Obsah fóra www.hojko.com
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Pre všetkých čo potrebujú radu pri kúpe digitálneho foťáku
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Maki
King
King

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 14.11.2005

PríspevokZaslal: 24 Mar 2008, 1:54    Predmet: Pre všetkých čo potrebujú radu pri kúpe digitálneho foťáku Odpovedať s citátom  

Takze tuto temu zakladam kvoli velkemu mnozstvu tem v poradni kde sa ludia pytaju aky fotak a podobne...

co tu najdete?
zaujimave stranky ktore vam vo vasom rozhodovani pomozu bez toho, aby ste museli zakladat novu temu, a odporucania v jednotlivych typovych a cenovych kategoriach

useful pages:
http://www.dpreview.com/ - obsahovo siroka objektivna stranka, plna recenzii o jednotlivych digitaloch, s vysvetlenim parametrov a ma aj sample galleries => najdete si fotak a vidite vzorove fotky... proste super stranka ale bohuzial v anglictine

http://www.azfoto.cz/ - kvalitna ceska stranka - vhodna najma na porovnania jednotlivych digitalov - kedze je to velmi pekne a prehladne spravene, staci si najst svoj digital a nabehnut na polozku porovnat s..., obsahuje tiez krasne spracovane rodokmene digitalov a siroky sortiment doplnkov aj s cenami - vhodne pre orientacny prehlad pri hladani fotaku

http://www.fotoroman.cz/techniques2.htm - dobra ceska stranka na techniku fotenia a vysvetlenie zakladnych pojmov pri fotakoch

http://digiarena.zive.cz//default.aspx - kto pozna mobilmaniu, tak toto je to iste - novinky, recenzie Smile

http://recenzie.hladacik.sk/ - a nakoniec kvalitna slovenska stranka plna uzitocnych recenzii fotakov a objektivov Smile

rozdelenie fotakov:
kompakty: Menšie fotoprístroje s pevným objektívom, niekedy dokonca bez optického hľadáčika poskytujúce prevažne základné možnosti fotografovania a videa, tie pokročilejšie nám však dovoľujú dokonca použitie externého blesku, či predsádok.

EVF: Často menované ako aj elektronické zrkadlovky, avšak s princípom fungovania zrkadloviek nemajú nič. EVF majú elektronický hľadáčik, pevný objektív so silným optickým zoomom a rozšírenými možnosťami nastavenia expozície.

DSLR: Zrkadlovky - majú vysoké výkony, vynikajúci systém zameriavania, mnohé manuálne nastavenia, vymieňateľné objektívy. Viac tu

Kompakt:
3000-5000 - Canon PowerShot A560(Maki) - Panasonic DMC-LZ7(jin)
5000-7000 - Panasonic Lumix DMC-TZ2
7000-9000 - Panasonic Lumix DMC-TZ3 alebo Canon PowerShot SX100 IS
9000< - Canon G9(Maki) - RICOH Caplio GX100(jin)

EVF:
<9000 - Panasonic Lumix DMC-FZ8 a hojko urcite poradi Canon PowerShot S3 IS Wink
9000< - Panasonic Lumix DMC-FZ50 alebo Samsung Pro815 alebo Canon PowerShot S5 IS

DSLR s 1(setovym) objektívom:

<25000 - Canon EOS 450D(Maki) alebo Nikon D60(jin)
25000-50000 - Canon EOS 40D(Maki) alebo Nikon D80(jin) + jin dava do pozornosti Nikon D300 telo(bez objektivu za skvelu cenu)
50000< no..kto chce takyto fotak uz musi vediet co chce Very Happy

dufam,ze tato tema bude uzitocna a pomoze ludom... k+ autorom za vdaku potesi Smile

PS: ceny z uvedenych linkov berte orientacne - da sa zohnat takto aj drahsie - ved viete ako to chodi Smile takze odteraz prosim nezakladat zbytocne nove temy, pekne toto pokukat a ak fakt budu nejasnosti tak sem napisat Smile
Maki&jin team Very Happy
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rEnEeK
Medium Star
Medium Star

Založený: 14.06.2005

PríspevokZaslal: 25 Mar 2008, 21:42    Predmet: Fotoaparát - aký Odpovedať s citátom  

Zdravím, plánujem si v najbližšej dobe kúpiť nejaký normálny foťák, povedzme do tých 7 000 SK. Potrebujem ho hlavne na disco, musím fotiť akcie, ľudí, parket atď... Čiže berte to tak, že potrebujem fotiť hlavne pohyblivé osoby a prevažne v tme... Very Happy Chcem to kúpiť z NAY, takže by som bol rád, keby ste mi pomohli... Vďaka
Návrat hore
Maki
King
King

PríspevokZaslal: 25 Mar 2008, 21:47    Predmet: Odpovedať s citátom  

na tvojom mieste EVF nejake, ale za tu cenu mozno tak Fuji S5700
Návrat hore
rEnEeK
Medium Star
Medium Star

PríspevokZaslal: 25 Mar 2008, 22:14    Predmet: Odpovedať s citátom  

Vďaka Maki, no ja by som skôr nejaký foťáčik do vrecka, lebo napr. ten PANASONIC DMC-FZ8 do vrecka asi nevopchám Very Happy
Návrat hore
Maki
King
King

PríspevokZaslal: 25 Mar 2008, 22:18    Predmet: Odpovedať s citátom  

na pohyblive sceny za blbej viditelnosti potrebujes slusnu expoziciu a dobru svetelnost co s kompaktom prave nedosiahnes... + tie blesky na nich maju take vtipne smerove cislo ze koniec...
Návrat hore
Opak
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 24.01.2006

PríspevokZaslal: 25 Mar 2008, 22:30    Predmet: Odpovedať s citátom  

<OT>ja len že teraz ste presne na toto zbúchali novú tému a hned prvý zalozil zasa novú..to nebolo vidno?</OT>
Návrat hore
rEnEeK
Medium Star
Medium Star

PríspevokZaslal: 25 Mar 2008, 22:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tak hoci by som kúpil ten PANASONIC DMC-FZ8. Lenže v NAY ho nevidím, takže máte niečo podobné, čo je v NAY?
Návrat hore
Maki
King
King

PríspevokZaslal: 25 Mar 2008, 22:41    Predmet: Odpovedať s citátom  

2 Opak - nie, este tu bol skor jeden expert...

2 reneek - ze ja som ho tam nasiel za 8990sk... Rolling Eyes a sak ked chces do vrecka zober Lumix DMC-TZ2 ako sme dali s jinom v tej teme a nemas co riesit
Návrat hore
rEnEeK
Medium Star
Medium Star

PríspevokZaslal: 25 Mar 2008, 22:43    Predmet: Odpovedať s citátom  

sorry Maki, ja som fakt slepý... Tak asi ho vezmem teda, zdá sa mi byť lepší ako ten Lumix DMC-TZ2 Confused
Návrat hore
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

Založený: 25.06.2005

PríspevokZaslal: 25 Mar 2008, 23:23    Predmet: Re: Fotoaparát - aký Odpovedať s citátom  

rEnEeK napísal:
Zdravím, plánujem si v najbližšej dobe kúpiť nejaký normálny foťák, povedzme do tých 7 000 SK. Potrebujem ho hlavne na disco, musím fotiť akcie, ľudí, parket atď... Čiže berte to tak, že potrebujem fotiť hlavne pohyblivé osoby a prevažne v tme... Very Happy Chcem to kúpiť z NAY, takže by som bol rád, keby ste mi pomohli... Vďaka
V tom prípade potrebuješ zrkadlo - so stropom 7000 sa teda rozlúč. Keď kúpiš niečo do 7000 -teda EVF/kompakt, budeš tam mať malý senzor, ktorý Ti pri bežnom nastavení na diskotéky bude hádzať toľko šumu, že hiphoperom nebude vidno pásiky na teplákoch. Pokiaľ zvolíš nižšie ISO síce zredukuješ šum, ale budeš tam mať strašne ploché svetlo, do objektívu sa na ktátkej expozícii nestihne dostať svetlo z pozadia, čiže vpredu budú plocho osvetlené tváre a vzadu tma. Postrádalo by to plasticitu. Čo potrebuješ je DSLR - hocijaká s takmer hociakým sklom a exter bleskom s podporou funkcie uzávierky zadnej clony.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
efabova
Novice
Novice

Pohlavie: Pohlavie:Žena
Založený: 27.03.2008

PríspevokZaslal: 27 Mar 2008, 17:32    Predmet: Aky fotak? Odpovedať s citátom  

ahojky, nemohla by mi nejaka dobra dusa poradit ... hladam digitalny fotak. Aku znacku by ste poradili? Pozerala som na Panasonic LZ7, Olympus FE310 a Sony DSCW35. Ktory by ste odporucili?
Návrat hore
Kibo
Guru
Guru

Založený: 11.09.2005

PríspevokZaslal: 27 Mar 2008, 17:35    Predmet: Odpovedať s citátom  

http://www.hojko.com/pre-vsetkych-co-potrebuju-radu-pri-kupe-digitalneho-fotaku-t91388.html Wink
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Maki
King
King

PríspevokZaslal: 27 Mar 2008, 22:44    Predmet: Re: Aky fotak? Odpovedať s citátom  

efabova napísal:
ahojky, nemohla by mi nejaka dobra dusa poradit ... hladam digitalny fotak. Aku znacku by ste poradili? Pozerala som na Panasonic LZ7, Olympus FE310 a Sony DSCW35. Ktory by ste odporucili?
kukni si ten prispevok hore... a potom nase odporucania... zalezi od ceny... ak do 5000 tak jin odporuca Panasonic LZ-7 na ktory sa ty pytas, z tych troch co si uviedla by som ja osobne zobral ten Wink
Návrat hore
mr.fritz
Medium Star
Medium Star

Založený: 15.01.2005

PríspevokZaslal: 30 Mar 2008, 21:31    Predmet: Digitalny fotoaparat do 7000 Sk Odpovedať s citátom  

Ahoj, priatelka si chce kupit digitalny fotak a pytala sa ma, ktory si vybrat. Ja sa moc do fotakov nevyznam, tak som jej nemohol poradit. Najradsej by chcela Olympus, lebo uz mala fotak od tejto znacky, ale moze byt aj iny. Zatial ma vyhladnuty Olympus MJU 820. Specialne poziadavky na fotak nema, akurat aby mal 5x opticky zoom. Pls poradte nieco v tejto cenovej kategorii.
Návrat hore
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

Založený: 25.06.2005

PríspevokZaslal: 31 Mar 2008, 0:27    Predmet: Re: Digitalny fotoaparat do 7000 Sk Odpovedať s citátom  

mr.fritz napísal:
Ahoj, priatelka si chce kupit digitalny fotak a pytala sa ma, ktory si vybrat. Ja sa moc do fotakov nevyznam, tak som jej nemohol poradit. Najradsej by chcela Olympus, lebo uz mala fotak od tejto znacky, ale moze byt aj iny. Zatial ma vyhladnuty Olympus MJU 820. Specialne poziadavky na fotak nema, akurat aby mal 5x opticky zoom. Pls poradte nieco v tejto cenovej kategorii.
Že tvoja priateľka vydržala ovládať Olympus, tak respect Very Happy
Inak odporúčam LUMIX DMC-LZ7. Oveľa lepšie vlastnosti, ako MJU820 za podobnú cenu. A preštuduj si prvý príspevok Wink
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalšia
Strana 1 z 3

Prejdi na: