Prečo mi nejde Comp
Prečo mi nejde Comp
Mám compa...Zostavy sú naskenované na obrázkoch..Skúľšal som im vyresetovať CMOS lebo nenabiehal obraz nič sa nezmenilo..poraďte čo stým..Oni proste nejdú...Obidve..CPU a ostatné veci sú dobre zapojené..zapnem to aoni nejdú neviem čo stým pomôžte diki...
diki za nápady..ja som to vyriešil takto z tých zopstáv som poskladal to najlepšie čo sa dalo celý PC som poskladal od znova a zapnem ho a on ide na prvý krát len je tu ešte jeden problém vypíše mi že primary master harddisk fail čo to môže byť a ke´d dám F1 ako pokračovať v zavádzaní tak v mieste kde má bootovať z HDD vypíše Boot from ATAPu CD-ROM...Failure apotd tým riadok:
Disk Boot error a bla bla bla..neviem čo stým lebo bios mám nastavený na default hodnoty..
Disk Boot error a bla bla bla..neviem čo stým lebo bios mám nastavený na default hodnoty..
to sa ti povie lenže mne nejde ani z diskety bootovať proste to vypíše a ostane tak..nevim nevim už som skusil aj HDD vymeniť ale nič..nič nepomohlo..jjj napísal:zeby si vymenil hdd ??? ten os ma bordel v tom z coho je to pc poskladane napr staci ked vymenis zakladnu dosku napr Epox via KT400 za Epox NF2 windovs to uz proste nerozchodi (uvadzam ako priklad)
ten hdd formatni a nainstaluj tam nanovo w98
a to si ako myslel prosím ťa? o akých rukách to hovoríš?ja sa v kompoch vrtam už 8 rokov a uťž som aj nejaký ten PC poskladal a všetky idu na 100% čo na 100 % na 200% a ty mi tvrdíš že ja akompy nie?to si kde nabral...neurážaj ma to nemám rád...mne sa raz vyskytne jeen poonditý problém pri skladaní pc aty že nikdy k pc to akože čo si o sebe myslíš?a_tommi napísal:nic v zlom ale teba by som k pocitacu nepustil... mas eroticke ruky???
a ešte jedna vec ak si nepochopil čo som ti písal tak mne sa pokazil HDD ale to som iba oznámil...aby sa tento moj problém dal nejkao trocha riešiť skúsim ešte vymneiť iDE káble otočiť ich možno to pomôže...
V BIOSe mas nastavenu ako 1.Bootovaciu skvenciu CD-ROMku.dekarbon napísal:Disk Boot error a bla bla bla..neviem čo stým lebo bios mám nastavený na default hodnoty..
Takze preto nebootuje z HDD.
Keby si uz tolko vela PC poskladal,vedel by som identifikovat problem ktory nastal a vedel by si ho viriesit ale ok,beriem,moze sa stat.dekarbon napísal:a to si ako myslel prosím ťa? o akých rukách to hovoríš?ja sa v kompoch vrtam už 8 rokov a uťž som aj nejaký ten PC poskladal a všetky idu na 100% čo na 100 % na 200% a ty mi tvrdíš že ja akompy nie?to si kde nabral...neurážaj ma to nemám rád...mne sa raz vyskytne jeen poonditý problém pri skladaní pc aty že nikdy k pc to akože čo si o sebe myslíš?
a ešte jedna vec ak si nepochopil čo som ti písal tak mne sa pokazil HDD ale to som iba oznámil...aby sa tento moj problém dal nejkao trocha riešiť skúsim ešte vymneiť iDE káble otočiť ich možno to pomôže...
Ani neviem ,co si xcel tymto povedat..Hadam len,ze ma gramblave ruky,ale to nemozes vediet a nema to nic spolocne s tym,ze mu odisiel HDD.a_tommi napísal:nic v zlom ale teba by som k pocitacu nepustil... mas eroticke ruky???
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
a tiež má asi nastavené aby neskúšalo ďalšie disky, inač by automaticky skúsilo HDD keď nenájde nič na CD/DVD alebo na FDD.Janky napísal:V BIOSe mas nastavenu ako 1.Bootovaciu skvenciu CD-ROMku.
Takze preto nebootuje z HDD.
2 dekarbon: Rozhodne to vidím na chybne nastavený BIOS. to že je defaultne nastavené (ako profík) by si mal vedieť, že nie je najlepšie riešenie. AK sa v tom vyznáš, skús sa s tým pohrať; ak sa nevyznáš, tak rtfm.
takže už sa mi všetko podarilo pc ode tak ako má..mne nechcelo nabootovať lebo som nemal sformátovaný HDD a disketu som nemal myslím dosovskú tak som tam potom dal Win 2000 aide to jako hodinky..no lenže dnes sa mi skoro podarilo odpáliť PC toto o ktorom píšem..vyskaratoval som cwelé PC ale už ide..našťastie sa neodpálilo nič.. ufff