Aky os linux si mam vybrat ?

Všetko ohľadom Linuxu...
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

cyko napísal:Jediný dôvod prečo mám Wokna je Grafika a webdesign, COREL, DREAMWEAVER, FLASH, FIREWORKS, DHTML MENU, GLANDA...

A Gimp? Nemal by som nič proti, ale fakt, že tam neviem nakresliť štandardné vektorové tvary je ubíjajúci, inak by stačil na úvod a základné práce.
je isto vela inych moznosti aj pre linux, len treba hladat. gimp je v pohode, ale ked tinestaci tak pohoda. predsa len je free a free veci nie su az take dokonale ako platene...
gulo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gulo »

drakeman napísal:... predsa len je free a free veci nie su az take dokonale ako platene...
a windows :lol:
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

gulo napísal:a windows :lol:
Prečo je linux lepší ako windows je:

1 Je zadarmo
2 Nemá trojany,spyware,adware a pod.

Ale aj linux prerastie do toho keď tam budu vírusy,lebo teraz linux používa strašne málo ľudí preto nemá trojany a tak.
websterko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa websterko »

to mas pravdu je free a nijaky debil ta nebude koli tomu ze linux mas nahanat ako ked mas windows linux je stabilnejsi a fakt som rad vo windose som musel jak debil na nete hladat aplikacie a tu mi staci zadat
apt-get install a meno programu stiahne naíinstaluje a sme hotovy je to good lebo si softy sam mozem upravovat ja som zacal s debianom a aj ten pouzivam
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa addictor »

ludia, uz mam pokrk Visty, dnes som sa definityvne rozhodol pre Linux, po dlhsom uvazovani a precitane par clankov, postov a rad kamaratov som sa rozhodol pre Fedoru, no robim dost s grafikov a chystam sa aj webdesign, myslite, ze budem o hodne ukrateny, alebo existuju nejake emulatory, vdaka ktorym spustim napr PS na linuxe....?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

V najnovších verziách wine by mali fungovať aj najnovšie verzie PS.
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

a este sa chcem spytat, aky je rozdiel medzi fedorou a fedorou core...?
chrono
VIP
VIP

Pred nejakým časom sa tá distribúcia volala Fedora Core (teraz je to už iba Fedora).
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

chrono napísal:V najnovších verziách wine by mali fungovať aj najnovšie verzie PS.
a aj funguju :) PS CS2 som rozbehal a da sa povedat, ze aj funguje. len je problem s alt+click-om. ale na roznych forach som sa dozvedel, ze staci nastavit manazera okien. to sa mi nejako nepodarilo, lebo tlacitko na zmenu "action buttonu" bolo nefunkcne a zmenit sa to z altu na nieco ine nedalo. mozno je to tym, ze pouzivam compiz. kazdopadne PS funguje a urcite sa da aj nastavit. rychlost pri malych fotkach je celkom dobra. pri vacsich je to uz horsie. a co sa gimpu tyka, tak ten sa PSku nevyrovna ani zhruba.
chrono
VIP
VIP

Skúšal si aj nejakú kombináciu Alt+Shift, Alt+Ctrl ...?

Gimp sa PS vyrovnávať vôbec nechce (na to, aby som upravil fotku mi Gimp stačí; nepotrebujem mať ukradnutý PS, aby som sa cítil ako profesionál). ;)
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nitrox »

Chystám sa trošku hlbšie niečo robiť z linuxom v škole, ale doma by som rád mal to isté, na skúšanie, dávam si aj verejnú IP, aby to išlo, aký linux by ste poradili ?? skúšal som stiahnuť Debian na 5-tich DVD, ale prvé DVD som stiahol asi 3x a stále mi pri inštalácií vyhodí, že niečo na tom DVD je poškodené ťahal som verziu 4.0r3 i386, myslím, že najnovšia. Môže to byť aj spôsobené aj konfiguráciou PC ?? Raz sa mi podobná vec stala, ale poprehadzoval som disky a išlo to potom, ale teraz to už nefunguje.
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

stiahni si radsej debian netinstall cd je to iso [velke cca 200mb] vsetko potrebne si to stiahne z netu :]
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nitrox »

Nad tým som samozrejme rozmýšľal, ale je to pre mňa z mojim súčasným pripojením dosť neriešitelná situácia. Zatial mám 2 GB limit, ale tie DVD predtým som neťahal doma. a čakať skoro celú deň, resp noc, kým mi stiahne zhruba 4 GB, to nieje veľmi šťastné riešenie, ak by bola optika, tak to by bolo o inom.
acherus
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa acherus »

daj si ubuntu je best
chrono
VIP
VIP

Prečo je najlepší? Lebo pri každej menšej úprave konfigurácie musíš používať sudo?

Treba vyskúšať viac distribúcií a a až potom sa rozhodnúť.
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ubuntu alebo Fedora - ktora distribucia je pre zaciatocnika lepsia? Je medzi nimi nejaky vyznamejsi rozdiel...???
krasko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa krasko »

nepitolk0 napísal:daj si ubuntu je best
...urcite, ked nepoznas nic lepsie tak je best. Kazde distro ma daco v sebe a zeby ubuntu bolo najlepsie si nemyslim. A myslim, ze som ich vyskusal trochu viacej ako ty (podla toho, co si napisal). Nehovorim ze je zle, ale best nie je.
addictor napísal:Ubuntu alebo Fedora - ktora distribucia je pre zaciatocnika lepsia? Je medzi nimi nejaky vyznamejsi rozdiel...???
Skvor ubuntu by som povedal. Alebo este lepsie priamo debian. Ubuntu je ak tak na nom postavene. Na co konkretne by mal sluzit? Desktop?
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

krasko napísal:Skvor ubuntu by som povedal. Alebo este lepsie priamo debian. Ubuntu je ak tak na nom postavene. Na co konkretne by mal sluzit? Desktop?
Notas.... a na co konkretne... no studujem FIIT, takze na programovanie a kedze sa venujem grafike, tak aj na grafiku, ale na to si ani neham Vistu na druhej particii...
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

chrono napísal: Gimp sa PS vyrovnávať vôbec nechce (na to, aby som upravil fotku mi Gimp stačí; nepotrebujem mať ukradnutý PS, aby som sa cítil ako profesionál). ;)
Ja si na Gimp nemozem nijako zvyknut :-/ na zakladne upravy fotiek pouzivam corel photo-paint, ale v gimpe sa mi nepodarilo najs ekvivalentne funkcie k funkciam corelu, ktore pouzivam aj na najjednoduchsie upravy :cry: ale asi to bude len zvykom, ako cely prechod na linux. btw teraz mam dual boot kubuntu, vista, ale chcem dat XP, lebo uz ma to nebavi s tou vistou.
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

miki690 napísal:Ja si na Gimp nemozem nijako zvyknut :-/ na zakladne upravy fotiek pouzivam corel photo-paint, ale v gimpe sa mi nepodarilo najs ekvivalentne funkcie k funkciam corelu, ktore pouzivam aj na najjednoduchsie upravy :cry: ale asi to bude len zvykom, ako cely prechod na linux. btw teraz mam dual boot kubuntu, vista, ale chcem dat XP, lebo uz ma to nebavi s tou vistou.
Skus GimpShop...upravi vzhlad Gimp aby vyzeral ako photoshop.
http://www.gimpshop.com/
Napísať odpoveď