Postihnutie
No neviem ci to je postihnutie,ale pred 3 rokmi mi zistili celiakiu.Pre tych,co nevedia co to je,tak to je vlastne alergia na lepok a ostatne hovadiny.Este napriklad niektore emulgatory a tak podobne.Mam aj preukaz ZTP.No a ma to obmedzuje v tom,ze trieda ide na pizzu,ale ja musim ostat doma.Alebo zmrzlina.Moja priatelka zatial o tom nevie,ale sa to aj dost hanbim povedat.
Ja sam neviem co mozem,alebo nie.Hlavne s tymi "eckami" je velky problem.A este jedna vec.Mam 179cm a 61 kg,ze vraj mam tiez podvahu,ale mne sa nezda 
-
krupica_dnb
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
za co sa hanbis? Keby ti tvoja priatelka povedala napr. alergiu na laktozu tak co by si spravil? to su take drobnosti, ktore nas ale zeru...Baxxter99 napísal:No neviem ci to je postihnutie,ale pred 3 rokmi mi zistili celiakiu.Pre tych,co nevedia co to je,tak to je vlastne alergia na lepok a ostatne hovadiny.Este napriklad niektore emulgatory a tak podobne.Mam aj preukaz ZTP.No a ma to obmedzuje v tom,ze trieda ide na pizzu,ale ja musim ostat doma.Alebo zmrzlina.Moja priatelka zatial o tom nevie,ale sa to aj dost hanbim povedat.Ja sam neviem co mozem,alebo nie.Hlavne s tymi "eckami" je velky problem.A este jedna vec.Mam 179cm a 61 kg,ze vraj mam tiez podvahu,ale mne sa nezda
Napr. ja mam 17 a mam kamarata, ten bude mat 26. Ako maly dostal obrnu, je priputany na vozicek, ma mentalne aj telesne postihnutie, nema velmi vydarenu rodinu, nema vela penazi.... a zije... A snazim sa mu pomoct... ked sa nad tymto zamyslim tak mi nevadi kopu veci na mne (183cm, 63kg) , ci mam nieco kus vacsie ako ostany a podobne ***viny..
-
Frostik
Spammer
Re: Postihnutie
vies co ja ti pomoct neviem .......chpes mam postihnutie tiey ...mam posrate koleno som i kustik pri sebe ale caju mam thak ja newiem .....zalezi i od toho ze si sa asi z tou pravou este nerozpraval .....ona pride skor ci neskorbutthead napísal:Neviem či som správne nazval a zaradil tému... kedže sa to týka aj vzťahov tak som to dal sem...
Ste tu niekto taký kto má zdravotné postihnutia, napr. sluch, zrak atď, ako vám to ovplivnuje v realnom živote...![]()
Ja od narodenia mám o polovicu horší sluch, takže moja verbálna komunikácia nieje bohviečo, kamaráti sa snažia so mnou porozumeť a za to im dakujem... nemal som do teraz vážny vzťah s babou a to mám 21 .. a to je hlavný problém.. snažím sa byť sám sebou, nie som nejak uzavretý, som spoločenský typ, optimisticky naladený... ani sa nejak nesnažím lutovať... pritom som celkom slušne vyštudoval OA a som prijatý na informatiku
-
Andi_Cibula
Addict
Hm, tu by som sa chcel spýtať, že ako sa v reálnom živote táto alergia prejavuje?Baxxter99 napísal:No neviem ci to je postihnutie,ale pred 3 rokmi mi zistili celiakiu.Pre tych,co nevedia co to je,tak to je vlastne alergia na lepok a ostatne hovadiny.Este napriklad niektore emulgatory a tak podobne.Mam aj preukaz ZTP.No a ma to obmedzuje v tom,ze trieda ide na pizzu,ale ja musim ostat doma.Alebo zmrzlina.
Naozaj to tak strašne vadí? No moja zásadná otázka je:
Čo by sa stalo, keby si pojedol niečo také, čo ti vadí
Fakt ma to velmi zaujíma.
-
Carver11
Light Star
ja osobne nemam ziadny druh postihnutia, ale chvilku som byval na intraku so slepym chalanom...obaja studujeme informatiku (!). predtym som nevedel pochopit, ako moze slepy robit informatiku...ale ked som ho videl, tak mi zacalo by vela veci jasnych...on ma mozno na tu inforamatiku vacsiu chut, ako ja...to som najprv nevedel pochopit, ale teraz max ho beriem ako cloveka.
preto pred vsetkymi slepymi, ktori sa takto snazia, skladam klobuk...respect
preto pred vsetkymi slepymi, ktori sa takto snazia, skladam klobuk...respect
Aj ja sa sem tak zakoktam, ked som bol mensi tak som chodil asi ku psychologicke alebo uz neviem, nepamatam, ale nepomohlo to nejak moc
. Ale som zo sebou spokojny, ved ked sa pozriem na slepeho, tak mi za zimomriavky po chrbte prebehnu, keby som bol ja slepy, o co vsetko by som prisiel. Preto mam respect pred slepimy
.