dnes som povedal mojej zubarke, ze chcem od nej odist a ist k druhej a ona mi na to, ze jej musim za to zaplatit 300 sk.
Vie o tom niekto nieco? Viete mi poradit, ako to mam najlepsie riesit? Ja si 300 sk zaplatim, pokial je to nutne, ale nedam sa oklamat, ani nic podobne, preto najprv ziadam o radu tu.
Nieco taketo sa tu uz riesilo kedysi, tak to skus pohladat. Raz som bol s kamaratom v meste a tiez bol u zubarky, chcel zmenit ambulanciu a tiez mu zahlasila, ze musi zaplatit akesi odstupne. Ona pytala vari 50 ci 100 korun. Ci je to nejak podchytene zakonom, tak to ti povedat neviem, skus googlit.
Pocujem prvykrat. Ak to nieje sukromna klinika, ktorej si nezaplatil za posledny mesiac (ak take nieco moze byt) tak by som ju poslal dakam a vypytal si skaredym tonom zdravotnu aktu.
Ti ju predsa nemoze zadrziavat, to je totalny nonsense. V podstate obmedzuje tvoje pravo na volny vyber doktora, ktory ako obcan mas.
No tu zdravotnu kartu ti vydat nemusi-ta totiz nema nic spolocne so slobodnym vyberom doktora..
Kamos to tiez zazil,ze vraj"nezaplati,nedaju kartu"-on sa vykaslal aj na celu kartu,ktoru mu aj tak v pohode zalozily pri novom doktorovi..
ja neviem ako to chodi ... ale stara musi asi vypisat nejake papiere o tom ze uvolnuje kartu, zrejme ju aj posle novej (niekedy ti ju do ruky vobec nedaju) atd
Kartu si už nenosi pacient, ako to bývalo kedysi. Lekarka ju pošle do novej ambulancie, kam budš chodiť.
Keď to posiela cez UPS, tak sa ani nečudujem, že to stoji tolko peňazi..
no mne kartu dala ani sa nic nepytala , to som siel len na vstunu zdravotnu prehliadku v praci pred mesiacom... a doteraz mam kartu doma , nemam cas si vybavit novu doktorku :.)
teda ja som menil uz 3 krat zubarku nidky som neplatil ..kartu som ani nikdy nebral len som starej zubarke povedal ze na nu serem ..samozrejme som to povedal miernejsie..ael to oblo naposledy pred2 rokmi tak neviem ako je to teraz...ale urcite nezaplatim..mimochodom tiez chysta menit zubarku....zase:)
ten zákon som čítal a ked mi doktor nechcel dať zdravotnú kartu, lebo som ju potreboval celú (išiel som na operáciu) a tam potrebovali celú moju kartu, (nie len výpis), tak som mu vyhuboval a poslal som ho kade lahšie (nie je jediný kto má vysokú školu)
oni to nechcú dávať lebo sa boja že odídeš k druhému doktorovi ale oficiálne by tú tvoju zdravotnú mala ona poslať novému doktorovi- a to vieš že ju nepošle a nechá asi ju a bude za teba dalej brať prachy
proste treba im vybubovať a ohánať sa paragrafmi ako ja (aj ked nie vždy mám pravdu) ale dôležité je ako to zahrám a vždy dosiahnem čo chcem
ja ked som isiel od svojej tak som jej len povedal ze idem k inej lebo ju mam blizsie k domu co je aj pravda tak povedala no v pohode dala mi kartu pozdravila sa mi... a pa paa..... prisiel som k novej.. abolo...