Novy PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
miso2911
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Novy PC

Príspevok od používateľa miso2911 »

Chcel by som si o taky rok kupit novy pc, chcem aby bol vykonny a chcel by som tam tieto veci:
procesor: CPU INTEL Core 2 Quad Q9650 BOX (3GHz)

grafika: GIGABYTE 9800GX2 1GB

pamät: CORSAIR DDR3 2x2048MB 1600MHz TW3X4G C9DHX

disk: SAMSUNG 1TB SATA2 32MB - HD103UJ

zakl. doska: ASUS STRIKER II EXTREME

mechanika: DVD RW LG GGW-H20L SATA BLUE RAY retail black

A teraz ide o to ze: momentalne stoji takyto pc okolo 50 tisic...o kolko lacnejsi si myslite bude o taky rok a pol? lebo viem ze teraz idu stale nove a nove technologie a vsetko bude rychlo lacnejsie...a este by som sa chcel spytat ci mate k tomu nejaku kritiku k tomuto môjmu vyberu...dakujem
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

O rok môže mať počítač s týmto výkonom hodnotu 15-20tis. Sk.. ale tieto komponenty už budú staré vykopávky a možno niektoré z nich už ani nezoženieš, pretože budú nahradené inými, s novšou technológiou.

Zbytočne teraz riešiš konkrétne komponenty, radšej spor peniaze a jedným okom sleduj weby o kompoch, že aká je situácia, aký je vývoj, aké sa chystajú novinky.. a až 1-2 mesiace pred kúpou Ti stačí vyberať konkrétne komponenty.

Napr. 9800GX2 je už dnes!!! stará vykopávka.. síce má dobrý výkon, ale je strašne veľká, veľa hreje, veľa stojí a má veľkú spotrebu.. v obchodoch sa už iba vypredávajú staré zásoby. O rok z Tebou vybranej zostavy môžu byť aktuálne už iba ramky, avšak môžu mať polovičnú hodnotu. ;)
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

vobec sa ti to neoplati kupovat ak ces vyuzit ten PC na hry a na vsetko a mat za dobru sumu tak zober urcite:
CPU: C2D E8200
MB: ASUS P5Q - s P45 chipsetom
DDR2: Corsair 2x2GB - 800mhz alebo 1066mhz
HDD: od 640-1TB - Samsung
GK: bud 4870 alebo 4870 X2 ako chces obe maju slusny vykon zalezi na akom monitore ces hravat ak 22 palcov dneska nevyuzijes 4870 a ak 24 a viac tak 4870X2 taka velka rezerva do buducna tam je ze az az si myslim
Zdroj: Corsair staci 650W bohato si myslim podla testou papali na namakanych zostavach maax ze 400W na plnej zatazi v 3D
Skrina tj jedno zober TT/NZXT - do 3 litrov daku peknu ak ces
daky CPU chladic a na grafu 4870ku das f poho AC S1 rev 2 za par sk nato kupis daky tichy chladic a mas paradny chladiaci vykon...
nefim presne co to stoji vsetko ale quad procak nevyuzijes jedine ak robis s filmami a obrazkami teda myslim na studiovej urovni
cca do 40 litrov by to malo byt ved cekni stranky podla mna tj ovela menej nefim ti presne powedat...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

minule som tu niekoho kritizoval za vyber zostavy dva mesiace vopred - aky to ma zmysel? Aj vyber a rozhodovanie tesne pred kupou moze zapricinit docasnu (alebo celkovu) nedostupnost, pripadne zmenu ceny tovaru. Rok dopredu sa dnes da planovat svadba, ale nie kupa PC :)

Takze suhlasim s brmom - za rok toto co si napisal bude obycajna priemerna sunka - zahrat sa na tom zahras, avsak na vysoke detaily a rozlisenie v tej dobe u aktualnych hier rovno zabudni.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

Koci ja som to kritizoval a vzdy aj budem ... ked chcem s niecim radit tak 2 tyzdne pred tym ako to budem kupovat / objednavat v pohode stacia ... a nie rok a pol to je strasne vela ... miso2911 nepozeraj co kedy bude stat ale to co mometalne potrebujes a naco mas cakanim nic neporiesis ... :)
gabooo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa gabooo »

brm napísal:O rok môže mať počítač s týmto výkonom hodnotu 15-20tis. Sk.. ale tieto komponenty už budú staré vykopávky a možno niektoré z nich už ani nezoženieš, pretože budú nahradené inými, s novšou technológiou.....
suhlasim že vyber compu je aktualny tak mesiac pred kupou....len si myslim ze za taky rok C2Q urcite este nebude vykopavka :) ..a to co stoji teraz 50 000 tak urcite nebude stat 15-20 000..tak to az dole nejde...maxilmane bude lacny o polovicu... :P
.....inak neporadite mi nejaku stranku kde su aktualne noviny o PC vyvoj atd?....
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

kazdopadne ries komp, az ked ho budes kupovat. skor nie.

a s tymi cenami o rok a pod. Ceny sa odvijaju od kurzu dolara a ktovie, ako sa ten bude menit po volbach...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

gabooo.. http://www.hojko.com/testy-pc-komponentov-t87325.html

A prečo by to nemala byť vykopávka? Možno architektúra C2Q všeobecne nie, ale tento konkrétny model bude určite. Napríklad v kategórii C2D pred rokom v lete bol veľký hit E6600.. už koncom roka však to bola stará, drahá vykopávka, ktorú nahradila lacnejšia a výkonnejšia E6750.. a hneď začiatkom tohto roka už aj to bola vykopávka, pretože prišla nová E8400.. ;)

Btw.. do konca roka by malo ísť už aj C2D/C2Q "do kytek".. v novembri prídu nové procesory založené na novej architektúre Nehalem pod označením Core i7.. a tie prinesú aj nový socket LGA1366.. ;)
Napísať odpoveď