Navrhnite riesenie siete

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Blackburn
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Blackburn »

a nebola by dalsia moznost viz, tie 3 pc, predat eth, kupit wifi kartu, kupit napriklad ASUS WL 500g Deluxe > nastavit na apcko ako pristupovy bod, tie 3 karty ako client, mozno by bol aj plny signal, samozrejme to zariadenie nejako rozumne pri okno kde je zahrada a nastavit ho na maximalne vyzariavanie...neviem mozno by som to riesil ja takto
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

Blackburn napísal:a nebola by dalsia moznost viz, tie 3 pc, predat eth, kupit wifi kartu, kupit napriklad ASUS WL 500g Deluxe > nastavit na apcko ako pristupovy bod, tie 3 karty ako client, mozno by bol aj plny signal, samozrejme to zariadenie nejako rozumne pri okno kde je zahrada a nastavit ho na maximalne vyzariavanie...neviem mozno by som to riesil ja takto
no, ale to v sebe nema integrovany aDSL router,... proste to by som musel nahodit stare pccko, spravit z neho server, na neho napojit adsl modem-usb, a internet pak do toho routra dovazat cez ethernet,...
proste by sa to len skomplikovalo, pretoze mne je server na nic, nevyuzijem, a cele by to vyslo asi dva krat drahsie, takto kupim ten router co ma v sebe uz aj adsl, a dam 5litrov, a hentam stoji len ten router ktory neriesi adsl tiez 5litrov
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Traktorista napísal:ako adsl router s wifi neni problem zohnat za 3tisicky, mne islo o to, ze henten uz ma VoIP, print server, udajne dve indoor anteny ktore maju zabezpecit kvalitnejsi signal (ale na kolko su dobre asi nevie nik).
... no dve indoor anteny nema udajne, ale fakticky :-D ... neveim ako je to z ich vykonom, lebo zatial som to neskusal inak, ako v ramci nasho bytu s notebookom ( max cez tri steny - komunisticky panelak - takze asi nejaky poondiaty riedky zelezobeton to bude :-D ) a signal bol absolutne v pohode ...

.... a neviem ako je to vyriesene, ale sak tie dve antenky by sa mohli dat nahradit inymi - vykonnejsimi ( ci nie ?? ) ...
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

Traktorista napísal:no, ale to v sebe nema integrovany aDSL router,... proste to by som musel nahodit stare pccko, spravit z neho server, na neho napojit adsl modem-usb, a internet pak do toho routra dovazat cez ethernet,...
proste by sa to len skomplikovalo, pretoze mne je server na nic, nevyuzijem, a cele by to vyslo asi dva krat drahsie, takto kupim ten router co ma v sebe uz aj adsl, a dam 5litrov, a hentam stoji len ten router ktory neriesi adsl tiez 5litrov
vezmes si modem s koncovkou na USB a hento zariadenie ma jeden port na USBcko a neviem isto ale mozno existuje nejaky firmware s podporou pre aDSL linku

edit:/

alebo kukam, hladam a nasiel som nieco :
http://wificentrum.sk/buxus/generate_pa ... 061&lng=sk

Well PTI-845G aDSL Router, ma v sebe co potrebujes na wifi siet, potom uz len kupit tie wifi karty do pcciek a mas....
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

Blackburn napísal:vezmes si modem s koncovkou na USB a hento zariadenie ma jeden port na USBcko a neviem isto ale mozno existuje nejaky firmware s podporou pre aDSL linku

edit:/

alebo kukam, hladam a nasiel som nieco :
http://wificentrum.sk/buxus/generate_pa ... 061&lng=sk

Well PTI-845G aDSL Router, ma v sebe co potrebujes na wifi siet, potom uz len kupit tie wifi karty do pcciek a mas....
ked si vsimnes, tak na prvej strane som ho sam uviedol ze sa mi padol do oka :wink:
na nete som nasiel, ze st ma ten draytek 2600, a na splatky 12mes-750sk/mesiac, 24mes-500sk/mesiac... nexce sa mi ho za 10 tacov kupovat, tak bud ho zoberem na splatky, abo sa vykaslem na print server a VoIP a kupim henten well,...

ale zas som rozmyslal nad tou sluzbou "hlas cez internet", a tu podporuje len ten draytek (iny som nenasiel) a ked to uz ma byt lacnejsie telefonovanie, tak si to zvazim a uvidim ci budem lacnejsie telefonovat :)

ozaj, nemate na to nejaky nazor? mate to uz niekto?
dusko66
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dusko66 »

ja mam doma za 1455sk ASUS WELL PTI 845G a to uz ma aj VoIP
Napísať odpoveď