Priemerna dlzka zivota v roku 2020 by mala byt 140 rokov
-
Flinstone
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Co to je za zivot ? ked mas 130 rokov vozis sa na invalidnom vozicku ?...
Vcera som videl u nas na sidlisku jednu babku ktora isla s dvoma bakulkami mohla mat asi 80 a isla tak pomaly ze kym dosla od brany na lavicku ta 10 minut minimalne ... proste 140 je uz extrem silne o tom pochybujem .... ved pocas zivota sa opotrebuvaju klby svaly kosti organy nieje nieco take mozne a je zbytocne sa nad tym zaoberat radsej si uzivam zivot kym som mlady a idem radsej von sa prejst
Vcera som videl u nas na sidlisku jednu babku ktora isla s dvoma bakulkami mohla mat asi 80 a isla tak pomaly ze kym dosla od brany na lavicku ta 10 minut minimalne ... proste 140 je uz extrem silne o tom pochybujem .... ved pocas zivota sa opotrebuvaju klby svaly kosti organy nieje nieco take mozne a je zbytocne sa nad tym zaoberat radsej si uzivam zivot kym som mlady a idem radsej von sa prejst
140 rokov - no nebolo by to krásne, rozprávať svojim 60-ročným pra-pra-pravnúčatám o tom ako bolo kedysi krásne?
jasne a po 300-tom roku si vystrelíš hlavu, lebo nebudeš mať nikoho a po zoschnutom dedovi tak maximálne budú deti hádzať kamene. Bjútyfl život, no nie?SlimEm napísal:AK by som bol fit, tak by som bral aj 1000 rokov
rok 2020 je za necelych 12 rokov a pochybujem ze dovtedy sa priemerny vek cloveka zvysi na 140 rokov. ved sa pozrime ako zijeme posledne desatrocia. aky je tlak na cistejsie zivotne prostredie, ale v skutocnosti je stale spinavsie. ludi je pritom stale viac. obezita, rakovina a podobne problemy tiez nie su na stupe, naopak. ja tomu neverim.
Na jednej strane žijú dnes ľudia dlhšie ako pred 100 rokmi, ale zase treba zabrať do úvahy aj koľko je dnes rôznych alergii, syndrómov, rakoviny, leukémie a neviem čoho všetkého ešte. Kdesi som čítal že nejakou poruchou či alergiou trpí až 50% ľudí..... Keď už bola spomenutá tá eugenika, tak z vyššie spomenutého vyplýva že ľudský genofond sa postupne degeneruje. Takže zvýšenie dĺžky života možné je, ale nie na 140 rokov..... A za akú cenu?????
samozrejme, ze som to nemyslel tak, ze budem jediny co sa tak dlho dozije. Mal som na mysli celu populaciu...alfonz napísal:140 rokov - no nebolo by to krásne, rozprávať svojim 60-ročným pra-pra-pravnúčatám o tom ako bolo kedysi krásne?
jasne a po 300-tom roku si vystrelíš hlavu, lebo nebudeš mať nikoho a po zoschnutom dedovi tak maximálne budú deti hádzať kamene. Bjútyfl život, no nie?
-
Vesper
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Celú populáciu? To už niekto fakt neuvažuje. A predstav si kde by sme všetci boli za úbohých sto rokov keby ľudia neumierali plus si zober pôrodnosť černochov, moslimov a ostatných nebielych rás. Prinajlepšom by si sharoval byt s dakým starým cigánskym dedomSlimEm napísal:samozrejme, ze som to nemyslel tak, ze budem jediny co sa tak dlho dozije. Mal som na mysli celu populaciu...
-
Sagittarius
Guru
Re: Priemerna dlzka zivota v roku 2020 by mala byt 140 rokov
K biologickému aspektu tejto problematiky sa nejdem vyjadrovať...ale len jedna poznámka: v Japonsku je momentálne priemerná dĺžka života cca. rokov 80 a najstarší človek na svete má okolo 115 rokov rok 2020 je o 12 rokov. Takže to nie je ani teoreticky možné, lebo najstarší človek by mohol mať najviac tak 130 rokov, tak mohol môže byť priemerný rok dožitia 140 rokov???kubodinho napísal:co si o tom myslite? dnes som natrafil na tento clanok a celkom ma zaujal http://www.cassovia.sk/korzar/archiv/cl ... 02/14935VI , mozno na tom nieco bude , co si myslite vy? ja by som nebol proti
absolutne nerealne. mozno keby sa odstranili civilizacne choroby, tak by to mohlo o nieco predlzit vekovy priemer. ale aj tak to nebude na 140 rokov. AIDS zabija ludi denno denne cele roky tak isto aj rakovina a podobne sajrajty. pochybujem, ze mavnutim carovnej palicky sa toto vsetk vyriesi a este aj zdravotnictvo spravi taky velky krok (alebo skor skok alebo aj teleport) vpred a vek sa predlzi. netreba sa nechat unasat sci-fi filmami. par rokov dozadu sa hovorilo o tom, ako bude vyzerat zivot na zemi v roku 2010. same lietajuce auta, telefony v zube, teleport a kadejake hovadiny.