Praca na ropnych plosinach

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Y[o]G1 napísal:hmm...tak čítaj pozornejšie ty...ani raz som nespomínal,že sa pracuje nonstop celé dni...
ja idem na takú, kde budem ťahať 8mičky, a aj to mi bude stačiť...
a PLS, ja som tu prosil o názory a o info niekoho, kto má skúsenosti, alebo pozná niekoho, kto tu prácu robil...
tak sa tu PLS do nikoho nenavážaj, len preto, že TVOJ KAMARÁT CHCEL ÍSŤ....
vieš čo všetko som chcel ja??? :?:
Som to pisal tebe omfg? Pisal som vseobecne, vysvetlil som ti to aj v karme ktoru si odomna dostal, snad to na tretikrat pochopis. Moj prispevok nebol smerovany na nikoho, bol postaveny vseobecne a popritom si si asi nevsimol smailika ktoreho som cal na koniec prispevku....tak si to precitaj prosim este raz a zamysli sa.....
Y[o]G1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Y[o]G1 »

Zaxman....pred tým než trepneš nejakú blbosť, tak si o tom aspoň niečo zisti, alebo si aspoň prečítaj, čo napísali tí pred tebou...malá rada do budúcnosti...

POL ROKA NA MORI??? a to si kde nabral??? to by možno vydržal robot robiť pol roka v kuse na mori...
a keď tam idú desiati, tak sa vrátia 6ti??? a to bolo určite tam, kde si sa dozvedel aj s tým časom, že???

//autoeditácia príspevku ( 30 Sep 2008, 13:46 )
Lub0$
karmuj si koľko chceš, nič to nezmení na veci, že si sem napísal hocičo, len aby si niečo napísal...a nebolo to nič zmysluplné...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Pozri nebol oto zmysluplne pre teba.
Kazdy druhy prispevok v tejto teme je tvoj, a tiez to su nepodstatne hovadiny, ktore nikoho nezaujimaju.
Fakt prepac, ze sa clovek hce zapojit do diskusiie, a ze ti posle link na ktorom sa aj nieco docitas. Je to ubohe... :?
Y[o]G1
Light Expert
Light Expert

vieš, ale ja som tú tému založil inde, len ju hodili sem...
tak asi preto je každý druhý príspevok môj...
a ja rád diskutujem, komunikujem a bavím sa o veciach...
mám rád druhé názory a rád si ich vypočujem (v tomto prípade prečítam)
ale nepáči sa mi, keď sem niekto čo to v živote neskúsil, ale len počul, napíše
že trepeme blbosti...
BTW, ak ťa tie moje "blbosti" nezaujímajú, nikto Ti nekáže ich čítať
THAT'S ALL
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

yogi ale ked si tam 6 mesiacov nerobiš každy den ty madar ..........a tak ja vravim to čo bolo na discovery bol tan ten tipco čo robi tu relaciu špinava robota alebo ako sa to vola .......tak on asi bude vedieť viac ako ty ked sa tam stymi ludmi rozpraval atd .............
Y[o]G1
Light Expert
Light Expert

ale tam nie si na mori 6mesiacov v kuse, tam chodíš normálne na pevninu, každé dva týždne...
ak chceš, tak samozrejme, že môžeš potiahnuť aj 4týždne v kuse, ale to je len naozaj minimum ľudí, čo to spravia tak možno 2-3krát do roka...

mňa len zarazilo, to, že si napísal, že z 10 4umrú....to by za prvé nikto nerobil a za druhé by to nikto nedovolil robiť...vieš čo je to 40% úmrtnosť v podniku??? vieš koľko by ich stáli poistky??? a potom by sa tam nezarábalo 5-6tis.EUR ale 50, keby tam bola 40% šanca, že sa nevrátia domov...
morfeusko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa morfeusko »

Y[o]G1 napísal: hmm...takže ropná rafinéria v Grécku??? a ako? dalo sa? bola to drina, ale zvládnuteľná, nie??? a si živý a aj zdravý???
A tak dalo sa to vydrazat sice som pocital dni kolko este budem robit ale ked som sa vratil home tak po tyzdni by som siel zase :) .Robil som 12tky 20 dni v kuse a potom som siel home. Sice teplo bolo nehorazne ale dalo sa to vzdrzat. Raz som sice povoloval prierubu a bola pod tlakom 100barov hore na chladicoch(asi 50m vo vyske)...ma to zahodilo ze som ani nevedel ako som letel...este ze som mal popruhy...inac by som vam tu uz asi nepisal...ale nestayujem si siel by som znova.

Zato sa pytam na info o tejto praci lebo som nadnou rozmyslal...len neviem ako sa tam da vobec dostat...
Y[o]G1
Light Expert
Light Expert

Vidíš, mal si popruhy, takže to bolo v poho...
totiž oni tu nenormálne dbajú na bezpečnosť, takže ak si aspoň dávaš normálny pozor, nemalo by sa Ti nič vážne stať...samozrejme oškreniny, modriny a nejaké drobné úrazy u samozrejmé...

no mne to vybavuje mamin známy...ak sa mu podarí vybaviť všetko potrebné, tak idem od novembra na 3mesiace na stáž do Dánska, kde mi normálne budú platiť mesačne (je to celkom slušná čiastka za to, že sa vzdelávaš) a potom je záverečný test, ak spravím, tak ide sa na to 8)

tu je jedna výhoda/nevýhoda (ako sa to vezme) že tam nebude pekelne teplé počasie :roll:
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

yogi možno to neni všade možno su určite plošiny ktore su na mieste kde to more snimi robi divy .........proste tam vraveli že ked chodia cudzinci tak podcenuju tuto pracu a často sa stava že pridu o život mno a vraveli tam že ročne im tam pride 10 ludi ale vrati sa 6 možno to bolo iba na tej jednej pplošine nvm
Y[o]G1
Light Expert
Light Expert

no ale toto už inak znie, že za rok im umrú 4ľudia ako za mesiac :)
a okrem toho taká pracovná čata sa skladá z 25-30ľudí (aspoň na tej, na ktorú mám relatívne ísť)
a za rok sa ich tam vystrieda aj vyše 100 :)
a zo 100 sú 4 len 4% ročne a to je hneď lepšie ako 40% mesačne :)
vidíš, že keď si sa nad tým zamyslel, tak si to aj pozmenil trošku k realite...GJ 8)
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ja som to myslel najprv ako za tych 6 mesiacov ale oki to je už jedno ..........ide oto že všade je to ine poodla mna
morfeusko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Yogi ak som to spravne pochopil tak ides na 3 mesiace na staz o praci na plosine?? Alebo ako?
Y[o]G1
Light Expert
Light Expert

áno MORFEUSKO, správne si to pochopil...
idem na tri mesiace do školiaceho strediska do Dánska...
normálne sa budem učiť 8-10hodín denne tri mesiace a nakoniec záverečný test a osvedčenie...
ale normálne je to platené, takže to je v poho...
nechcel by som totiž na tri mesiace niekam vypadnúť, nemať ani korunu a nakoniec tie testy nespraviť :roll:
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

a siem vedieť že ako platia zhruba to školenie či to normalne taky plat ako keby si už bol na tej plošine ?? ? a na kolko tam ideš ?? ?si myslim že kedo betuješ 3 mesiace školeniu by bola asi škoda tam ostat 2 tyždne
morfeusko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Zaujimave a to ta budu 3 mesiacu ucit ako sa pouziva kluc 90? alebo co...neviem si rpedstavit akoze to ta tam chcu 3 mesiace ucit...
Y[o]G1
Light Expert
Light Expert

no tak za to školenie je cca 50.000,- sk za mesiac...12.500,- DKK
a chel by som tam minimálne pol roka, rok zotrvať...ak by som získal to osvedčenie...
trošku spoznať nové prostredie, trošku rozšíriť obzory a zdokonaliť postavu :roll:

pre morfeusa :

nie, budú Ťa tam učiť, ako celá tá plošina funguje,na akom princípe...
potom dostaneš základy z každého odboru, lebo tam je vyše 10pracovných pozícii...potom si vyberieš po mesiaci jednú profesiu a pokračuješ v tom štúdiu ďalej len o tej danej profesii....
potom nejaký kurz prvej pomoci a ako nafúkať čln, ak by sa niečo stalo :D
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

kamarat čo tam bol mal štastie že prvy mesiac len čistil naradie a druhy behal z nejakym ujkom a zapisoval nejake blbosti ale plat mal normalny ako keby tam makal .......čo mal vpoho ale to mal štastie

a on vraj nebol na žiadnom školeni ...........to si robiš z vlastnej vôle alebo to je povinne ako mal prednašku asi tyžden ako čo bude robiť atd ale ee 3 mesiace
morfeusko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Jasne chapem ale tak to uz neni len taka robota ze tam ides na mesiac 2. Po to kurze by si sa mal teoreticky zamestanat uz ako normlany zamestnanec nie len ako daky brigadnik ("poskok")...
Y[o]G1
Light Expert
Light Expert

áno, je to povinné...bez toho by ma tá firma ani len na deň nezobrala pozmývať im tám tých pár stoviek štvorcov :D

ide o to,že oni chcú vyškoliť odborníkov, ľudí, do ktorých investujú čas a peniaze (150.000,- nie je maličkosť) a očakávajú, že im to vráti...
ešte šťastie, že ale nie si nútený podpísať potom prácu na nejakú dlhú dobu...

samozrejme, že sa očakáva, že je to na dlhšie...
tak ale ja tam aj na dlhšie chcem ísť...
a áno...potom sa môžeš u nich zamestnať....
morfeusko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Co myslis pod "dlhou dobou". Lebo ked investuju do toho skolenia tolko penazi tak urcite tam musis pracovat urcitu dobu nielen daky mesiac a potom si povies ze ides domov...To by sa im potom moc neoplatilo...
Napísať odpoveď