|
| Autor |
Správa |
Shrekzv Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.11.2005 Príspevky: 449
Zaslal: 19 Nov 2006, 17:20 Predmet: prepätová ochrana vs. zalozny zdroj |
|
|
Co by ste s kupili? ......dost nadtym rozmyslam..........trosku som hladal a su aj zalozne zdroje s prepätovou ochranou v jednom....
co by ste poradili...pripadne link na dany produkt.....ja sa do tohto velmi nevyznam velmi.....parametre a takto.....a nechcem aby to bol daky shit......a maximalne 2000 som ochotny investovat...nemam prachy......a bolo by dobre kebyze sa da zohnat vo Zvolene/Banskej Bystrici pripadne aj eshop daky
vopred thx  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kosh King

Stav:  Založený: 09.06.2005 Príspevky: 1802 Bydlisko: Za okrajom galaxie Karma: 
|
Zaslal: 19 Nov 2006, 18:15 Predmet: |
|
|
| no, ja som kúpil, presne za 2000 stroj z nazvom NOVA 600 AVR - http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortcut=MGE-341050&Type=K&CategoryId=0 - vraj to udrží 15 minút počítač aj s monitorom- mám to vyskúšané, ale až do úplneho vyčerpania som nikdy nešiel - slúži to dobre, hlavne také "bliky" čo zvyknú elektrárne robiť - a aj výpadky elektriny atď. - je to dobrá vec, odporúčam to každému |
|
| Návrat hore |
|
 |
misokgb King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 31.08.2005 Príspevky: 1655 Bydlisko: TWiN SPARK FOREVER Karma: 
|
Zaslal: 19 Nov 2006, 18:46 Predmet: |
|
|
Jednoznacne UPS, prepatovat ochrana za 2000Sk je povacsinou nejaka pasivna suciastka v predlzovacke, pripadne uzol na predlzovacke Blesk je taky speedy, ze ti ziadna ochrana imho nepomoze... UPS, inak jak kukam 2000Sk sak to si kupim mozno aj ja, krom toho, ze do zdroja z UPS ide ovela "cistejsi" prud, mensie vykyvy, cize "tvrdsi" zdroj, moze pomoct aj pri stabilite PC. HardCore overclock sa realizuje najma vdaka dobremu zdroju a filtrovaniu prudu cez UPS... Odporucam  |
|
| Návrat hore |
|
 |
fikus-kukis Guru wannabe

Stav:  Založený: 21.06.2006 Príspevky: 2297 Bydlisko: na Slovensku v Pažravej p Karma: 
|
Zaslal: 19 Nov 2006, 18:58 Predmet: |
|
|
| misokgb napísal: |
| prepatovat ochrana za 2000Sk je povacsinou nejaka pasivna suciastka v predlzovacke |
Teraz je v móde Transil
| Amatérske Rádio napísal: |
| Transil je polovodičová súčiastka ktorá má veľkú schopnosť pohlcovať nap. špičky preto sa využíva v najrôznejších regul. a spínacich obv. |
| Kód: |
| http://www.spsest.sk/~galik/image14.gif |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
ShanDo Medium Star

Stav:  Založený: 14.01.2005 Príspevky: 342
Zaslal: 19 Nov 2006, 19:40 Predmet: |
|
|
no ja mam prepatovu ochranu, a neviem neviem ci to daco robi, napriklad ked sa nam zapne chladnicka, a pocuvam hudbu tak pocujem v reprakoch take puknutie, ale zase v obraze alebo v PC dako nic nepostrehnem
podla mna ten UPS je lepsi, a aj ja nad tym rozmyslam:D |
|
| Návrat hore |
|
 |
fikus-kukis Guru wannabe

Stav:  Založený: 21.06.2006 Príspevky: 2297 Bydlisko: na Slovensku v Pažravej p Karma: 
|
Zaslal: 19 Nov 2006, 19:55 Predmet: |
|
|
| ShanDo napísal: |
no ja mam prepatovu ochranu, a neviem neviem ci to daco robi, napriklad ked sa nam zapne chladnicka, a pocuvam hudbu tak pocujem v reprakoch take puknutie, ale zase v obraze alebo v PC dako nic nepostrehnem
podla mna ten UPS je lepsi, a aj ja nad tym rozmyslam:D |
To čo počuješ v reprákoch, má na svedomí prúdový nárast, spôsobený vrátením poklesu napätia.
Prepäťová ochrana má za úlohu chrániť zostavu proti prepätiu (teda vyššiemu napätiu, ktoré sa môže v sieti objaviť ako následok blesku alebo EMP a Tvoja zostava nie je pripravená na zmieňované vyššie napätie ) - nevyrovnáva napätie (nekumuluje náboj - a neodstraňuje pukanie).
Akože to UPS by malo odstrániť spomínané pukanie v reprákoch.
Tú prepäťovú ochranu by som nechal dal ju medzi sieť a UPS. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Shrekzv Medium Star

Zaslal: 19 Nov 2006, 20:22 Predmet: |
|
|
artabanes: tu urcite nie co si kupil...koly vystupom..potrebujem klasicky vystup..zastrcka.....bo chcem aj repro a hlavne router...bo nebol najlacnejsi.....ale mam to blbe...koly miestu..takato stojata bednicka sa mi paci....lepsie ako lezate....bude mi zavadzat pod nohami.....
...ako tak pozeram vychadza to na UPS a vecinou kazdy UPS ma aj prepätovu ochranu
..poprosil by som nejaky konkretny produkt...co by stal zato v tej cene....a mal dobre parametre |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jeremi Medium Star

Stav:  Založený: 04.07.2006 Príspevky: 332 Bydlisko: Banská Bystrica Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Shrekzv Medium Star

Zaslal: 20 Nov 2006, 15:57 Predmet: |
|
|
prestne nieco taketo by som chcel
a zauima ma
| Citácia: |
| Off-line, 550VA/330W, 4 zálohované + 4 prepäťovo chránené výstupy |
co to znamena ze off-line? a predpokladam ze vsetkych 8 je chranenych prepätovkov a z toho 4 zu aj zalohovane |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jeremi Medium Star

Stav:  Založený: 04.07.2006 Príspevky: 332 Bydlisko: Banská Bystrica Karma: 
|
Zaslal: 20 Nov 2006, 17:03 Predmet: |
|
|
| j je to presne ako vravis 4+4 |
|