Zharanicni kupujuci ponukajuci vysoke ceny?
-
midnight_man
Guru
Zharanicni kupujuci ponukajuci vysoke ceny?
Chalani, uz ma to s*re, doteraz som tomu nevenoval pozornost ale dneska mi prisiel zase email od niekoho z kanady ci odkial vzdy je to [email protected] a chce kupit v tomto pripade digitalny zosik co predavam...je tam slovensky predmet spravy, teda isto to ma z niektoreho slovenskeho inzertneho portalu...ponuka mi zan 900Eur ze pre nejakeho synovca v afrike ci kde...pri tom ja pytam iba 15.000sk. JA viem ze to je somarina....ale uz sa mi to stalo aj ked som predaval notebooky a tak.... stalo sa to aj vám? pripadne co perboha s toho maju oni?....
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
-
DeFeAt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
"scammers"
raz som chcel kupit mobil od pradajcu na ebayi, no nemal som cas do konca aukcie, tak som mu napisal
on povedal, ze mi nemusi verit (totiz ani pomaly nevedel kde je Slovensko, zdalo sa mu to podobne nigerii
) takze som mu volal, kecali sme spolu a daval mi otazky ze kde je Slovensko, kde byvam a tak
nakoniec som zaplatil a on mi to poslal
co sa tyka predaja, predaval som N73jku a chodili mi emaily, ze to kupi za 500 dolarov a tak
SCAMMERS - takto americania oznacuju takych ludi
vy poslete to, co predavate a penazi sa nedockate, to je cely ten princip
raz som chcel kupit mobil od pradajcu na ebayi, no nemal som cas do konca aukcie, tak som mu napisal
on povedal, ze mi nemusi verit (totiz ani pomaly nevedel kde je Slovensko, zdalo sa mu to podobne nigerii
nakoniec som zaplatil a on mi to poslal
co sa tyka predaja, predaval som N73jku a chodili mi emaily, ze to kupi za 500 dolarov a tak
SCAMMERS - takto americania oznacuju takych ludi
vy poslete to, co predavate a penazi sa nedockate, to je cely ten princip
-
Homer J Simpson
Medium Star
-
Mek
Addict
Ano, par krat mi tiez prisiel takyto mail. Oni preskenuju nejakymi botmi inzertne stranky (minule to bola odpoved na inzerat z inzeraty.sk, predtym z aviza), a na e-mailove adresy rozoslu vseobecny mail, v ktorom vzdy spominaju, ze chcu kupit vasu polozku - "item" a uz len to je podozrive, z toho je jasne, ze je to hromadny mail 
Ja som zasa dostal ohlas od nejakeho cheung tai. Bola to zmes angličtiny a slovenčiny.
Predaval som K810i nedávno, ten mail ešte mám
//Tiež tam vyzerá podobrivo, že mu mam poslať nazad svoju sukromnu mail adresu. Predaval som na bazose a inzercia.sk, kde su sice tie formulare na kontakt, no email je verejny. Ak to posielal bot, tak je jasne, prečo žiada ten mail.
Predaval som K810i nedávno, ten mail ešte mám
Je tam tá item, ako spominal mek. Telefon som predal radšej niekomu inemu, jemu som napisal, že predane. Neodpisal mi..Dobrý deň, dražiteľa,
Videl som vašu položku na inzerát a budem chcieť kúpiť item.As budem
platenia prostredníctvom banky do banky Wire Prevod alebo PayPal.So
späť ku mne vaše súkromné e-mailovej adresy, takže Nemôžem vás
kontaktovať priamo. Tiež mi povedať, že celkové náklady na túto
položku a preprava cez FedEx / DHL Delivery.Reply priamo na môj
e-mailom: ([email protected]). Thanks.Cheung tai
//Tiež tam vyzerá podobrivo, že mu mam poslať nazad svoju sukromnu mail adresu. Predaval som na bazose a inzercia.sk, kde su sice tie formulare na kontakt, no email je verejny. Ak to posielal bot, tak je jasne, prečo žiada ten mail.
stymto mam skusenosti na vlastnej kozi.....mal som este 14 rokov......islo oto ze som chcel predat jeden telefon......bol som hlupy a ponukal som ho za vysoku cenu....ozval sa mi jeden kanadan co to chce kupit ako dar pre sojho syna ktory studuje v afrike.....bohuzial uz tie emaily nemam ale ja somar aj s mojou mamou sme to isli dat na colnicu orazit a poslali sme to do afriky......potom sa nam ozval nejaky chlapik(police man) ktory patra po tychto ludoch co klamu ludi na tieto zasielky...medzitym sa nam ozval dalsi co chcel kupit moj telefon(tiez bol z kanady a tiez do afriky....)ten chlapik predtym (od policie!!!)sa ozval tak sme mu dali blizsie udaje a povedal ze ich chytil a mobil nam poslali z afriky naspet+sme boli 100percent informovany o sudnom konani.....mal som aj link na stranku kde sa pise o tychto zlodejoch
Fuh tak to si mal obrovske stastie chlapce, zaujimave.A7X napísal:ten chlapik predtym (od policie!!!)sa ozval tak sme mu dali blizsie udaje a povedal ze ich chytil a mobil nam poslali z afriky naspet+sme boli 100percent informovany o sudnom konani.....mal som aj link na stranku kde sa pise o tychto zlodejoch
http://www.hojko.com/zasielka-do-zahran ... 83434.html & http://www.hojko.com/spam-alebo-seriozn ... 71531.html 
ignorovat!
obcas som zo srandy na taketo mejly odpisal, ale vzdy to skoncilo pri nadavkach : )
ignorovat!
obcas som zo srandy na taketo mejly odpisal, ale vzdy to skoncilo pri nadavkach : )
-
midnight_man
Guru