Praha

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
jonathan.davis.com
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Praha

Príspevok od používateľa jonathan.davis.com »

Jaky mate postoj k tomuto mestu?
Ja tam neco pres mesic bydlel a podarilo se mi k ni silne citove prilnout. Mozna je to tim, ze pochazim z vesnice a proto mne fascinuje mestsky zivot. Mozna proto, ze jsem trosku vic "zivejsi" a nudny vesnicky stereotyp mi nevyhovuje. Nevim. Pravda vsak zustava takova, ze Prahu jako mesto jsem si doslova zamiloval.
Kdysi jsem tam jezdival obcas za kamaradkou na vikendy a uz tehdy jsem citil tu zvlastni atmosferu, ktera pro mne byla naprosto necim novym. Dostala mne uz pri vystoupeni z vlaku na hlavnim nadrazi a opustila snad az nekdy par hodin po prijezdu domu. Kdyz jsem dostal od jednoho znameho nabidku prace v Praze, nevahal jsem ani vterinu. V soucasnem zamestnani jsem podal behem mesice vypoved a odjel tam. Nerikam, ze jsem takovy blazen, abych jen kvuli tomu skoncil v dosavadni praci a odjel jinam, ale nejakou (hodne dulezitou) roli to pri rozhodovani hralo urcite. K moji smule jsem se ale musel za necele 2 mesice stehovat do Pardubic a reknu vam, kdyz jsem odjizdel v aute nalozenem vecma, nebylo mi zrovna nejlip.
Kdybych si mel sestavit nejaky pomyslny zebricek nejlepsich okamziku v mem zivote, tak tech par tydnu, kdy jsem mohl v Praze bydlet a pracovat, by se zarucene objevilo v TOP 10.
Mozna je to nejaka uchylka, kdyz si clovek dokaze vybudovat takhle silny vztah k "obycejnemu" mestu. Nevim. Cim jsem si vsak naprosto jisty je fakt, ze do hlavniho mesta Ceske Republiky se budu vracet vzdycky rad a pokud mozno i casto, a pokazde s pocitem toho radostneho ocekavani. Prazska atmosfera je pro mne neco jako droga, bohuzel momentalne nedostupna.

Snad vas tento muj citovy vylev nenudil, vlastne ani nevim proc jsem se rozhodl o tom napsat, ale jednou uz je to ze mne venku a tam to i zustane. Zajimali by mne i nazory ostatnich konkretne na toto velkomesto. Lidi, kteri tam zili delsi dobu, ziji trvale nebo naopak tech, kteri by se tam radi podivali.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

To je v pohode. Ja mam Prahu strasne rad tiez. Bol som tam zopar krat a boli to vacsinou akcie na jednu noc, alebo som isiel rano a vracal som sa niekedy neskoro vecer. Chodil som sa bud opit za kamaratmi, kt. poznam z IRC alebo klanov, v kt. sme hravali alebo som proste len isiel, lebo som na to mal chut. Je to krasne mesto a tiez sa tam vzdy rad vraciam. Uz som si aj vsetky pamiatky obisiel snad 3-4 krat, ale napr. nikdy ma neomrzi prejst sa po Karlovom moste, chvilku zastat a pocuvat tych starych muzikantov. Praha je uzasna aj v skaredsom pocasi. Vobec sa ti necudujem, ze sa ti paci, a ze sa tam rad vracias.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Prahu mam rad. Chodieval som tam pomerne casto, poznam tam zopar fajn ludi, spaja sa mi s nou nejedna super spomienka... a ak mam byt uprimny, je to jedno z mala miest, kde by som si mozno dokazal predstavit aj zit. Do Prahy sa vzdy rad vraciam.
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

Bola tiez doba, ze som sa tam(v Prahe) citil fakt dobre a naplnene, a velmi rad som sa tam vracal. Az jedneho dna, tesiac sa na Prahu som tam prisiel a nic. :lol: A uz mi je to jedno, uz ma tam zaujimaju len znami a niektore veci, ktore inde nie su, ale atmosfera je pre mna fuc.
mylan
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mylan »

V Prahe trávim váčšinu času už 3 a pol roka a toto mesto má stále neomrzelo. Je to naozaj typ mesta, ktoré si urobí miesto vo vašom srdci, dá sa to tak povedať.
Zrejme si teraz pohnevám všetkých Blavákov, ale Praha a Bratislava sú 2 neporovnateľné mestá. V Bratislave som bol taktiež asi mesiac približne a stačilo. Jednoducho to mesto ma nechytilo. Neviem si predstaviť, že by som sa tam presťahoval(ale nikdy nehovor nikdy... že).
Praha mala vždy svoju zvláštnu atmosféru, ktorú cítite najmä ak tu zavítate prvý krát, všetko samozrejme postupne mierne vyprcháva, ale nestratí sa nikdy.
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Je to zvlastne, ale je strasne vela ludi co si toto mesto zamilovali... Proste takmer kazdy sa tam rad vracia, citi sa tam dobre, studuje sa tam dobre,... To iste plati aj o BA, mnoho ludi si ju zamilovalo, avsak trochu inac... Praha vas ocari hned ako tam pridete. U BA to mnohim trochu trva, kym sa im zapaci. Jednoducho Blava na 1. pohlad nie je velmi pekna, ale ked tam clovek zije, zacne ju mat rad... (ani v jednom pripade nehovorim z vlastnej skusenosti, je to vsetko o tom, co som pocul, sory)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Bol som tam raz a po jednom dvoch dnoch tam stravenych, dufam ze nikdy nebudem musiet tak ist byvat. Jednoducho vo mne zanechala pocit strasne hnusneho mesta. (architekturu vynechajte, to mi nic nehovori)
Roybow
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Roybow »

Zvyčajne sa rád vraciame na miesta kde sme sa dobre cítili, kde sme boli šťastní. Praha je krásne mesto, môže v nás vyvolávať príjemné pocity, ale i tak je všetko v ľudoch.
Beznicku
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Beznicku »

Kedysi klasika U fleku, U Vojacku. U Malvaze a este strasne moc dalsich.
sophie
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sophie »

Praha ja naozaj uzasne mesto, velmi rada tam chodim (mam tam rodinu)...aj tieto letne prazdniny sa tam chystam a uz sa naozaj neviem dockat...nemam ani ponatia cim to je, ale Prahu poznam naspamat a pritom je vacsia nez Bratislava...velmi sa mi paci jej kultura, vlastne cele mesto je prekrasne...kto bol v Prahe, tak si urcite nenechal ujst vyhlednu Petřín, ktora je mojim najoblubenejsim miesto, a tie zahrady okolo neho- no uzas...Praha bude mat vzdy cestne miesto v mojom srdci

jonathan.davis.com: prikladam nejake fotky co som ja nafotila, ked som bola v Prahe, dufam, ze ta potesia
Prílohy
P1002571 copy.jpg
P1002571 copy.jpg (32.37 KiB) 1849 zobrazení
P1002600 copy.jpg
P1002600 copy.jpg (21.4 KiB) 1849 zobrazení
P1002573 copy.jpg
P1002573 copy.jpg (31.96 KiB) 1849 zobrazení
jonathan.davis.com
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jonathan.davis.com »

2all: koukam, ze k memu poteseni drtive prevlada kladny postoj k Praze :) . Praha je vyjimecna v tom, ze si dokaze jako jen jedno z mala mest cloveka dokonale ziskat nebo uplne odpudit. Neutralni postoj snad ani neexistuje, pokud teda nepocitame rodile prazaky.

2sophie: urcite potesi :wink:
The Devil
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Devil »

Skvelé mesto. Som si nemyslel že je až aké veľké. :o
aquafresh1
Star
Star

Príspevok od používateľa aquafresh1 »

bol som tam par krat,no a pre mna fakt metropola,blava je dedina oproti prahe..
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

Ked ma tam oco v lete vzal bol som najšťastnejší človek.. Mám strašne rád Prahu..
2pražania: Náhodou mne sa páči tá Jiráskova vež
xman
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa xman »

moja mama je z prahy takze to mesto som navstivil xkrat a vzdy sa tam vraciam rad.niekedy ho mam radsej ako bratislavu,ale urcite ho mam rad nez vieden kde som byva ldlhsie proste jeto pekne mesto
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Cool mesto :wink:
Karlovy lazne super na vikend, prechadzka po malej strane a karlovom moste namiesto metra pri ceste zo skoly zas potesi srdce cez tyzden :lol:
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

uzasne mesto :) ludia taki normalni ako na slovensku aj ked vsade sa najdu vynimky. proste je tam co pozerat je tam aj klud miestami :wink: akurat ako vsade na zapad od nas kusok vyssie ceny ale to sa da prezit 8)
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

Praha je mesto co sa vie zapisat do srdca
Byval som tam asi rok a pol. Zazil som tam veci co by som doma nikdy nie. Stretol som sa s uplnym dnom, ludia na perniku a tak, ale aj s top ludmi v CZ, prostrednictvom prace (mal som job dokonca aj na prazskom hrade co je ako slovak fakt pecka;)) Cesky ma ale nikto neprinutil rozpravat a to sa mi u slovakov nepaci, pridu a uz mluvi... :?
Jedna vec so som nezniesol bol taky urcity neprijemny postoj cechov k nam slovakom s cim som sa chtiac nechtiac stretol ale naopak mam tak kopec kamosov, chodim tam hravat basket v lete a predtym nez odidem na dlhsie "prec" sa tam chystam ku kamoske lebo to tam dlhsie neuvidim ...
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Celkovo mi cesky narod nejako nesedi ... ten cudny prizvuk , pripominajuci rozmaznaneho homosexuala , no co uz , nemoze kazdy kazdemu sediet , to by bola nuda na tomto svete , heh
PP132
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa PP132 »

Ja som to mesto navstivil 2 krat a mam velmi pozitivne skusenosti.
Prvy krat bolo vsetko super akurat druhy krat som ochorel a som musel skorsie opustit mesto ale to nebola chyba mesta. Takze tak celkovo ked to zhrniem Praha sa mi vlemi paci a chcem sa tam vratit v blizskej buducnosti.
Napísať odpoveď