Obsah fóra www.hojko.com
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, ... 27, 28, 29  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
GothaR
Addict
Addict

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 21.02.2005

PríspevokZaslal: 04 Sep 2007, 19:46    Predmet: Odpovedať s citátom  

Prihodim prakticku skusenost s Acer: "poznam" 4 notebooky Acer a z toho 2 mali problem so zasekavajucim sa medzernikom bez toho, aby sa s nim nieco robilo a vyskytlo sa to ani nie po 2ch mesiacoch prace. Potom su to klby na monitore, ktore sa velmi lahko vykyvaju. Potom je to aj horsie chladenie a kratka vydrz na baterku. Nechce sa mi to tu uplne podrobne rozpisovat, ale je to tak. Uz som aj niekde pisal, ze som mal stastie a vychytal som dobry typ NB od Acer, ale to je velka vynimka.(ten moj mal akurat dobry vykon a dobru baterku, no hrozne chladenie)
Teraz mam VBI a plna spokojnost, ocakavam dlhu zivotnost Smile
//zdielana grafika: na rok starej integrovanej grafike sa neda hrat ani Live for speed na minimalnych detailoch a to je jedna z najlepsie optimalizovanych hier ake poznam a mam pocit, ze kamosovi na tom ani NFS 5 neslo uplne najlepsie :-\
t0m4s3: rychlejsi disk je citit, ale imho je dan v podobe skratenia zivotnosti dost velka v porovnani s tou rychlostou
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
sundevil
VIP
VIP

Založený: 18.03.2005

PríspevokZaslal: 04 Sep 2007, 19:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

7200 rpm disk je naozaj citit, neviem to porovnat ako velmi to ubera zivotnosti na bateriu, lebo moj NB ako taky vela nezerie a navyse mam cestovnu bateriu, ale myslim ze az take tragicke to nebude
treba si uvedomit ake bude zamerenie NB, ci ako pracovny nastroj na cestach resp. v skole kde bude fungovat povacsinou na baterie alebo ako domaca nahrada desktopu kde bude takmer stale pripojeny na el. siet

na nenarocne kancelarske hry typu CS staci v pohode aj obycajny Mobile Intel(R) 945GM/GU
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
GothaR
Addict
Addict

PríspevokZaslal: 04 Sep 2007, 19:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

sundevil napísal:
7200 rpm disk je naozaj citit, neviem to porovnat ako velmi to ubera zivotnosti na bateriu, lebo moj NB ako taky vela nezerie a navyse mam cestovnu bateriu, ale myslim ze az take tragicke to nebude
treba si uvedomit ake bude zamerenie NB, ci ako pracovny nastroj na cestach resp. v skole kde bude fungovat povacsinou na baterie alebo ako domaca nahrada desktopu kde bude takmer stale pripojeny na el. siet
To mas pravdu, ale mne aj ako hracovi 5400ka disk vobec nevadi. Moj notas teraz taha hlavne CPU a RAM, pomalsi disk ani nevnimam. Nechcem nijak spochybnovat tvoj usudok, ale dojem pomalosti notebooku moze sposobovat hlavne pomalsi procesor, pretoze tie v NB za desktopmi zaostavaju. Ja som pomalsi disk pri priamej konfrontacii s PC registroval tak, ze vypis suborov bol o chvilku pomalsi, inak iba pri kopirovani velkych suborov.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
t0m4s3
Admin
Admin

Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 04 Sep 2007, 20:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

Gothar suhlasim so sundevilom. Aj na desktope je brzda disk. Na notebookoch to plati dvojnasobne. Na cokolvek (okrem "vedeckych" vypoctov/renderovania) ti staci priemerny procesor a pomalost jeho vplyvom citit nebudes, pretoze bude cakat za pomalym diskom.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger
jurino88
Medium Star
Medium Star

Založený: 09.07.2006

PríspevokZaslal: 04 Sep 2007, 21:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

t0m4s3 napísal:
Celkom sa mi pozdava FS Amilo Xa1526

Model Fujitsu Siemens Amilo Xa1526
Procesor AMD Turion X2
Frekvence procesoru 1,8GHZ

Úhlopříčka LCD 17
Rozlišení LCD 1440x900 (WXGA+)
Typ LCD lesklý
Velikost operační paměti 2048 MB
Počet slotů operační paměti celkem 2 (oba obsazené)
Pevný disk 2x120 GB
Otáčky pevného disku 5400rpm
Optická mechanika DVD±RW
Čtečka karet ANO
Síťová karta (RJ45) LAN 10/100/1000
Bezdrátová síťová karta ANO
Modem ANO
Grafická karta nVidia Go7600 s nedílenou pamětí 256MB

http://www.sktechnik.ekatalog.biz/zbozi/fs-amilo-xa1526-amdtl56-17-2x1024-2x120-dvd-rw-vhp/detail.aspx?p=z:100084&page=3-technicke-parametry
super notebook ale chel som nieco take pre studenta pocitla som tka maximum 25000 ved mam iba 16 rokov Very Happy
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
GothaR
Addict
Addict

PríspevokZaslal: 04 Sep 2007, 21:26    Predmet: Odpovedať s citátom  

jurino88 napísal:
super notebook ale chel som nieco take pre studenta pocitla som tka maximum 25000 ved mam iba 16 rokov Very Happy
Trocha mimo temy, ale si na internate? Lebo ak nie a neplanujes ho nejak velmi prenasat, tak siahni radsej po PC. Z NB boli krk, dlhodoba praca sposobuje dlhodobe zdravotne problemy a za tie peniaze mozes mat nabusene PC. To len take varovanie, aby si ho nekupoval ak ho naozaj nepotrebujes, lebo inak je s NB len utrpenie Smile
Návrat hore
t0m4s3
Admin
Admin

Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 04 Sep 2007, 21:31    Predmet: Odpovedať s citátom  

jurino88 napísal:
Ono je to iba o hladani konkretneho modelu, ktory splnuje dane poziadavky. Iste ti staci mensi harddisk, 1GB RAm takisto postaci, dolezite je aby mal dedikovanu graficku kartu, napr. uz spominanu Go7600. Na tej stranke co si mi dal, bol takmer samy NB s integrovanou grafou.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger
piston
Medium Star
Medium Star

Založený: 12.06.2005

PríspevokZaslal: 05 Sep 2007, 12:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja by som sa chcel opytat aky notebook by ste poradili cisto na strih videa, cize vela pamate a vykonny procesor, zatial nemam stanovenu cenu takze zatial len tak orientacne.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
GothaR
Addict
Addict

PríspevokZaslal: 05 Sep 2007, 12:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

piston napísal:
ja by som sa chcel opytat aky notebook by ste poradili cisto na strih videa, cize vela pamate a vykonny procesor, zatial nemam stanovenu cenu takze zatial len tak orientacne.
Tak to bude pre teba asi najlepsi VBI, tam si hodis 4 GB Ram, najvykonnejsi CPU co maju a sasi s integrovanou grafickou. www.vbi.sk
Návrat hore
Gizmoo
Light Star
Light Star

Založený: 16.02.2005

PríspevokZaslal: 05 Sep 2007, 17:52    Predmet: Odpovedať s citátom  

Zdravim.
Kedze mi zamkli temu tak pisem sem.. Len sa chcem spytat na Vas nazor, ktory s tychto 3 notebookou by ste kupili vy!!!! mam vybraty ASUS,ACER a VBI .. a ten VBI sa mi pozdava najviac.. Chcem notebook ako nahradu deskop pocitaca, cize praca,internet,hudba,filmy,hry,konvertovanie videa.. atd.. no tu su zostavy aj s cenami:

ASUS F3KA
15.4C/AMD Turion X2 TL60 2.0Ghz/ DVDRW/ 160GB HDD/ 2G/ ATI X2600 512MB/ WL/ BT// V/ bezOS - 36 500,-Sk
Link : http://www.amishop.sk/zbozi/asus-f3ka-15-4c-tl60-dvdrw-160g5-1g-wl-bt-v-bezos/detail.aspx?p=z:102211

ACER AS5520G-502G25Mi
AMD Turion X2 TL60/ 15.4W_CB/ 2GB/ 250GB/ nV8600/ DVDRW/ WL/ CE/ VHP - 35 831,-Sk
Link: http://www.shop-it.sk/elisbb/?Mode=Sti&StiId=83573

VBI Compal FL90.v1
Intel® Core™ 2 Duo Processor T7300 2.0Ghz/2GB Kingston 667Mhz/Fujitsu 160GB, S-ATA150, 5400RPM/
DVDRW SuperMulti/ GF 8600M GT 256MB/ Compal Bluetooth/ WiFi síťová karta ProWireless 3945AG - 35 086,-Sk
Návrat hore
Patjo
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 26.02.2006

PríspevokZaslal: 05 Sep 2007, 18:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

jasne ze VBI podla vlastbneho vyberu je najlepsie ,skus este www.notebooknamieru.sk (objednaj odtial a daj vediet ako to ide aj ja by som chcel odtial ) Laughing
Návrat hore
Gizmoo
Light Star
Light Star

Založený: 16.02.2005

PríspevokZaslal: 05 Sep 2007, 18:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

Asi vazne zoberiem ten VBI .. a chcem to vyskusat cez notebooknamieru.sk .. ale sa este chcem spytat ci niekto nevie ci je taky velky rozdiel medzi GF8600M GT a GF8600M GS .. na officialnej stranke su tech. specifikacie a rozdiel je takyto:

//obrázky pridávajte do príloh

Je to velky rozdiel ohladne hier???? lebo ta 8600M GS je v sete ktory je len o 720sk drahsi ale zase sa mi dizajnovo nepaci ... hmm???
Návrat hore
GothaR
Addict
Addict

PríspevokZaslal: 05 Sep 2007, 19:16    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ja mam skoro rovnaky z VBI(cpu mam 1,83GHz a disk seagate) a na dnesne hry uplne postacuje. FEAR som hral skoro na plnych detailoch, Test drive Unlimited bez HDR tiez na plnych. A niekde tu na fore su aj 3D mark body, ktore boli na celkom dobrej urovni.
Návrat hore
DonJouzi
Amateur
Amateur

Založený: 17.07.2007

PríspevokZaslal: 07 Sep 2007, 21:43    Predmet: Odpovedať s citátom  

Co poviete na FUJITSU SIEMENS Amilo Pi 1536 T2250? Cena 25tis. mam ho odlozeny do zajtra obeda.
Citácia:
AMILO Pi1536, 15,4" WXGA širokoúhlý displej s technologií CrystalView, 1280 x 800 pixelu, grafika ATI Mobility Radeon X1400 s až 512 MB pameti (Hypermemory), procesor Intel Core Duo T2250 (2x1,73 GHz, 533 MHz, 2MB SLC), 2x 512MB DDR RAM, DVD+/-RW DL mechanika, 160GB SATA HDD 5400 ot./min., WLAN a/b/g, LAN, modem, Li-Ion baterie, 3xUSB 2.0, FireWire, S-video výstup, ctecka pametových karet 4 v 1, klávesnice CZ/SK, 1x DVI-I, 1x slot Express Card, 1x Mikrofonní vstup, 1x konektor pro sluchátka (S/PDIF), Windows Vista Home Premium CZ, Works 8.5, Nero 7, Symantec Internet Security, hmotnost 3,1kg
Prosim, vyjadrite sa. Dakujem
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
mystique
VIP
VIP

Založený: 07.03.2005

PríspevokZaslal: 07 Sep 2007, 21:56    Predmet: Odpovedať s citátom  

piston napísal:
vysoky procesorvy vykon, najlepsie Intel... a rychly disk (cim rychlejsi tym lepsie)
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, ... 27, 28, 29  Ďalšia
Strana 2 z 29

Prejdi na: