Pokazena chladnicka

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Frikso napísal:Termostat. Na 99,9% je pokazeny termostat. Chladnicka funguje, len nezopne, pretoze nevie, kedy.
Stava sa to, ked nie je dlhsie odmrazovana. Chladnicku treba aspon 2x do roka nechat rozmrazit, zbavit sa ladu zo stien a znova nakopnut. (mozno pri tych novych nie, ale pri takych 6 rocnych urcite).
Vymena termostatu je otazka 200sk
ja len tak, ze dneska sme sa pytali.. v original servise kde predavaju aj nahradne diely pre Whirlpool, ci maju Termostat na nasu chladnicku.. ze ano.. cena 2500SK len pre chladnicku... pretoze jeden chladnicka a druhy mraznicka.. treba nam len ten pre chladnicku.. teda.. nie je to 200sk
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Pokazena chladnicka

Príspevok od používateľa Hegy »

Ahojte, "zdedil" som chladnicku ktora je okrem jedneho (vcelku zasadneho) problemu fajn. Ak to nema semi-jednoduche riesenie tak kupim novu ale chcel som sa najprv poradit tu.
Chladnicka: Ariston Hotpoint xh8 t2zcoh
Problem: mrazi aj chladnicka - regulacia je nastavena az na 8°C (bola najprv 3, potom 4 - 6 a teraz 8) no v chladnicke je realne okolo 0°C.
Vcera som to tak priebezne kazdych par hodin kontroloval, drzalo sa tam prevazne okolo 2-3°C ale dnes rano som vytiahol teplomer takto (vid priloha). V kazdej troubleshooting guide riesia slabe chladenie ale nikde, ani v prirucke k chladnicke nie je pol slova ohladom prilisneho chladenia.
Nestretli ste sa s podobnym problemom niekto pls? Uvazoval som aj zavolat servis ale ked uz by som to mal zacat niekam vlacit alebo niekto mi to doma rozoberat asi by som uz kupil novu.
Prílohy
chladnica.JPG
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Tiež to môže byť problém termostatu - merania vnútornej teploty - napríklad ak je niečim obmedzený prestup tepla - teda chladu ku nemu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Najcastejsi problem u klasickych chladniciek je velka namraza v mraznicke. Kvoli tomu je znizeny mraziaci vykon tak kompresor ide castejsie. Tym ale viac chladi chladnicku. V ktorej casti bol ten pohar? Lebo uplne na spodku moze byt 1st.

Ale moze to byt aj ten termostat.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Pohar bol uplne hore na dverach takze najvyssie a najdalej od zadnej steny :D
Teraz som bol pozriet teplomer som dal uz nasucho, bez vody a ukazuje -6C ... asi to vytlacim rudlou ku kosom.

A k termostatu no to napadlo aj mne, ale obcas drzi pekne okolo 3C.
Teraz je to random -6C.
Vecer to bola rovna nula.
Pritom teplota je stabilna v okoli a do chladnicky sa moc casto nechodi.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

-6C namiesto 8C je uz dost nahovno :)
Zacal by som kompletnym rozmrazenim chladnicky. Aspon na 24h.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Hegy napísal: 15 dec 2023, 17:42 Teraz som bol pozriet teplomer som dal uz nasucho, bez vody a ukazuje -6C ... asi to vytlacim rudlou ku kosom.
To si šetri takú chladničku. Super chladnička na párty, hneď všetko zachladí. :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

odtiahol som ju kus od steny a zatial 2 dni ok - netusim, ci to ma nejaky suvis alebo sa s nieco pohlo ked som s tym hybal ale zatial ok :D
Napísať odpoveď