Jehovisti

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Za co pokladate jehovistov ?

za krestanku cirkev
12
4%
za sektu
108
40%
neriesim, nestretol som sa s nimi cize ma nezujimaju
28
10%
za ludi ktori nasilu presviedcaju o svojej viere a obtazuju spolocnost
125
46%

Celkom hlasov: 273

mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

Bizarre napísal:Jaka polovica fararov je tepla???

To mas odkial tuto statistiku?

Mozno sa za poslednych 10 rokov objavili tri pripady kedy sa taketo nieco stalo, ale to nemoze reprezentovat celu katolicku cirkev.

Ale musim uznat ze ako argument a prostriedok na zhnusenie je to dobre... :wink:
ty kde žiješ :evil: ved pápež sa verejne ospravedlnil za stovky prípadov kt, sa stali aj teraz ked mal tú púť po USA a austrálií! v jednom článku sa vyjadril že bolo by lepšie keby sa to nedostalo ani na verejnosť , že radšej mali zaplatiť tým rodinám a bol by klud.
a na vlastné oči som bol v jednom chráme v grécku kde bolo asi 500 knazov kt. rozímali a delegátka povedala že je verejným tajomstvom v tej oblasti že všetci sú teplý :!:
ako dôkaz to nestojí za vela ale vezmi si koľko takých prípadov pedofílie a homosexuality medzi knazmi je- aj medzi vysokými hodnostármi a niektorý to aj verejne prezentujú, ved teraz vo VB sa skoro anglikánska cirkev rozpadla bol tam škandál ja hovado- stačí len troška si všímať svet okolo seba
SRneC
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa SRneC »

delegatka .... knazov aspon papez ospravedlnil ale bezboznikov nikto ;)
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

mito85 napísal:ty kde žiješ :evil: ved pápež sa verejne ospravedlnil za stovky prípadov kt, sa stali aj teraz ked mal tú púť po USA a austrálií! v jednom článku sa vyjadril že bolo by lepšie keby sa to nedostalo ani na verejnosť , že radšej mali zaplatiť tým rodinám a bol by klud.
a na vlastné oči som bol v jednom chráme v grécku kde bolo asi 500 knazov kt. rozímali a delegátka povedala že je verejným tajomstvom v tej oblasti že všetci sú teplý :!:
ako dôkaz to nestojí za vela ale vezmi si koľko takých prípadov pedofílie a homosexuality medzi knazmi je- aj medzi vysokými hodnostármi a niektorý to aj verejne prezentujú, ved teraz vo VB sa skoro anglikánska cirkev rozpadla bol tam škandál ja hovado- stačí len troška si všímať svet okolo seba
No anglikani su trocha ina kapitola, nie je to katolicka cirkev :!: To tu netahaj... OK, stovky pedofilnych knazov z cca 400 000 katolickych knazov urcite nie je polovica :!:

//autoeditácia príspevku ( 04 Sep 2008, 20:53 )
A k tej delegatke sa radsej ani vyjadrovat nebudem... :roll:
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

jakoze zvonia mi o pol 8 rano v sobotu aby mi dali neaky blby letak a pytali sa ma na pi......a este aj smrdeli :?
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Mne o pol ôsmej nezvonili, ale dal som sa s nimi do debaty.. Slušným spôsobom som ich dotláčal k tomu, aby nemali na danú problematiku nič povedať (doslovne). Potom sa tam obracali na bibliu, aj o tom som im povedal svoje.. a bolo, potom mi chceli dať nejaké knihy, tak som im povedal, že žiadne si neprosím, lebo mám dosť čo toho čítať.. Mamka mi povedala, že sa ich už nezbavíme.. :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

mito85: Teda klobuk dolu, mat taketo presne statistiky, ze kolko knazov je homosexualov...

nepovies mi ci nie som nahodou homosexual aj ja? :roll:
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Na strenej v skole som spoluziacke objavila v dokladoch pri obcianskom karticku, na ktorej bolo napisane, ze vpripade nehody odmieta prijat transfuziu, aj keby bola v ohrozeni zivota. Ked som sa pytala, ze co to znamena, tak mi povedala, ze to jej prikazuje jej viera a ze je jehovistka. Ale kedze nebola este plnoleta, tak jej to bolo asi aj tak prd platne. Ale dost ma to vtedy zarazilo, lebo v sestnastich sa dobrovolne odsudit na smrt...
Bizarre
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Bizarre »

A akoze preco by malo byt medzi knazmi viac pedofilov? Co ich tymi pedofilmi robi?

-viera
-smrad z kadidla
-stare steny
-vela starych babiek na omsiach?
alebo co? len tak im drbe zo zvonenia zvonov?

... alebo je to tym, ze sa to zacina rozmazavat, tym ze sa to do detailov presetruje aj v ramci cirkvi? Tym ze je to tak skandalozne a nepripustne v radoch ich najblizsich... nepripustnejsie ako kdekolvek inde, v ktorom kolvek inom spolocenstve?

Verim tomu a myslim ze mi viaceri daju za pravdu, ze sa da predpokladat vyskyt pedofilov medzi cirkevnymi hodnostarmi v rovnakej miere ako u beznych "smrtelnikov" a skutocne len doslednym presetrovanim a mozno aj mierou svedomia sa to dostava na povrch.

Celibat je dalsia kapitola, robi to s knazmi to co by to robilo so vsetkymi nami ostatnymi, lebo teraz vam poviem tajomstvo...
... aj knazi su len ludia, tak ako ja, ty, a vsetci co to tu citaju. To je novinka ze? A tak ako sme si mi lestili bambusy, tak to robia aj oni a budu to robit, pokym im bude v zilach prudit krv a to nezmenis... Dokonca je vseobecne zname ze knazi spavaju so zenami, lebo ich tela su tak nastavene a len velmi tazko to zmenia nejake zakony, ale oni to beru ako zlyhanie cloveka.

To ci je celibat vec spravna a ci nie je tema na nove forum, ja osobne v tom zmysel nevidim... ale na to su ine hlavicky.

Samozrejme zneuzitie mladeho chclapca, alebo dievcata pre ukojenie sexualneho pudu je neospravedlnitelne a v tomto pripade vysvetlenie, ako zlyhanie, alebo lutost nepostacuju.

:!: Co ale striktne odmietam je ocividna snaha spajat pedofilov a sexualnych delikventov s katolickou obcou, pretoze to nema ziaden dokazatelny zaklad. :!:

A co sa tyka toho vyjadrenia ze papez povedal, ze treba uplatit rodiny znasilnenych deti... ja nechapem ako to moze niekto napisat sem do fora ako argument. To si skutocne myslis, ze clovek, ktory ziskal doveru vo vatikane a reprezentuje katolicku cirkev vo svete by bol tak nediplomaticky, neopatrny a jednym slovom sprosty, ze by takuto vec vyslovil? :roll:
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

SRneC napísal:delegatka .... knazov aspon papez ospravedlnil ale bezboznikov nikto ;)
ospravedlnil?
nehnevaj sa, ale nieco take je neospravedlnitelne
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

Bizarre napísal:
Verim tomu a myslim ze mi viaceri daju za pravdu, ze sa da predpokladat vyskyt pedofilov medzi cirkevnymi hodnostarmi v rovnakej miere ako u beznych "smrtelnikov" a skutocne len doslednym presetrovanim a mozno aj mierou svedomia sa to dostava na povrch.

Celibat je dalsia kapitola, robi to s knazmi to co by to robilo so vsetkymi nami ostatnymi, lebo teraz vam poviem tajomstvo...
... aj knazi su len ludia, tak ako ja, ty, a vsetci co to tu citaju. To je novinka ze? A tak ako sme si mi lestili bambusy, tak to robia aj oni a budu to robit, pokym im bude v zilach prudit krv a to nezmenis... Dokonca je vseobecne zname ze knazi spavaju so zenami, lebo ich tela su tak nastavene a len velmi tazko to zmenia nejake zakony, ale oni to beru ako zlyhanie cloveka.

To ci je celibat vec spravna a ci nie je tema na nove forum, ja osobne v tom zmysel nevidim... ale na to su ine hlavicky.

Samozrejme zneuzitie mladeho chclapca, alebo dievcata pre ukojenie sexualneho pudu je neospravedlnitelne a v tomto pripade vysvetlenie, ako zlyhanie, alebo lutost nepostacuju.

:
to o tej polovici som asi prehnal ale zase 3 prípady za 10 rokov to tiež niesú! zase poznám knazov kt. by ti dali aj to posledné, dokonca som s jedným hrával hokej na jednom turnaji :)
samozrejme že knazi sú len ludia s potrebami ako my a celibát je hovadina a už aj knazi žiadali jeho zrušenie ale zatrhlo sa to:(
a pedofili sú všade a možno aj náš sused je podofil ale u knazov sa predpokladá že budú vzorom a "vychovávať nás" a preto sa nato viac poukazuje.
realita je taká či sa nám to páči alebo nie :roll:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

jamess napísal:ospravedlnil?
nehnevaj sa, ale nieco take je neospravedlnitelne
predpokladam ze srnec chcel povedat za knazov sa ospravedlnil:

mito85:
S tou polovicou si to prehnal poriadne. To ako keby som povedal ze si vrah lebo niekto z tvojho mesta niekedy niekoho zabil.
Osobne poznam vacsinu knazov takych, ktori by dali vsetko, a ze ich poznam dost, a ani o jednom z nich neviem, ze by bol homosexual alebo pedofil. Nepopieram, ze niekto z nich moze byt, ale potieraju to.

A co sa celibatu tyka, knazi si to vybrali sami a vedeli do coho idu, a ako Bizarre spravne poznamenal, aj ich tela su nastavene tak ako nase, a aj u nich sa stane ze podlahnu, rozdiel je v tom, ako to beru.

Aj ked sa stale medzi tisicmi a tisicmi knazov moze lahko vyskytnut cierna ovca.
matus87
Expert
Expert

Príspevok od používateľa matus87 »

Som názoru, že celibát by mali zrušiť. To je niečo také ako keby sme človeku zakázali sa celý život smiať. Je sprostosť cielene popierať základnú fyziologickú potrebu, len preto, že to nejaký ČLOVEK nie Boh vymyslel a dal to do kódexu. :roll: Vyplýva to aj z toho, že je veľmi nízka pravdepodobnosť, že ak sa niekto dá na na cestu kňaza, bude/je z neho asexuál. Normálny zdravý chlap nevydrží, hoci by sa poskladal na trojmo :D
Molitan
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Molitan »

Ked hovoris o tom celibate, cirkev ho zaviedla niekedy v stredoveku aby sa majetok knazov po ich smrti nedelil medzi potomstvo, ale aby ostal v cirkvi. Tym sa cirkev obohacovala a ziskavala moc. V dnesnej dobe je celibat nieco ako tradicia.

Tak nam v skole hovorili. :D
Bizarre
Medium Expert
Medium Expert

Majetok knazov? No neviem ci by sami knazi suhlasili s takymto obmedzenim koli majetku... Nieje mozne niekoho nutit dodrziavat celibat koli peniazom a hlavne ak sa jedna o knazov.
A zas tolko toho nemaju, dostavaju minimalne peniaze ako plat a vyuzivaju obydlie a veci, ktore patria cirkvi.

Celibat ma za ucel zabranit vzniku rodiny, ktorou ma byt pre knaza jeho farnost (veriaci v nej). Aby sa knaz zameriaval na dobro veriacich - hlavne.

Ale je diskutabilne ake klady a zapory to ma... Myslim, ze umoznit knazom zit normalny zivot, by malo za nasledok uvolnenie napatia a najma prilev novych uchadzacov. Lebo osobne si myslim, ze toto je jeden z najnegativnejsich aspektov sluzby bohu...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Majetok knaza je majetok knaza a ako taky ho moze posunut napriklad svojim surodencom. Myslim si, ze v stredoveku bol osobny majetok knazov este mensi ako je dnes bezne, a uzivali cirkevneho majetku.

Kam chodis na skolu?
Bizarre
Medium Expert
Medium Expert

Jj, presne dedenie funguje aj tu.

Ak si mal tu otazku so skolou na mna, tak momentalne nikam.

Btw: aj v sucasnosti knazi vyuzivaju najma majetok cirkvi.

Ale myslim, ze uz prilis odbocujeme od temy...

....ktorou su koniec koncov jehovisti
arpiboy
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa arpiboy »

Nuz tak napriklad My mame susedov Jehovistov, dokonca jeden z nich je ten ich knaz. A v principe su to mili ludia, ale to ich presviedcanie nasilu o ich pravde aj mne dost lezie na nervy, takze s tymto ani Ja vonkoncom nesuhlasim. Je to divne. A okrem toho mam taky dojem, ze napriklad nemozu pit alkohol a minule som ich videl, ako rezu do hlavy 52% slivovicu :-D
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

raz sa u nas jeden zastavil a akurat som bol doma len ja...chilku som ho pocuval, vo vhodnej chvili som mu povedal ze som neveriaci a prehodili sme okolo toho take 2-3 vety co sa ma pytal, nasledne podakoval ze som si ho vypocul a pri odchode sa spytal sa ci moze nechat nejake materialy. po odpovedi "myslim ze by to bolo zbytocne" este raz podakoval a odisiel.

takze k jehovistom: kontakt bol, otravoval ovela menej ako niektori podomovi obchodnici, takze voci nim nic nemam...maju svoj sposob zivota...

k hlasovaniu: - nehlasoval som
cirkev = sekta povolena statom (Scientologická cirkev v USA je v nemecku zakazana sekta), Svetkovia jehovovi su v SR riadne zaregistrovany takze su cirkev
stretol som sa s nimi takze moznost 3 odpada
o obtazovani spolocnosti by som tiez pomlcal lebo napr. ked chce clovek spat a za oknom mu hulaka par opytych deciek tak venovat 5min nejakemu jehovistovi je urcite menej
Konflikt
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Konflikt »

Jehovisti mi idú totálne na nervy
[email protected]
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa: