Posta - otvorenie balika pred prijatim
-
DeFeAt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Posta - otvorenie balika pred prijatim
mam narok, na otvorenie baliku predtym ako ho prijmem?
ako ked mi nieco pride na dobierku, ja si to pozriem, ci tam je to, co chcem a az potom sa rozhodnem, ci to chcem prijat
je to mozne?
(raz mi prisiel poskodeny balik a mal som si ist ponho na postu, kde pred veducou som si ho skontroloval a mal som si prezriet, ci tam je vsetko, co by malo byt a bola by tam moznost "neprijatia" zasielky)
dakujem za odpovede
ako ked mi nieco pride na dobierku, ja si to pozriem, ci tam je to, co chcem a az potom sa rozhodnem, ci to chcem prijat
je to mozne?
(raz mi prisiel poskodeny balik a mal som si ist ponho na postu, kde pred veducou som si ho skontroloval a mal som si prezriet, ci tam je vsetko, co by malo byt a bola by tam moznost "neprijatia" zasielky)
dakujem za odpovede
-
uplink
VIP
Re: Posta - otvorenie balika pred prijatim
Myslím že nie, pošta nezodpovedá za obsah balíku. Najlepšie je to kamerovať keď to otváraś, aby si mal dôkazový materiál, keď Ťa niekto podvedie.
-
DeFeAt
Medium Professional
a co mi to pomoze?
chcem od jedneho typka telefon, no ma tam podozrivo nizku cenu.. tak spekulujem, ked mi to posle na dobierku, ci sa s tym neda nejako vydrbat -. -
nechcem prist o prachy
chcem od jedneho typka telefon, no ma tam podozrivo nizku cenu.. tak spekulujem, ked mi to posle na dobierku, ci sa s tym neda nejako vydrbat -. -
nechcem prist o prachy
-
Janio
Zablokovaný
Prvé musíš zaplatiť a až potom ho môžeš otvoriť, to že si si to vtedy mohol skontrolovať bolo kvôli tomu že balik bol otvorený a mohlo niečo chybať (mohol by si žalovať poštu) no ak bude zavretý nespravíš s tým nič, jedine ak bude dobrá a ti to dovoli inak nie 
-
hojko
Site Admin
Nedavno som tu daval odkaz, tusim nejaky rozhovor s hovorcom posty ci nieco take. Tam bolo spomenute, ze posta zodpoveda len za prepravu balikov, nie za obsah. Takze to, ze to otvoris hoci aj pred nejakym riaditelom danej pobocky, tak ti to nie je nic platne. Skor ako dobierku by som riesil platbu vopred na ucet, pretoze pri platbe vies dat reklamaciu v banke v zmysle, ze si poslal udaje na zly ucet. Potom banka poziada druhu stranu, resp. banku druhej stany a nasledne tato banka majitela uctu, aby vratil peniaze. Ak tak neurobi, mozes to dat na sud, kde je rozsudok viacmenej isty.
-
Mek
Addict
Ja som bral telefon na dobierku a zasielku som otvaral pred tou tetou, ktora mi vydala balik. Aj ked mi povedala, ze posta nezodpoveda za obsah, a ze to budem musiet riesit s odosielatelom (to je mi jasne), je to tak lepsie, lebo v pripade problemov mam potencialneho svedka 
opäť to neviem pochopiť, rozsudok je istý v prospech toho čo posielal prachy?hojko napísal:Nedavno som tu daval odkaz, tusim nejaky rozhovor s hovorcom posty ci nieco take. Tam bolo spomenute, ze posta zodpoveda len za prepravu balikov, nie za obsah. Takze to, ze to otvoris hoci aj pred nejakym riaditelom danej pobocky, tak ti to nie je nic platne. Skor ako dobierku by som riesil platbu vopred na ucet, pretoze pri platbe vies dat reklamaciu v banke v zmysle, ze si poslal udaje na zly ucet. Potom banka poziada druhu stranu, resp. banku druhej stany a nasledne tato banka majitela uctu, aby vratil peniaze. Ak tak neurobi, mozes to dat na sud, kde je rozsudok viacmenej isty.
sa mi to kurnik nezdá, keďže ja by som bol ako osoba odrazu by mi prišlo 100 eúr tak sa poteším, vyberiem si ich , kúpim si zato niečo a potom mi príde papier zo súdu že musím zaplatiť 100 eúr tomu a tomu človeku.
nie je to trocha na hlavu? je to myslím vina toho človeka že zadal zle číslo účtu a nie vina toho kto tie peniaze prijme
-
Grim
Darca
Filipito - nielen z právneho ale aj z morálneho hľadiska je také niečo ako nechať si cudzie peniaze neprípustné...ale ja by som si ich tiež nechal, nevrátil by som ich dobrovoľne...
cudzie peniaze, ale keď skončia na MOJOM VLASTNOM účte? o peniazoch ktoré dostaneš na výplatu sa tiež dá povedať že sú cudzie, no nie?
vrátiť alebo nie? záležalo by to od situácie v ktorej by som sa nachádzal
vrátiť alebo nie? záležalo by to od situácie v ktorej by som sa nachádzal
-
Grim
Darca
...peniaze predstavujúce výplatu niesú cudzie...pletieš to...ale sme dosť OT, takže už nebudem daľej reagovať...
-
masterdead
SysAdmin
Mne ale nieje jasne, vezmite si ze poslete balik dajme tomu s mobilom, dohodnete sa na platbe vopred, on vam zaplati vy mu mobil poslete a on povie ze sa pomylil v cisle uctu a peniaze moze dostat spat? Je mozne dokazat bez zmluvy ze ste mu ho predali?
-
Gepid
Medium Professional
Filipito: A keď nájdeš peniaze? Našiel si ich predsa ty TVOJIMI očami a zobral ich SVOJIMI rukami do SVOJHO domu...
-
hojko
Site Admin
Filipito: O bezdovodnom obohateni hovori Obciansky zakonnik..., Trestny zakon hovori o neopravnenom obohateni. Kludne si to nastuduj, mas to tam popisane. Okrem toho maju na to banky pripravene tlacivo, takze ho staci vyplnit a potom uz zacne pracovat banka.
masterdead: Potom by sa trebalo ohanat nejaky podacim listkom z posty, mailovou ci SMS komunikaciou atd...
Edit: Tak som pogooglil a nasiel som aj vyjadrenie z banky: http://hnonline.sk/ekonomika/c1-3930516 ... nestratili
masterdead: Potom by sa trebalo ohanat nejaky podacim listkom z posty, mailovou ci SMS komunikaciou atd...
Edit: Tak som pogooglil a nasiel som aj vyjadrenie z banky: http://hnonline.sk/ekonomika/c1-3930516 ... nestratili
-
creobroter
Light Expert
znamy mal nastupit do istej spolocnosti, nenastupil hoci vsetko bolo dohodnute, spolocnost mu omylom poslala vyplatu, prvy telefonat od spolocnosti , povedal, ze ich posle spat, neposlal dalsi telefonat, a zase neposlal, prve upozornenie z banky, druhe, a stale ich nevracal, tak mu prislo predvolanie na sud a platil nie len peniaze co mu omylom poslali, ale aj sudne trovy.....