potrebuj prepojit notebook a PC na posielanie suborov
-
LacoTT
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
potrebuj prepojit notebook a PC na posielanie suborov
prosim vas zhanam nejky navod ako si preposim NB s PC tak aby som si mohol z pc do NB posielat mp3 videa a tak ... kabel mam vsetko len ako to mam ponastavovat, diky moc za halp
-
audiotrack
VIP
no dobre, vidím že s tebou to inak nepôjde: http://www.hojko.com/zosietovanie-pocit ... 95766.html
takže: chytíš kábel, strčíš do pc. Chytíš druhý koniec kábla, strčíš do nb. Potom na oboch kompoch: štart/nastavenia/sieťové pripojenia - na svojej sieťovke pravý klik a vlastnosti. Z protokolov vybereš TCP/IP a klikneš na vlastnosti. IP adresu dáš 192.168.0.1 na jednom kompe a 192.168.0.2 na druhom. Masku podsiete necháš takú ako ti zvoli keď klikneš do tej kolonky.
Potom vo vlastnostiach tohto počítaš zkontroluješ či sú v rovnakej skupine (ak je na jednom iná skupina tak ju prepíšeš na takú ako má druhý komp). Priečinok ktorých chceš zdielať: pravý klik/vlastnosti na karte zdielanie zaškrneš "zložka zdielaná v sieti"
takže: chytíš kábel, strčíš do pc. Chytíš druhý koniec kábla, strčíš do nb. Potom na oboch kompoch: štart/nastavenia/sieťové pripojenia - na svojej sieťovke pravý klik a vlastnosti. Z protokolov vybereš TCP/IP a klikneš na vlastnosti. IP adresu dáš 192.168.0.1 na jednom kompe a 192.168.0.2 na druhom. Masku podsiete necháš takú ako ti zvoli keď klikneš do tej kolonky.
Potom vo vlastnostiach tohto počítaš zkontroluješ či sú v rovnakej skupine (ak je na jednom iná skupina tak ju prepíšeš na takú ako má druhý komp). Priečinok ktorých chceš zdielať: pravý klik/vlastnosti na karte zdielanie zaškrneš "zložka zdielaná v sieti"
-
LacoTT
Medium Star
sorry ten prvy prispevok robil kamos cez moj net tak som nevedel o tom , este raz sa ospravedlnujema tebe diky moc taketo vysvetlenie re debilou som potrebovalaudiotrack napísal:no dobre, vidím že s tebou to inak nepôjde: http://www.hojko.com/zosietovanie-pocit ... 95766.html
//autoeditácia príspevku ( 06 Jun 2008, 20:14 )
vsetko som spravil ako si kazal ale ako si tho prenesem z PC do NB ? ako to tam poslem ???
-
LacoTT
Medium Star
ono sa mi za prenasat subory iba z NB do PC ale ja to potrebujem naopak .... mi dovoli ib NB a nie PC.a na NB mam tie moznosti ze zdielat priecinok na siety a da sa odskrtnut ale na PC je to take blede a nemam tam pristupReACTiVe napísal:chod do tento pocitac/miesta v sieti a tam by si mal vidiet zlozky zdielane na druhom PC
-
audiotrack
VIP
no to nevadí, tam kde si zaškrtával že povoliť zdielanie, tak tam je aj povoliť zápis. Potom je jedno či z z toho nb budeš čítať, alebo do toho priečinku budeš tie dáta kopírovať (z pc)LacoTT napísal:ono sa mi za prenasat subory iba z NB do PC ale ja to potrebujem naopak .... mi dovoli ib NB a nie PC.a na NB mam tie moznosti ze zdielat priecinok na siety a da sa odskrtnut ale na PC je to take blede a nemam tam pristup
-
LacoTT
Medium Star
ale ako ich budem kopirovat ked nikde mi neukaze aj NB ani neviem kde by mi to malo uazovat a ani netusim ako to tam mam kopirovataudiotrack napísal:no to nevadí, tam kde si zaškrtával že povoliť zdielanie, tak tam je aj povoliť zápis. Potom je jedno či z z toho nb budeš čítať, alebo do toho priečinku budeš tie dáta kopírovať (z pc)
//autoeditácia príspevku ( 06 Jun 2008, 21:02 )
jj ja ich tam vidim ale iba zdielane z NB ale ja potrebujem z PC do NB a nie z NB do pc a to mi nejdeReACTiVe napísal:chod do tento pocitac/miesta v sieti a tam by si mal vidiet zlozky zdielane na druhom PC
-
audiotrack
VIP
ešte raz si prečítaj čo som písal. Skúsim inak: na nb (ktorý v sieti vidíš cez PC) vytvor priečinok. Je jedno kde a ako sa bude volať. Potom daj vlastnosti/zdielanie, zaškrtni "zložka zdielaná v sieti" a pod tým je "povoliť užívatelom v sieti meniť moje súbory". Potom si tento priečinok otvor cez PC a nakopíruj do neho všetko čo chceš. V nb si to potom preusporiadaš ako chcešLacoTT napísal:jj ja ich tam vidim ale iba zdielane z NB ale ja potrebujem z PC do NB a nie z NB do pc a to mi nejde
-
LacoTT
Medium Star
jj uz mi to ide , diky moc za pomoc velmi si mi pomohol este raz dakuejm!!!audiotrack napísal:ešte raz si prečítaj čo som písal. Skúsim inak: na nb (ktorý v sieti vidíš cez PC) vytvor priečinok. Je jedno kde a ako sa bude volať. Potom daj vlastnosti/zdielanie, zaškrtni "zložka zdielaná v sieti" a pod tým je "povoliť užívatelom v sieti meniť moje súbory". Potom si tento priečinok otvor cez PC a nakopíruj do neho všetko čo chceš. V nb si to potom preusporiadaš ako chceš