Nejde pc - cierny monitor
Nejde pc - cierny monitor
Chcel by som vas poziadat o radu, pretoze mozno sa uz niekomu stalo to co mne...
Bol som na compe a monitor stmavol akokeby som vypol pc... skusil som restart ale nic. Pc bezal dalej, HDD hucal, ventilatory sa tocili...
1. Viem, ze monitor aj graficka su v poriadku..skusal som ich na inom pc...
2. Monitor je v stave akokeby bol pc vypnuty...
3. Vsetky ventilatory idu, ako aj led dioda na zakladnej doske...
... ak viete poradit tak budem vdacny, no aj tak s tym nakoniec musim ist asi do servisu.. zatial dik
Bol som na compe a monitor stmavol akokeby som vypol pc... skusil som restart ale nic. Pc bezal dalej, HDD hucal, ventilatory sa tocili...
1. Viem, ze monitor aj graficka su v poriadku..skusal som ich na inom pc...
2. Monitor je v stave akokeby bol pc vypnuty...
3. Vsetky ventilatory idu, ako aj led dioda na zakladnej doske...
... ak viete poradit tak budem vdacny, no aj tak s tym nakoniec musim ist asi do servisu.. zatial dik
No tak toto nechapem... vybral som baterku zo zakladnej aby som resetol bios... pustim pc a nic.. natvrdo ho resetnem a on sa zapne... ideee
, len este to chce odomna teraz aktivovat windows a ja mam z neho vybratu sietovku... dakujem za rady.. dufam, ze ked ho vypnem tak mi to neurobi znovu...
.. takze moje stastie netrvalo dlho... mal som v nom este staru grafiku a nebola tam sietova.. vypol som ho, prehodil graficku a dal tam sietovku a znova nejde... skusil som znova prehodit graficke no aj tak nejde...
.. a este na klavesnici nesvietia kontrolky , num lock, caps lock etc. a ani nejdu zapnut...
.. uz fakt neviem co je s tym... ak isiel a teraz zas nejde ... nvm, uz ma nic pomaly nenapada..
.. takze moje stastie netrvalo dlho... mal som v nom este staru grafiku a nebola tam sietova.. vypol som ho, prehodil graficku a dal tam sietovku a znova nejde... skusil som znova prehodit graficke no aj tak nejde...
.. a este na klavesnici nesvietia kontrolky , num lock, caps lock etc. a ani nejdu zapnut...
.. uz fakt neviem co je s tym... ak isiel a teraz zas nejde ... nvm, uz ma nic pomaly nenapada..
-
AXO
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Zdravim,
dnes som si cistil PC od prachu, takze som mal vybranu graficku kartu, poodpajane kable zozadu a pod. Po znovu zapojeni, mam rovnaky problem. PC ide, mam dva OS, a VISTA je primarne nastavena vo vybere OS v biose. Asi po 30s od spustenia, zaznie ta zvucka, ze ste sa objavili v OS.
Takze ratam, ze problem je niekde medzi PCIe, grafikou, kablami k monitoru a monitorom.
Viem, ze tento problem(blikanie LED na monitore, ale nezobrazi nic - ako ked je PC vypnuty) som uz mal, aj na starom pc, aj na novom, vzdy sa to nejako vyriesilo(teda ja som to vyriesil), ale neviem si spomenut ako
Skusal som odpajat z el. siete, odpajat kabelaz, resety, vypinanie pc... a nejako to islo...
Za nejake navrhy poslem K+
Este som chcel, ze aka je sanca, ze reset Biosu to vyriesi ? Nechce sa mi tam liezt zase.. musim vybrat tak 4 komponenty, aby som sa dostal k tej bios baterke.
Dakujem
dnes som si cistil PC od prachu, takze som mal vybranu graficku kartu, poodpajane kable zozadu a pod. Po znovu zapojeni, mam rovnaky problem. PC ide, mam dva OS, a VISTA je primarne nastavena vo vybere OS v biose. Asi po 30s od spustenia, zaznie ta zvucka, ze ste sa objavili v OS.
Takze ratam, ze problem je niekde medzi PCIe, grafikou, kablami k monitoru a monitorom.
Viem, ze tento problem(blikanie LED na monitore, ale nezobrazi nic - ako ked je PC vypnuty) som uz mal, aj na starom pc, aj na novom, vzdy sa to nejako vyriesilo(teda ja som to vyriesil), ale neviem si spomenut ako
Skusal som odpajat z el. siete, odpajat kabelaz, resety, vypinanie pc... a nejako to islo...
Za nejake navrhy poslem K+
Este som chcel, ze aka je sanca, ze reset Biosu to vyriesi ? Nechce sa mi tam liezt zase.. musim vybrat tak 4 komponenty, aby som sa dostal k tej bios baterke.
Dakujem
-
AXO
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Viem, ze prispevok nadomnou sa necituje, ale takto aspon vidim, co mam odpisat, nemusim si to pamatat.Andrew007 napísal:Mas na doske integrovanu grafu ?? ak hej mozno ze sa preplo na integrovanu a preto ti nejde grafa v pci-e. Urcite mas zasunutu kartu spravne ? tvoj monitor ma zakoncenie na VGA ci DVI ? neskusal si zapojit do druheho vstupu ci pomenit VGA na DVI s redukciou.
K veci, Integrovanu grafiku nemam, karta je zasunuta spravne, ale pre istotu, je to zasunute v primarnom PCIe 16x, poistka zaklapnuta, zadny panel prichyteny, zapojene 2x 6pin do grafiky. Monitor je pripojeny pomocou vga, grafika dvi... je tam redukcia. Grafika ma 2x DVI, nejde ani jedno.
Konkretne:
MB: ASUS P5Q-E
CPU: INTEL CORE 2 DUO E8400
RAM: A-DATA Gamers Edition 2x2GB
VGA: SAPPHIRE RADEON HD4870 512MB
MONITOR: SAMSUNG SyncMaster 2243NW
// Tak som to este raz rozobral, a skusil aj ten reset biosu. Uz to ide.. takze to vyriesil reset, alebo kompletne rozpojenie a zapojenie vsetkych kablov ku grafickej karte.
mam podobny problem zapnem pc monitor je bez signalu pripojeny cez dvi ale ked ho pripojim vga kablom pomocou dvi redukcie k tomu istemu konektoru idel ALE na prvej obrazovke ktoru nahodi (ta kde kontroluje ram a da sa vojst do biosu) zobrazuje cez text cudne pasy kde naskoci dalsia obrazovka alebo zapnem bios je obraz normalny skusal som aj iny monitor ale sprava sa tak isto v com by mohol byt problem apropo ked tam hodim live cd linuxu tak pasy zobrazi ale uz ide aj cez dvi
doplnim nepomohol ani reset biosu ani update ani cistenie slotov na MB (tym myslim pci expres a ramm) a kabel som uz tiez skusal vymienat
uz som fakt v koncoch
please help me
doplnim nepomohol ani reset biosu ani update ani cistenie slotov na MB (tym myslim pci expres a ramm) a kabel som uz tiez skusal vymienat
uz som fakt v koncoch
please help me