praca v zahranici

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dudo02 »

Kibo napísal:ak budete spat dakde u znamych, odtrhat si od ust a zit na konzervach, tak usetris, ale realne nie :wink:ci :wink:
Myslim ze troska prehanas.Co sa tyka toho stravovania a byvania.Strava 100L-a ak si zoberies ste nieco z domu,tak to vobec nebude o odtrhavani si od ust...Ubytovanie-200L.Ak tuto 300vku odpocitas od minimalnej mesacnej mzdy,tak ti ostane 500L v cistom..Kde,v akej praci si odlozi brigadnik na SVK 20 000 korun za mesiac?
Tych 500L na tyzden..Poznam ludi co maju 300,400 a su to pekne prachy,oni su spokojny.Tu podotknem,ze za takyto tyzdenny plat si tu kupis napr.ojazdene auto.Alebo 350 L benzinu..Kolko by si musel makat na SVK,aby si si mohol taketo mnozstvo benzinu kupit?.Min 2 tyzdne a aj to by si musel mat slusne zamestnanie,ktore na SVK nema ani(trepnem) 30% ludi.Urcite je to mensie cislo.A 300,400L je tu za lacnu pracovnu silu,popr.beznu pracu..

Co sa tyka mentality-v tom sa zhodneme.Mne tiez nesedi UK mentalita.Mentalita poliakov uz vobec...Ale to je mozno troska aj o schopnosti cloveka prijat cudziu kulturu..Alebo ju aspon dokazat tolerovat.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

tie sumy co pises su krasne idealisticke, ale kde si mozes kupit z prvej vyplaty auto? ved tam ta na daniach osklbu ako hus... no ak tam pojde niekto, tak cakas ze bude zarabat take pekne cisla? bude rad ak najde robotu, ja som mal problem a comusi byt teraz, ked sa tam nahrnuli este aj studaci? do anglicka uz ani na vylet :lol:
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Co uz kto spravi s 1 vyplatou je jeho vec..Ja som tu sumu hodil iba ako ukazovatel zivotnej urovne...

Idealisticke-hmm..Pekne cisla???-Pocital som z min.mzdy..
Na daniach ta osklbu???-neviem o com rozpravas...Skus upresnit.
200L na ubytovanie je az moc-zalezi samozrejme kde..Vynechaj London a 200L je luxus :wink: .
No tym,ze clovek bude trcat doma,vela neziska.. :?
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

hmm pani a co mi poviete an nejaku lod... asi najskor riecnu....(nemecko)
K|OZZY
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa K|OZZY »

ak planujete ze pojdete do Londyna tak nepocitajte z tym co pisal dudo ( neviem ako to je mimo Londyna okrem toho ze ubytovanie je lacnejsie) v Londyne ak vies kecat ale aj ak nevies najdes si robotu, aku hmm povedzme ze je to beh na dlhe trate ale tie skusenosti nezyskas nikde inde

ak sa chces naucit rychlo komunikovat tak najlepsie ist na skolu, neviem ci tu mozem spumenut kt mi pomohla nehcem robit reklamu, ak by ste chceli vediet kludne napiste PM
KaktusBR
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa KaktusBR »

myslim ze aj dudo aj kibo to kus prehanaju.

ked dakto chce ist len na brigadu tak si myslim ze sa to tu stale oplati. ked byvas v nejakom flate s 4-5 dalsimi ludmi a jes vifony tak ten zvysok po odpocitani nakladov je celkom slusny resp. na slovensku nezarobis. ale ak tu chce clovek robit dlhsie tak osobne si myslim ze zivot tu je tiez tazky, zo zaciatkou urcite.

myslim tak ze na 3 mesiace sa vie clovek uskromnit a dokopy platit 200-300 libier ale tak sa neda zit dlhodobo.

a ked si zoberiete percentualne co clovek minimalne zarobi v SK a co v pandach tak tie celkove naklady su rovnake. s tym ze ten zvysok co ostane je stale o dost vacsi.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ak tu chce niekto zit dlhsie, tak je pravda, ze zaciatky su tazke, ak vsak niekto vie anglicky, tak nie je ziaden problem. Valia sa tu tisice dementnych poliakov, ktori po anglicky nevedia ani ceknut (az na fakt malo vynimiek) a robotu si najdu...ale osobne by som uz Londyn neodporucal, je to tam uz presytene, skor nieco mensie, niekde inde..a co sa tyka letnej brigady, je to prave vdaka poliakom cim dalej, tym tazsie, vidim to sam...
Napísať odpoveď