potrebujem pomoc s ip adress

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
miho12
Novice
Novice

potrebujem pomoc s ip adress

Príspevok od používateľa miho12 »

prosim pomozte mi ... mam problem pripojit sa na siet.. wireless mam zapnuty najde mi siet... dam pripojit pripoji ma ale moja ip je 0.0.0.0.. uz neviem co mam robit :(
17
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa 17 »

a siet ti ide?

ide o aku siet? domacu?

a lepsie to proste popis...
miho12
Novice
Novice

ano internet mi ide ale len ked pripojim kabel na notebook..a cez wireless mi najde signal ale nic nejde...iba sa to stale pripoji a po par sekundach zase odpoji.. proste nenajde mi ip adresu..
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Nieje tam nastaveny MAC filter?? zadavas spravne heslo?? teda ak je wifi zaheslovana. Ked ti to kablom ide, tak si opis IPcky , ktore ti nastavi kablom a zadaj ich do wifi sietoveho nastavenia (teda ak je ta wifi v rovnakom IP rozhrani ako kabel).
Sabo
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sabo »

Presne tak. Alebo skus nastavit IP manualne.
miho12
Novice
Novice

heslo davam spravne to som uz skusal...
NumBer_One
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NumBer_One »

nechaj nech IP nastavi automoaticky tiez aj DNS. Mne to tak funguje..
miho12
Novice
Novice

no mne to tiez fungovalo ze to nastavilo automaticky ale uz to nejde a neviem preco...
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

Mas zapnuty DHCP ? Aky mas router?
Ramirez
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Ramirez »

miho12 napísal:prosim pomozte mi ... mam problem pripojit sa na siet.. wireless mam zapnuty najde mi siet... dam pripojit pripoji ma ale moja ip je 0.0.0.0.. uz neviem co mam robit :(
No ten popis problemu je dost strucny, ale pravdepodobne nemas zapnuty DHCP server, takze ti nema co pridelit IP adresu. Bud si ho zapni na routri, alebo zadaj IP manualne, ale aby boli z roszahu IP ako je IP routra. Najcastejsie maju routre nastavenu defaultne IP: 192.168.1.1, tak ty si daj na PC napr.:
IP: 192.168.1.10
Maska: 255.255.255.0
Brána: IP routra
DNS1: 195.146.128.60
DNS2: 195.146.132.58
Hadam ti to pomoze, lebo problem moze byt aj v niecom uplne inom, ale to by si musel podrobnejsie popisat situaciu a pouzity hardware.

//autoeditácia príspevku ( 11 May 2008, 19:53 )
miho12 napísal:ano internet mi ide ale len ked pripojim kabel na notebook..a cez wireless mi najde signal ale nic nejde...iba sa to stale pripoji a po par sekundach zase odpoji.. proste nenajde mi ip adresu..
S tymto problemom som sa uz stretol, robilo mi to na mieste kde bolo vla inych WIFI sieti, pravdepodobne sa navzajom nejako rusia, alebo niekto vysiela silnejsie ako podla normy ma. Skus svoju wifi prehodit na iny kanal, to by mohlo pomoct. Skus popisat aky mas hardware, antenu a pod., viac informacii pomoze.
miho12
Novice
Novice

router mam NETGEAR ..tu v dome mame 3 notebooky ale iba mne to nejde... ako mam zapnut DHCP.. dakujem...
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Ake mate doma NTB ( znacky vsetkych troch a ktory z nich je tvoj). Jednemu tipkovi sa nechelo pripojit na svoju siet cez svoj NTB Acer, PDA sa mu pripojilo aj susedov NTB, nakoniec zistil, ze mal wifi router nastaveny na poslednom kanaly, ktory uz ale Acer nepodporoval, teda nepripojil sa :) .

Pokial sa ti tie 2 co mas doma pripoja, bez nastaveni a len tvoj nie,tak mas DHCP zapnute, bo ak by si nemal, tak sa ti bez nastaveni nepripoja ani tie 2.

DHCP zapnes v menu routra, Pravdepodobne niecim ako "Enable DHCP".
miho12
Novice
Novice

dakujem vam... uz mi to ide.. :lol: jeden chalan co tu byval sa prestahoval...tak sme museli kupit novy router.. a hned mi to islo...ale aj tak vam dakujem
Napísať odpoveď