|
|
|
| Autor |
Správa |
GothaR Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.02.2005 Príspevky: 4727 Bydlisko: pl_goldrush :-P Karma: 
|
Zaslal: 19 Apr 2008, 9:46 Predmet: |
|
|
| MFAAA napísal: |
| Ale tu nejde len o patentovanie. Ak ste nepochopili na to by som si mohol požičať, ale kvôli tomu ako konajú politici a že konajú proti životom aj vlastného národa a to len tak (bezdôvodne) je protištátne. Investovali by ste do niečoho čo je proti vám a proti logike??? Dúfam že nie. |
Pisal som uz vyssie - nemusis do toho nic investovat, staci sa dohodnut s velkou nadnarodnou firmou a mas pokoj. Pomozes ludom, zarobis si a nebudes musiet vybavovat ziadny patent.
A problemy s tym, ze na teba politici aj novinari kaslu by isli do uzadia, lebo velka firma by to mohla presadit lepsie.
K tomu produktu: napisal som, ze mas na mysli produkt alebo sluzbu, cize rychla zdravotna pomoc je napriklad sluzba verejnosti a nie nejaky produkt, tym by bol mozno nejaky novy pristroj na liecbu rakoviny. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 4807 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 19 Apr 2008, 9:49 Predmet: |
|
|
| MFAAA, uprav si nazov temy tak, aby bol v sulade s pravidlami fora. V opacnom pripade bude tema zmazana. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Frikso Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 07.03.2006 Príspevky: 2592 Bydlisko: Cífer [19] Karma: 
|
Zaslal: 19 Apr 2008, 11:59 Predmet: |
|
|
| Otázka znie: Ako môžu postupovať občania (uživatelia fóra) tak, aby sa dovolali záchrane svojich životov, či životov svojich bližnych na základe tvojich nápadov a zároveň aby tebe bolo umožnené svoje nápady si patentovať bez toho, aby si sa zadĺžil? |
|
| Návrat hore |
|
 |
jackb King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 1948 Bydlisko: okres BR - bohuzial Karma: 
|
Zaslal: 19 Apr 2008, 12:48 Predmet: |
|
|
myslim si, ze autorovi ide o to, aby dostal patent bezplatne, kedze podla jeho nazoru by malo byt v narodnom a nadnarodnom zaujime postupovat podla jeho napadov.
mylim sa? |
|
| Návrat hore |
|
 |
slay Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.07.2006 Príspevky: 786 Bydlisko: california, los angeles Karma: 
|
Zaslal: 19 Apr 2008, 14:22 Predmet: |
|
|
mfaa.. dusevne vlastnictvo.. patent.. sukromne vlastnictvo ako take je zakladny kamen .. nieco ako kostna dren kapitalizmu.. zaklad trhu.. konkurencie a pokroku.. bez toho by nebolo nic..
nie som odbornik na tuto oblast ale uz primitivne sa da predpokladat ze patentovanie nie je jednoduchy proces.. to znamena.. pocnuc celym byrokratickym aparatom ktory nieco take zabezpecuje.. az po preverovanie a bohvie ake procesy pri patentovani.. to nieco stoji.. a aj celosvetovy patent a jeho vymahatelnost urcite zo sebou musia niest iste naklady.. takze sam uznas ze nieco take nemoze byt zadarmo.. to ze to nieco stoji ma mozno aj ochrannu funkciu lebo inak by si tam kazdy magor chodil patentovat kazdu blbost.. co som chcel tym to odstavcom povedat je ze .. cena patentu ma svoj vyznam.. nehovorim ze v nej niesu zahrnute aj neake systemove nezmysly.. ale inac to nebude.. cize zadara to nedostanes.. to je prve s cim sa zmier
mozno budes argumentovat ludskymi zivotmi a podobne.. ze to by malo byt free.. no mozno teoreticky.. ale tu naraz jednak na barieru zneuzivania takeho cosi.. lebo kazdy vynalez prispieva k zvyseniu kvality zivota... a jednak narazas na barieru byrokracie a tazkopadnosti a zlozitosti systemu ktorym to teraz funguje.. ak si myslis ze kvoli tebe sa roztoci cela byrokraticka a pravna masineria v mnohych statoch.. aby to napravili podla tvojich predstav tak si naivka.. zmier sa s tym ze aj keby si napisal neviem komu.. tak sa to nepohne.. a dovod je jednoduchy.. mala hranicna efektivnost takeho to kroku..
cize zmier sa aj stym ze problemom nepohnes..
za dalsie.. ano mi nemozeme posudit tvoje napady.. ale to ani nepotvrdzuje a ani nevyvracia ze nie si "taraj".. ano mas pravo na dusevne vlastnictvo.. ale zijes v systeme ktory sa ti asi tazko podari zmenit tak hraj s kartami ktore mas.. zbytocne budes stracat cas mutenim vody.. tvoj problem je taky.. ze jediny koho trapi.. si asi ty sam.. nie je to celospolocensky problem ( aj ked defacto je.. ale chyba v spolocenskom vedomi.. a ty nemas prostriedky ho tam dostat)
cize ak ti mozem poradit.. tak mas dve moznosti...
ad1 budes stracat cas vypisovanim kadekomu, a bojom s veternymi mlynmi... nespravis nic.. a budes si tak akurat moct sporit na patenty
ad2 budes hrat s tym co mas.. a najdes si napr. sponzora ( co by nemal byt problem ak su tvoje napady rentabilne (toto je trh)) .. alebo budes patentovat postupne.. ved nemusis patentovat vsetkych 20 naraz.. staci jeden , ktory prinesie peniaze na dalsie..
ja ti odporucam ad2. a odporucam ti aj uvedomit si ze tato spolocnost je zalozena na hodnotach len "akoby".. na oko.. realita je taka ze vsetko riadi trh.. a je jedno ake je kde zriadenie je jedno co ludia vravia.. stale je to ten prirodny boj ktory popisal este ujo darwin.. a inak to nebude.. takze si vyber utopiu alebo kruty prirodny vyber |
|
| Návrat hore |
|
 |
MFAAA Novice

Stav:  Založený: 18.04.2008 Príspevky: 7
Zaslal: 19 Apr 2008, 20:49 Predmet: |
|
|
Zasa ste sa netrafili, aj keď v niečom pravdu máte. Tu ale ide o to aby ktokoľvek mal na patentovanie a nie o to aby som ja mal patent zadarmo. A to je veľký rozdiel. Ja som dokonca navrhol zákon, aby sa na takéto nápady zriadili presne opačné podmienky na patentových úradoch, teda záchranné oddelenie na patentovom úrade a oni by hľadali výrobcu, sponzora, ap. A autor by platil jedine v prípade ak by jeho nápad nebolo možné zrealizovať (to by bola chyba autora že podal chybný, neuskutočniteľný, ap. nápad). A teda ak by ste poskytli nejaký nový nápad na záchranu životov a niekto by chcel ten nápad realizovať, tak by preplatil aj patentovanie. Teraz sa to tak či tak deje podobne, ale najskôr musíte zohnať sponzora na nápad ktorý nemôžete ukázať??? To je čo za zákon??? Ja vám nemôžem nič ukázať a mám hľadať sponzora??? Veď to nemá logiku! V prípade ktorý som navrhoval by bol sponzor na poslednom mieste a on by nebol sponzor, ale už kupujúci. A získali by všetci oveľa skôr ako je tomu teraz.
Tiež ide o to že mi nebolo umožnené žiadne iné riešenie a Obsitnik mi napísal " Nikto vás nemôže k ničomu v tomto prípade nútiť!!!" Teda kto sa tu správa trhovo??? Neviete kde išli??? Vy by ste sa zadĺžili len na základe dôvery k neznámym ľuďom??? Tieto zákony sú absolútne proti logike. Viete mi to vysvetliť ako mám predať niečo čo nemôžem ukázať??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 4807 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 19 Apr 2008, 21:26 Predmet: |
|
|
| Kedze napriek upozorneniu vyssie neprislo k upraveniu nazvu temy v sulade s pravidlami fora, tema konci tam kam patri... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|