a pointa je kde?PP132 napísal:To mojmu otcovi sa stala taka prihoda v Prahe ked si na staromestkom namesti sadol v jednej restauracii na pivo a si objednaval po slovensky a casnicka mu povedala ze " prominte pane ale u nas pivo stoji 100 KC" a moj oco na to "tak to mi potom prineste dve piva"![]()
Praha
nj, staromak to je pre domacich cenova pohroma.PP132 napísal:To mojmu otcovi sa stala taka prihoda v Prahe ked si na staromestkom namesti sadol v jednej restauracii na pivo a si objednaval po slovensky a casnicka mu povedala ze " prominte pane ale u nas pivo stoji 100 KC" a moj oco na to "tak to mi potom prineste dve piva"![]()
Kopcek zmrzliny za 25Kc hovori za vsetko
-
aswer
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
....nechcem zakladať nový topic... ale potreboval by som poradiť od ľudí čo tam bývajú... ohľadne ubytovania...
...najlepšie na jihu v okolí CHODOVa - intrákov OTAVA, SAZAVA, VLTAVA...
...pokiaľ viem je tam hotel OPATOV... ale ten je kus drahší pre mňa, keďže som študent a na jednu noc vysoliť cca 900Sk je dosť...
Preto hľadám niečo za cca tých 500 max 600 Sk na noc... v tej oblasti.
Ak by niekto niečo vedel bol by som mu povďačný
...najlepšie na jihu v okolí CHODOVa - intrákov OTAVA, SAZAVA, VLTAVA...
...pokiaľ viem je tam hotel OPATOV... ale ten je kus drahší pre mňa, keďže som študent a na jednu noc vysoliť cca 900Sk je dosť...
Preto hľadám niečo za cca tých 500 max 600 Sk na noc... v tej oblasti.
Ak by niekto niečo vedel bol by som mu povďačný
-
Fabo
Hardcore addict
VŠCHT, kolej Volha - http://www.vscht-suz.cz/cze/ubytovani/ceny/
Ak chces, mozem tam buduci tyzden zajst a popytat sa, pripadne rezervovat.
btw. prečo práve jižák?
Ak chces, mozem tam buduci tyzden zajst a popytat sa, pripadne rezervovat.
btw. prečo práve jižák?
-
Shark NX
Addict
Pre mna to je velky prejav slusnosti ked niekto rozprava jazykom krajiny v ktorej sa nachadza.dair napísal:Cesky ma ale nikto neprinutil rozpravat a to sa mi u slovakov nepaci, pridu a uz mluvi...![]()
Vzdy sa tak budem spravat ze dojdem do ciech a mluvím, dojdem do Polska a mówie, dojdem na slovensko a hovorim.
Pride mi to neslusne hovorit na cecha slovensky aj ked viem ze ma rozumie.
To iste ako ked dojdu na slovensko Madari ... Oni dokazu hovorit slovensky ale poniektory ti radsej povie nemirtem/nemtudom (samozrejme cest vynimkam)
Tiez to nieje prijemne
Tak Praha zaujala aj mňa, s Bratislavou sa nedá porovnávať. Bratislava sa mi ako mesto vôbec nepáči, to by som skôr povedal, že Nitra, Banská Bystrica alebo Martin je krajší. Ale Praha je top...Ešte teraz riešim, či si dám prihlášku na výšku aj do Prahy, kde by som mal prijatie dá sa povedať celkom reálne - je to pre mňa dilema, keďže radšej by som asi išiel na výšku do Brna, čo je podľa rečí známych tiež krásne mesto.
Praha je však zatiaľ pre mňa najkrajšie mesto, ktoré som v živote navštívil
Praha je však zatiaľ pre mňa najkrajšie mesto, ktoré som v živote navštívil
V Prahe som bol pred rokom a velmi sa mi tam pacilo, je to mesto ktore nikdy nespi, vedel by som si predstavit byvanie v Prahe..
Inak vsade je tam strasne vela ludi, dost prepchate a na niektorych miestach boli nehorazne ceny ako to uz bolo spominane s kopcekmi zmrzliny po 25Kc tak ja som videl aj 90Kc, tak to bol asi rekord, za 3 kopceky dam 270Kc
trosku vela...
Inak teraz v juni sa chystam na exkurziu Bratislava-Vieden, tak potom zhodnotim, ze kde som sa citil najlepsie.
//No iba na frekventovynch miestach som videl take nehorazne ceny, ale v normalnych obchodoch, supermarketoch a obchodnych domoch boli ceny skvele oproti Slovensku.
Inak teraz v juni sa chystam na exkurziu Bratislava-Vieden, tak potom zhodnotim, ze kde som sa citil najlepsie.
//No iba na frekventovynch miestach som videl take nehorazne ceny, ale v normalnych obchodoch, supermarketoch a obchodnych domoch boli ceny skvele oproti Slovensku.
JJ naplno suhlasim.GothaR napísal:Cool mesto![]()
Karlovy lazne super na vikend, prechadzka po malej strane a karlovom moste namiesto metra pri ceste zo skoly zas potesi srdce cez tyzden
K tomu Juznemu mestu snad len dodam : Jizak, Jizak, mesto snu ....
To: aswer -> Ja byvam na Volhe a je to tam oproti mnohym kolejim v okoli lepsie. Ceny su tam na vybavu, priestory a na Prahu v pohodicke.