poslal by mi niekto recept na toto jedlo? ppekne prosim
ryža na sladko :)
ryža na sladko :)
ahojte
no na sladko, to je viac sposobov: ryzovy nakyp, mliecna ryza, alebo co presne myslis? mliecna ryza je vlastne ryza uvarena v mlieku, ktore je ochutene vanilkovym resp. skoricovym cukrom. ryza sa vari do momentu, kedy sa dostava do stavu "rozvarenia", ale este rozvarena nie je
aspon tak ju robim ja.
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Ja som párkrát varila ryžovú kašu alebo ryžový nákyp. Je to jednoduché a celkom chutné. Tu je jeden recept a la Pán Google:
Ryžová kaša v mlieku
200 g ryže, 1/2 l mlieka, 1/4 l vody, štipka soli, 1/2 lyžičky cukru, maslo a horká čokoláda na ochutenie.
Ryžu preberieme od nečistôt a umyjeme na site. Vložíme do rajnice, ochutíme štipkou soli a troškou cukru, zalejeme vodou a mliekom a necháme zovrieť. Potom ryžu pomiešame, prikryjeme a pomaly dusíme 15 minút. Čiastočne zmäknutú ryžu, ak treba dolejeme mliekom a miešajúc dovaríme ešte 10 minút do mäkka. Uvarenú ryžu preložíme na tanier, polejeme roztopeným maslom a navrch postrúhame horkú čokoládu. Miesto čokolády môžeme ryžu posypať škoricovým cukrom, kakaovým práškom alebo poliať ovocnou šťavou.
Ryžová kaša v mlieku
200 g ryže, 1/2 l mlieka, 1/4 l vody, štipka soli, 1/2 lyžičky cukru, maslo a horká čokoláda na ochutenie.
Ryžu preberieme od nečistôt a umyjeme na site. Vložíme do rajnice, ochutíme štipkou soli a troškou cukru, zalejeme vodou a mliekom a necháme zovrieť. Potom ryžu pomiešame, prikryjeme a pomaly dusíme 15 minút. Čiastočne zmäknutú ryžu, ak treba dolejeme mliekom a miešajúc dovaríme ešte 10 minút do mäkka. Uvarenú ryžu preložíme na tanier, polejeme roztopeným maslom a navrch postrúhame horkú čokoládu. Miesto čokolády môžeme ryžu posypať škoricovým cukrom, kakaovým práškom alebo poliať ovocnou šťavou.
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
... do toho pridáš hrozienka, orechy nasekané nadrobno a celé sa to zaleje myslím vyšľahanými bielkami. V trúbe sa to všetko spečie a je to veľmi veľká fajnotka s nejakým kompótom. Hmmmmm.... už dávno som to nejedlapershing napísal:Ryzovy nakyp je fajn...mama to robieva![]()
Robi sa to asi takto, uvaris ryzu v mlieku[za staleho miesania], potom vyslahas zltka s cukrom [mnam:P] cele to dokopy zmiesas, hodis na pekac a pecies. Podrobnosti neviem ...
myslim, ze nazov toho jedla je ,,ryza na sladko´´ , spravila nam to jedna pani, ked sme u nej brigadovali a vravela, ze je to ryza na sladko, aj recept nam rozpravala, lenze ja som ho nejak zabudla. ale viem, ze ryzovy nakyp to urcite nebol, nebol tam ani sneh z bielkov, len ta rozvarena ryza, dalej si pamatam vela skorice, vraj mlieko, tvaroh, maslo a vajcia. a este jablllcka. tiez vravela, ze to piekla na pekaci, ale ako to uz bolo na tanieri, tak nebolo vidiet nic pripecene, tak to neviem ako spravila. bolo to bielunke a strasne chutne. teda chut prevysila vyzor, aspon u mnaades napísal:no na sladko, to je viac sposobov: ryzovy nakyp, mliecna ryza, alebo co presne myslis? mliecna ryza je vlastne ryza uvarena v mlieku, ktore je ochutene vanilkovym resp. skoricovym cukrom. ryza sa vari do momentu, kedy sa dostava do stavu "rozvarenia", ale este rozvarena nie jeaspon tak ju robim ja.