1.Microcom Adsl Router Deskporte 400 - chcem aby fungoval ako modem a posielal vsetko kablom do linksysa.
2.ADSL WiFI Router Linksys WAG54GS (bohuzial annex a ) - chcem aby primal veci z microcomu a tvaril sa ako keby dslko bezalo na nom.
tak prepojit to snad zvladnes...
potrebujes len vytvorit podsiete
takze ten teskporte ma nativnu adresu 10.0.0.2. linksys neviem, ale bud prisposobis jeden druhemu, alebo naopak...
Jendoducho musis spravit podsiete.
ja to mam tak, ze modem ma adresu 192.168.1.1 a wifi router je 192.168.2.1 a ostatne PC pripojene maju 192.168.2.2,3,4...
takze ked tam chces nechat Ackovu adresu, tak na wifi by si mal nastavit 10.0.1.1 to by malo ist... Nastav DHCP...
Ak to takto nepojde, tak tam nastav tie C-ckove adresy ako mam ja, potom to musi ist...
potrebujem na tom deskporte nastavit bridge tj ze bude fungovat len ako modem a ten linksys ako router tj ze sa budem nan moc dostat z vonku a mat pustene napr dyndns
//autoeditácia príspevku ( 12 Jun 2008, 14:30 )
neviete nikto?
Mno co som si stiahol manual od toho Microcomu (dufam, ze spravny), tak by mal mat dva rezimy Bridge a to Bridge Mode a PPP Half Bridge. V tom prvom pripade je to klasicky bridge, kedy cele pripojenie preposle dalej, teda v tvojom pripade do linksysa. V tom druhom pripade sa chova ako modem, teda vytocis linku pomocou Micorocomu, ale routovanie vykonava linksys.Stiahni si manual tu, nasiel som tam aj tabulku, kde je napisane, co pri akych rezimoch zakazat a povolit.
warezman ...mam dojem ze to co chcem urobit sa ti nepodari........ako aby si sa na ten druhy router mohol dostat z vonku staci presmerovat napr 80ku port z toho prveho na ten druhy...a z toho druheho na pc........
o nieco taketo som sa pokusal ja vcera...mam tu t-com dsl ethernet modem glitel a potom dsl router od linksysu....islo o to aby sa vsetky zariadenia pripajali na linksys..aby bola komunikacia smerovana nan....a on aby potom komunikoval s tym glitelom....toto je mozost ktora sa neda urobit....pretoze ten druhy router je DSL.....keby to bol len router tak by sa dal nasmerovat na ine zariadenie..z ktoreho ma brat pripojenie...ale je DSL tak je to nerealne......
....jedine realne fungujuce zapojenie je to ze jeden bude mat ip 192.168.1.1 a druhy router 192.168.1.2 a pc 192.168.1.3,4,5........a vsetky zariadenie su smerovane na ten prvy.....a ten druhy tam hra len ulohu switchu.....ale to je ten ptroblem...ze je tam len ako switch......a neovplyvnuje nejak komunikaciu.........vsetko sa deje na tom prvom.......inac sa mi to nepodarilo rozbehat....trebalo by obycajny router...a nie dsl router...