucne, hromadne) lepsie precitas ŠPZ na tej felicii ?
myslim si ze z tej hromadnej (kde je vidno lepsie oci) nemas absolutne sancu pretoze je to kostrbate.. zatial co na tej rozmazanej je sanca a je vidno ze tam vobec nieco je napisane
ked sa tak stracaju detaily pri tom rozmazanom (rucnom meneni), tak na ktorej z nich (rucne, hromadne) lepsie precitas ŠPZ na tej felicii ?
myslim si ze z tej hromadnej (kde je vidno lepsie oci) nemas absolutne sancu pretoze je to kostrbate.. zatial co na tej rozmazanej je sanca a je vidno ze tam vobec nieco je napisane