komunikácia vo vzťahu
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
komunikácia vo vzťahu
Čo si pod tým predstavíte? Viete sa porozprávať naozaj o všetkom? Alebo je pre vás nejaká téma tabu.
Aký má pre vás význam rozhovor vo vzťahu? (kamarátskom ale i partnerskom)
-
jin
VIP
Budem písať z pozície teoretika, nakoľko môj posledný vzťah bol práve komunikačné fiasko...Stoporko napísal:Čo si pod tým predstavíte? Viete sa porozprávať naozaj o všetkom? Alebo je pre vás nejaká téma tabu.
Komunikácia vo vzťahu má byť základným pilierom. Pokiaľ viazne, tak medzi partnermi narastá priepasť a cez ňu napätie ústiace do konfliktov z neporozumenia / dezinformácie. Partneri by sa mali snažiť o drvivej väčšine týkajúcej sa ich vzťahu poradiť - kormidlovať ho spolu a z osobného života existujúceho vrámci vzťahu extrahovať pre partnera informácie, ktoré by mohli viesť ku konfliktu. D tém pod hlavičkou tabu sa zvyknú vo vzťahu zahŕňať najmä veci zo vzťahov predchádzajúcich, resp. veci diskreditujúce. Pokiaľ sa ich podarí udržať nevypovedané časom pominú a stanú sa neškodnými. Nepríjemné však zvyknú bývať situácie keď sa na scéne objaví ľudovo povedané "bonzák". Vtedy nasleduje veľa veľa vysvetľovania a práve vtedy sú preverené komunikačné schopnosti partnerov.
Inak v normálnej komunikácii vo funkčnom vzťahu by nemali byť žiadne* témy uzavreté, či obchádzané. Vo funkčnom vzťahu predpokladáme, že by nemalo skoro nikdy dôjsť ku vyčerpaniu tém, nakoľko život ako taký stále prináša niečo nové.
* po zohľadnení subjektívneho kritéria normality
//thx
-
midnight_man
Guru
Myslim ze JIN to napisal najlepsie ako mohol
a celkom sa mu to podarilo. Skusim to aj ja. myslim ze komunikacia je jedna s najdolezitejsich veci vo vztahu, ked viazne komunikacia...je to v tahu. Kazdy vztah skor ci neskor stretnu problemi, ktore treba riesit. Pokial 2ja ludia vedia spolu komunikovat na istej urovni, myslim ze vacsina "normalnych" problemov sa da hravo vyriesit, bez toho aby dochadzalo k dakych krajnym rieseniam. A myslim ze toto je jeden akutny problem dnesnych "vztahov" Komunikacia. Pride problem, take jeho prve riesenie je rozchod bez toho aby sa to nejak hlbsie prebralo respektive nie je snaha o jeho riesenie. Nabada sa mi otazka. Na co take vztahy? Myslim ze to pada na zlom vybere partnera. Ja osobne vidim ze su ludia s ktorymi sa viem porozpravat, mam si s nimi co povedat a s niektorymi viem prebrat osobne veci. Naopak su ludia s ktorymi sice prehodim par slov, no proste to nie je ono. A nie je to tym ze by proste boli "zlí" alebo nieco podobne, no proste ...je to dané. Preto myslim ze v tych zaciatocnych fazach by sa malo na toto troska davat pozor
.
////omluvam sa za pravopisne a stylisticke chyby. Som prave dosiel domov
////omluvam sa za pravopisne a stylisticke chyby. Som prave dosiel domov
No hej, ale bez nej to tiez prilis neklapemehmed napísal:Veru nie, "telesná láska" vzťah nezachráni...
-
Grosay
Star
My spolu komunikujeme o hocicom. Keby si nemame co povedat, tak je zle. A ak nahodou na chvilu zastane rec, tak ju niecim rozosmejem alebo ona mna. Pokial ideme po vonku alebo soferujem auto, tak keca hlavne ona
Ale aj ja mavam take ukecane chvile. Ziadna tema pre nas nie je tabu. Jedine, co nemam rad, je komunikacia s nou cez telefon alebo po nete. Proste mam omnoho radsej priamu komunikaciu.
-
midnight_man
Guru
Ak je pravda co vravis, tak bud vdacna ze je to tak.Gabcsu napísal:Ja sa so svojím chalanom viem porozpravať o všetkom neexituje tema kôli ktorej by som sa hanbila a nedokazala sa s ním o tom rozpravať.Predsa v partnerskom vzťahu by sme mali k sebe byť urpimný a vedieť sa porozpravať otvorene o všetkom.(môj názor)
-
Makovnik
Medium Professional
Taktiez to nemam rad, este po nete cez IM je to ok, avsak telefonovanie nemam rad (vybavujem telefonaty rychlo a vseobecne nemam ich rad). Vecer mame take dlhe rozhovory, lebo ma volny pausal, ale robim to len kvoli nej (vie o tom), inak mi to casto ide na nervy. Zvyknu to byt aj "rozhovory" ked su medzitym aj minutove pauzy. Uz hovorila, ze vola len kvoli tomu, aby volala alebo len sa jej nechce spat alebo nemoze zaspat, tak drzim telefon ako puk a pocuvam sumenie v sluchatku.Grosay napísal: Jedine, co nemam rad, je komunikacia s nou cez telefon alebo po nete. Proste mam omnoho radsej priamu komunikaciu.
Inak ma vie vytocit, ked mi klame o tom co si mysli a vymysla nezmysly, len aby nepovedala pravu. Viem to velmi rychlo zistit (bud nevie klamat alebo mam pozorovaci talent) a taketo klamstvo ma vytaca.
Som tiez toho nazoru, ze temy by sa mali dat prebrat akekolvek bez toho, aby sa druhy nejak urazal, pripadne si povedat, ze to a to je neprijemne a nechce sa o tom druhy zhovarat. Pokecat sa vsak malo dat o vsetkom bez rozdielu.