Nejde pc - cierny monitor

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
korund
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Nejde pc - cierny monitor

Príspevok od používateľa korund »

Chcel by som vas poziadat o radu, pretoze mozno sa uz niekomu stalo to co mne...

Bol som na compe a monitor stmavol akokeby som vypol pc... skusil som restart ale nic. Pc bezal dalej, HDD hucal, ventilatory sa tocili...

1. Viem, ze monitor aj graficka su v poriadku..skusal som ich na inom pc...
2. Monitor je v stave akokeby bol pc vypnuty...
3. Vsetky ventilatory idu, ako aj led dioda na zakladnej doske...

... ak viete poradit tak budem vdacny, no aj tak s tym nakoniec musim ist asi do servisu.. zatial dik
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

a skusal si iny monitor na tom pc?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ak je monitor aj VGA ok.. tak to bude doskou...
gwixt
Addict
Addict

moze to byt aj kablom k monitoru cisto teoreticky
korund
Amateur
Amateur

Kabel je v pohode, monitor tiez, a obavam sa prave toho, ze by to mohla byt zakladna.. bios nenaskoci ale isli by ventilatory a vsetko keby bol problem v nej?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

áno, išli by aj ventilátory. A ten disk sa ako správa? Iba svieti, či sa tvári, že načítava operačný systém, tj. ledka nepravidelne bliká a z disku počuť vychádzajúce zvuky.
korund
Amateur
Amateur

Prave som ho skusal zase zapnut... monitor je stale cierny akokeby som pc ani nezapol, mechaniky startuju, ventilatory hucia, HDD ide tiez, ledky svietia, ... k tvojej otazke .. hdd huci, a aj nacitava.. ledka blika
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pokiaľ si si 100% istý, že kábel, grafika aj monitor sú v poriadku, tak najväčšia pravdepodobnosť je práve tá doska.
gwixt
Addict
Addict

alebo aj procesor
korund
Amateur
Amateur

No tak toto nechapem... vybral som baterku zo zakladnej aby som resetol bios... pustim pc a nic.. natvrdo ho resetnem a on sa zapne... ideee :D, len este to chce odomna teraz aktivovat windows a ja mam z neho vybratu sietovku... dakujem za rady.. dufam, ze ked ho vypnem tak mi to neurobi znovu...

.. takze moje stastie netrvalo dlho... mal som v nom este staru grafiku a nebola tam sietova.. vypol som ho, prehodil graficku a dal tam sietovku a znova nejde... skusil som znova prehodit graficke no aj tak nejde...
.. a este na klavesnici nesvietia kontrolky , num lock, caps lock etc. a ani nejdu zapnut...

.. uz fakt neviem co je s tym... ak isiel a teraz zas nejde ... nvm, uz ma nic pomaly nenapada..
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

tak skus vybrat tu sietovku...mozno to bude tym
korund
Amateur
Amateur

... aj to som uz skusil :(
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

je to doska
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Zdravim,
dnes som si cistil PC od prachu, takze som mal vybranu graficku kartu, poodpajane kable zozadu a pod. Po znovu zapojeni, mam rovnaky problem. PC ide, mam dva OS, a VISTA je primarne nastavena vo vybere OS v biose. Asi po 30s od spustenia, zaznie ta zvucka, ze ste sa objavili v OS.

Takze ratam, ze problem je niekde medzi PCIe, grafikou, kablami k monitoru a monitorom.

Viem, ze tento problem(blikanie LED na monitore, ale nezobrazi nic - ako ked je PC vypnuty) som uz mal, aj na starom pc, aj na novom, vzdy sa to nejako vyriesilo(teda ja som to vyriesil), ale neviem si spomenut ako :lol:

Skusal som odpajat z el. siete, odpajat kabelaz, resety, vypinanie pc... a nejako to islo...

Za nejake navrhy poslem K+

Este som chcel, ze aka je sanca, ze reset Biosu to vyriesi ? Nechce sa mi tam liezt zase.. musim vybrat tak 4 komponenty, aby som sa dostal k tej bios baterke.

Dakujem
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Mas na doske integrovanu grafu ?? ak hej mozno ze sa preplo na integrovanu a preto ti nejde grafa v pci-e. Urcite mas zasunutu kartu spravne ? tvoj monitor ma zakoncenie na VGA ci DVI ? neskusal si zapojit do druheho vstupu ci pomenit VGA na DVI s redukciou.

:)
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Andrew007 napísal:Mas na doske integrovanu grafu ?? ak hej mozno ze sa preplo na integrovanu a preto ti nejde grafa v pci-e. Urcite mas zasunutu kartu spravne ? tvoj monitor ma zakoncenie na VGA ci DVI ? neskusal si zapojit do druheho vstupu ci pomenit VGA na DVI s redukciou.

:)
Viem, ze prispevok nadomnou sa necituje, ale takto aspon vidim, co mam odpisat, nemusim si to pamatat.

K veci, Integrovanu grafiku nemam, karta je zasunuta spravne, ale pre istotu, je to zasunute v primarnom PCIe 16x, poistka zaklapnuta, zadny panel prichyteny, zapojene 2x 6pin do grafiky. Monitor je pripojeny pomocou vga, grafika dvi... je tam redukcia. Grafika ma 2x DVI, nejde ani jedno.

Konkretne:

MB: ASUS P5Q-E
CPU: INTEL CORE 2 DUO E8400
RAM: A-DATA Gamers Edition 2x2GB
VGA: SAPPHIRE RADEON HD4870 512MB
MONITOR: SAMSUNG SyncMaster 2243NW

// Tak som to este raz rozobral, a skusil aj ten reset biosu. Uz to ide.. takze to vyriesil reset, alebo kompletne rozpojenie a zapojenie vsetkych kablov ku grafickej karte.
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Hmm, tak mas este moznost si zaresetovat bios, resp. vybrat baterku na tych 15s a dat naspet. Ale bohuzial povedat ti neviem ci to pomoze...

:?
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Popripade skusit kontoxom prestriekat konektory.Vyzera to prave na problem v kabloch...
mingomj
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mingomj »

mam podobny problem zapnem pc monitor je bez signalu pripojeny cez dvi ale ked ho pripojim vga kablom pomocou dvi redukcie k tomu istemu konektoru idel ALE na prvej obrazovke ktoru nahodi (ta kde kontroluje ram a da sa vojst do biosu) zobrazuje cez text cudne pasy kde naskoci dalsia obrazovka alebo zapnem bios je obraz normalny skusal som aj iny monitor ale sprava sa tak isto v com by mohol byt problem apropo ked tam hodim live cd linuxu tak pasy zobrazi ale uz ide aj cez dvi :nono:

doplnim nepomohol ani reset biosu ani update ani cistenie slotov na MB (tym myslim pci expres a ramm) a kabel som uz tiez skusal vymienat

uz som fakt v koncoch :?

please help me :smt017
Napísať odpoveď