Nove vlaky-IC,EC poradte

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
pipiak
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nove vlaky-IC,EC poradte

Príspevok od používateľa pipiak »

Potrebujem poradit stranku/portal ,kde by som vedel zistit "vlastnosti" jednotlivych voznov vlaku...proste chcem vediet ,kt vlakom mam ist do prahy,ak chcem aby bol klimatizovany a mal zasuvku na notebook. (viem ze teraz taketo vlaky po SR chodia,ale nikde som nevedel zistit ktore to su).

P.S ako je to s cestovanim do CZ vlakom za pouzitia ISICu (plati aj tam 50% zlava?)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

IC a EC su klimatizovane takmer vsetky (zazil som iba parkrat, ze nebol). rakuske a nemecke vsetky. v CR ti iba ISIC nepomoze, musis mat rail plus ci ako sa to vola. stiahni si z http://www.cp.sk cestovny poriadok vlakov a tam mas ku kazdemu vlaku aj napisane ci je vybaveny 230V. ak si priplatis do prvej triedy, plati to, co aj pri klime :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nájdi si svoj vlak: http://www.vlaky.net/servis/radenia.asp?lang=1

Zásuvky mávajú zvyčajne iba v I. triede.. platí to pre slovenské železnice, neviem, ako sú na tom zahraničné.
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

hm minule som isel s takym vlakom zo sturova do blavy taky fajny a to bolo druha trieda..nebolo to vobec kupe bolo to tak po styroch pri kazdom 230V..no aj v tych starych aj novych vlakoch je zasuvka lenze musis si zobrat predlzovacku lebo je to na chodbach..
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Rakusko a Nemecko mozem zarucit, ze vsetky maju elektricke zasuvky. Isiel som s nimi pred 2 tyzdnami. Nezalezi na triede. Vsetko to boli IC vlaky.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

na druhej strane ja som cestoval jednotkou minuly rok 2 krat a ani raz tam zasuvky neboli, o klimatizacii ani nehovoriac...Nuz co, slovenske zeleznice.
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

seth82 napísal:na druhej strane ja som cestoval jednotkou minuly rok 2 krat a ani raz tam zasuvky neboli, o klimatizacii ani nehovoriac...Nuz co, slovenske zeleznice.
zalezi natom aku zaradia 1triedu .. niekedy je to horsie ako 2trieda .. ale uz sa ludia asi stazovali, teraz sa ponovm radia iba Apeer61 (klimatizovany, elektricke zastrcky, ... sedadla su umiestnene - SEDADLO chodbicka SEDADLO SEDADLO (velkopriestorovy)), dalej radia Aeer61 - to uz je odielovy cize ,,kupé,, - v kazdom su 2x elektricka zastrcka plus klima, ... 2 trieda na SVK u vlakov ZSSK som postrehol elektricke zastrcky len vo voznoch Bmpeer61 (rekonstruovane, klima) ale tie su radene co som postrehol len v IC 511/ R 600 BA>KE - vozne 6, 7, 8 ... a taktiez v IC 404 alebo 405 - su pravdepodobne dve supravy a v jednej viem ze vozen cislo 408 je s elektrinou len nikdy nevies ktora suprava zrovna pride ...

no a u ECciek - EC 174 Jan Jesenius - Budapest > Blava > Praha > Berlin > Hamburg - tak tam mas lekticku zastrcku pri kazdej priecke medzi oknami a mas tam aj skvele stoliky na posadenie notebooku, myslim ze v EC 173 (asi) hungaria by mali byt podobne vozne ...

kazdopadne v 1 triede vo vlakoch kategorie IC/EC budes mat elektriku na 100% ... (poplatok za 1triedu na SVK je 50% s ceny celho listka + 10Sk ... moznost dokupit vo vlaku) - cize ak by nahoodu nebola elektrika ocom pochybujem - sadne si proste do 2 triedy :P ... problem je len s IC a SC na SVk lebo tie su povinne miestenove cize si presadat nemozes (alebo aspon by si nemal :D )

klimatizovany bude na 100% lebo je to vkriteriach oznacenia vlaku typom EC:

Kritériá

* musí ísť o vlak medzinárodnej triedy
* vlak sa skladá z vozňov 1. a 2. triedy
* vo vlaku sa musí nachádzať reštauračný vozeň
* vlak je radený skupinovo
* vozne sú rôznych typov
* všetky vozne sú klimatizované
* vlak zastavuje iba na významných miestach
* nezastavuje na viac ako 5 minút (prekročenie je povolené len pri výmene rušňa alebo zmene smeru jazdy vlaku)
* personál vlaku hovorí viacerými jazykmi
* písomné informácie poskytnuté vo viacerých jazykoch
* priemerná rýchlosť je vyššia ako 90 km/h
* vlak ide počas (väčšinou) jedného dňa

no snad som aspon trochu pomohol
:lol:

EDIT:

ak ides do prahy z BA odporucam EC 174 Jan Jesenius - odchod asi 8:15 ..
(neni povinne miestenkovy ale keby tak miestenska stoji 71SK)

EDIT2:

pridavam fotky :P (v popise typ vozna, vsetky ZSSK)
Prílohy
Bmpeer61
Bmpeer61
Apeer61
Apeer61
Aeer61
Aeer61
Aeer61
Aeer61
Jakub Havran
Novice
Novice

EC 170

Príspevok od používateľa Jakub Havran »

Ahojte mohol by mi niekto dať fotky kupé voznov 2.triedy vlaku ec170 a aj či je to dobrý pekný vlak a kolko stojí miestenka z ba do prahy? chcem s nim ist 30.04.2009
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

k tym listkom v cechach, tak tam ti ISIC nepomoze zeleznice ho tam neuznavaju ceska karta sa vola inKarta a je draha (tusim okolo 600) tak sam musis zvazit co sa ti to oplati.
Ked ty ide silou mocou o pekny vlak tak chod do prahy pendolinom(Slovenska strela ci ako to tuna volaju) dnes je kazdy medzinarodny vlak aj v druhej triede velmi konfortny (samozrejme z casu na cas sa najdu aj stare vagony ale to zriedka)

Aky je rozdiel medzi IC EC a Rychlik?
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

Bmeer-y maju tiez zasuvky pokial dobre viem a ked som naposledy siel tak boli na 610 - Povazanovi..proste musis mat stastie, lebo Beer-y a Bpeer-y ich nemaju resp maju v obmedzenom mnozstve
Napísať odpoveď