boot XP, reset - AKUTNE

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

Zdravim, mam taky problem.
V Tune up 2007 som precistil registre. Pri naslednom zapnuti PC sa mi neustale spusta checkdisk. Neviem sa dostat ani do SM, ani debug mod spustenia wokien nebezi. Pri kazdom inom ako SM sa spusti spominany chkdsk, prejde OK a komp sa zresetne. Cez bootlog a recovery konzolu to vyzera, ze mi system zrejme pada na loadovani giveio.sys, pripadne ati toolu. Mate niekto nejaky hintik, ako to vyriesit? alebo nejaky link na bootovaci program cez USB, ktorym to zachranim? dakujem

je to pomerne akutne..., na PC mam kopec rozpracovanych veci...a nemam chut formatovat systemovu particiu a nanovo vsetko instalit...

disk sa mi zda byt OK... po mojich skusenostiach s chybnymi tentokrat nepocut ziadne mechanicke cvaknutie, ani drhnutie...

//autoeditácia príspevku ( 29 Sep 2008, 23:30 )
tak giveio.sys je presunuty na inu particiu, uz by sa nemal spustat..., reset sa ale opat objavuje... Pevne verim, ze to nie je diskom (pomerne novy Samsung)

//autoeditácia príspevku ( 29 Sep 2008, 23:43 )
// je presunuty, ale podla bootlogu sa znova spustil..., mozem ho zmazat uplne?

//autoeditácia príspevku ( 30 Sep 2008, 0:48 )
tak giveio.sys je odstraneny uz aj z druhej destinacie uplne..., no aj napriek tomu sa loadol pri spustani s bootlogom a komp stale pada... :(
uz zacinam byt vazne bezradny...., nejaky hint? idealna by bola nejaka utilitka bootovatelna z USB/CD, kde by som si mohol nastavit, ktore procesy sa nemaju po starte spustat, aspon nie pri safemode.
Schyl2o
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schyl2o »

daj sa do recovery consoly a napis disable giveio, potom exit a vyskusaj co to urobi
johny_sk
Professional
Professional

vyborny napad, neviem, co mi to nenapadlo..., uz som v recovery console skusal vsetko mozne...

ale aj tak je v logu ten giveio.sys znova pisany ako loaded a sucasne recovery konzola pise, ze je already disabled... :( asi kupim druhy disk a tento naformatujem tou utilitou od samsungu na ocheckovanie chyb na disku...

ak sa mi to teda nepodari dnes vyriesit nejako.
Schyl2o
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schyl2o »

ked tak si stiahni ulitu hirens boot http://www.hiren.info/pages/bootcd obsahuje strasne vela programov a ulit, checkovanie diskov to ma v sebe tiez, je to bootovacie cd , netreba nic instalovat, da sa cez to aj v pohode zalohovat
johny_sk
Professional
Professional

super. diky
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

a ked das v recovery console urobit prikaz bootfix alebo fixboot tak ti to nejde??
johny_sk
Professional
Professional

jj, fixboot som skusal tiez..., nakoniec sa mi v jeden moment (po tom, com som odskusal mnoho bootovacich utilit na system recovery a pod.) podarilo sa dostat aspon ku konkretnej BSOD a uz som vedel, co je vo veci, lebo som si dalej vygooglil a po skusenostiach inych som sa rozhodol zalohovat si disk u spolubyvajuceho, sformatovat systemovu particiu a nahodit nanovo system...teraz prave nanovo nahadzujem programy, pokusam sa nahrat profily, ktore nie su poskodene a tak...
Napísať odpoveď