postup pri zakupovani domeny

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
shanoy
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

postup pri zakupovani domeny

Príspevok od používateľa shanoy »

dobrý den.
rad by som sa opytal ako sa ma postupovat pri zakladani domeny s webhostingom.

Dajme to ze som si u nemenovaného poskytovatela webhostingu objednal webhosting a domenu nieco.sk.
Dosli mi uz na email informacie o zriadeni uctu u nich a bla bla. Dosla mi aj proformafaktura za domenu aj hosting. Tu som zaplatil. No domena mi este nefunguje.Preco?

Chcem sa opýtať čo je to formular F1, ktko je registrator domeny a co je Ramcova zmluva.

Za prípadne odpovede dakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To su krepe pravidla sk-nic.sk ako registratora slovenskych domen a ich formulare. Funguje to asi tak, ze im musi prist najskor platba, potom ti to zaregistruju. Cize ked si to napriklad zaplatil dnes, tak si mozno pockas este tyzdne, kym ti to pojde, ale je sanca, ze to pojde uz aj zajtra.
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

noo. ale mne pise ze: Užívateľ nemá schválenú Rámcovú zmluvu.
a: Doména je rezervovaná. Čaká sa na evidenciu držiteľa. Napisal som adminovy od oho mam hosting a napisal ze im musim poslat tu f1 ci co ramcovu zmluvu a vypytal si odomna ticket.. co mam robit?

ps: a kto registruje .net? a kolko to moze trvat?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Fuuu, no to netusim. Kedysi bolo tusim take, ze si potreboval potvrdenie od notara alebo co. Chod na www.sk-nic.sk a vlavo hore si daj formular F1. Radsej by som siel ale cestou domeny .net, .com atd... od od www.forpsi.com a mas to vsetko pod kontrolou. Cena je tusim 344 korun na rok, zaplatit mozes v klude cez e-banking... Trva to asi den od kedy im pride platba, tusim maju Tatra banku a ak by si to zaplatil aj dnes, resp. ak by zajtra rano mali peniaze na ucet, tak este zajtra by si tu domenu mohol mat.
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no.. do žitky..už som zaplatil.. myslite že sa da registracia zrušiť? Aj teraz je potreba to mat od notara ale ak mas vlatne razitko tak staci iba to razitko..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Neviem, precitaj si podmienky na sk-nic.sk, je to take tazke??? Ci cakas, ze to precitam za teba a zhrniem ti to v jednej vete???
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

hmm vyplnis F1 zabehnes k notarovy potvrdi za 30sk, zanesies do sk nic alebo posles postou pri osobnom mas do hod prideleny identifikator nasledne ak budes mat schvaleny identifikator posles TICKET webhostingu a mas ho v prvom maily co ti prisiel vlastne netlacena verzia toho co si posielal sk nic
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

dekuju za rady..
Napísať odpoveď