Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

prepätová ochrana vs. zalozny zdroj
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe  
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Shrekzv
Medium Star
Medium Star

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 24.11.2005

PríspevokZaslal: 19 Nov 2006, 17:20    Predmet: prepätová ochrana vs. zalozny zdroj Odpovedať s citátom  

Co by ste s kupili? ......dost nadtym rozmyslam..........trosku som hladal a su aj zalozne zdroje s prepätovou ochranou v jednom....

co by ste poradili...pripadne link na dany produkt.....ja sa do tohto velmi nevyznam velmi.....parametre a takto.....a nechcem aby to bol daky shit......a maximalne 2000 som ochotny investovat...nemam prachy......a bolo by dobre kebyze sa da zohnat vo Zvolene/Banskej Bystrici pripadne aj eshop daky

vopred thx Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Kosh
King
King

Založený: 09.06.2005

PríspevokZaslal: 19 Nov 2006, 18:15    Predmet: Odpovedať s citátom  

no, ja som kúpil, presne za 2000 stroj z nazvom NOVA 600 AVR - http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortcut=MGE-341050&Type=K&CategoryId=0 - vraj to udrží 15 minút počítač aj s monitorom- mám to vyskúšané, ale až do úplneho vyčerpania som nikdy nešiel - slúži to dobre, hlavne také "bliky" čo zvyknú elektrárne robiť - a aj výpadky elektriny atď. - je to dobrá vec, odporúčam to každému
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
misokgb
King
King

Založený: 31.08.2005

PríspevokZaslal: 19 Nov 2006, 18:46    Predmet: Odpovedať s citátom  

Jednoznacne UPS, prepatovat ochrana za 2000Sk je povacsinou nejaka pasivna suciastka v predlzovacke, pripadne uzol na predlzovacke Very Happy Blesk je taky speedy, ze ti ziadna ochrana imho nepomoze... UPS, inak jak kukam 2000Sk sak to si kupim mozno aj ja, krom toho, ze do zdroja z UPS ide ovela "cistejsi" prud, mensie vykyvy, cize "tvrdsi" zdroj, moze pomoct aj pri stabilite PC. HardCore overclock sa realizuje najma vdaka dobremu zdroju a filtrovaniu prudu cez UPS... Odporucam Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Yahoo Messenger
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 21.06.2006

PríspevokZaslal: 19 Nov 2006, 18:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

misokgb napísal:
prepatovat ochrana za 2000Sk je povacsinou nejaka pasivna suciastka v predlzovacke
Teraz je v móde Transil
Amatérske Rádio napísal:
Transil je polovodičová súčiastka ktorá má veľkú schopnosť pohlcovať nap. špičky preto sa využíva v najrôznejších regul. a spínacich obv.

Kód:
http://www.spsest.sk/~galik/image14.gif
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
ShanDo
Medium Star
Medium Star

Založený: 14.01.2005

PríspevokZaslal: 19 Nov 2006, 19:40    Predmet: Odpovedať s citátom  

no ja mam prepatovu ochranu, a neviem neviem ci to daco robi, napriklad ked sa nam zapne chladnicka, a pocuvam hudbu tak pocujem v reprakoch take puknutie, ale zase v obraze alebo v PC dako nic nepostrehnem
podla mna ten UPS je lepsi, a aj ja nad tym rozmyslam:D
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 21.06.2006

PríspevokZaslal: 19 Nov 2006, 19:55    Predmet: Odpovedať s citátom  

ShanDo napísal:
no ja mam prepatovu ochranu, a neviem neviem ci to daco robi, napriklad ked sa nam zapne chladnicka, a pocuvam hudbu tak pocujem v reprakoch take puknutie, ale zase v obraze alebo v PC dako nic nepostrehnem
podla mna ten UPS je lepsi, a aj ja nad tym rozmyslam:D
To čo počuješ v reprákoch, má na svedomí prúdový nárast, spôsobený vrátením poklesu napätia.

Prepäťová ochrana má za úlohu chrániť zostavu proti prepätiu (teda vyššiemu napätiu, ktoré sa môže v sieti objaviť ako následok blesku alebo EMP a Tvoja zostava nie je pripravená na zmieňované vyššie napätie Surprised ) - nevyrovnáva napätie (nekumuluje náboj - a neodstraňuje pukanie).

Akože to UPS by malo odstrániť spomínané pukanie v reprákoch.
Tú prepäťovú ochranu by som nechal dal ju medzi sieť a UPS.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Shrekzv
Medium Star
Medium Star

PríspevokZaslal: 19 Nov 2006, 20:22    Predmet: Odpovedať s citátom  

artabanes: tu urcite nie co si kupil...koly vystupom..potrebujem klasicky vystup..zastrcka.....bo chcem aj repro a hlavne router...bo nebol najlacnejsi.....ale mam to blbe...koly miestu..takato stojata bednicka sa mi paci....lepsie ako lezate....bude mi zavadzat pod nohami.....

...ako tak pozeram vychadza to na UPS a vecinou kazdy UPS ma aj prepätovu ochranu
..poprosil by som nejaky konkretny produkt...co by stal zato v tej cene....a mal dobre parametre
Návrat hore
Jeremi
Medium Star
Medium Star

Založený: 04.07.2006

PríspevokZaslal: 20 Nov 2006, 10:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

no neviem ci zozenies nieco do 2000 ale ja som asi 2 tyzne dozadu kupoval toto http://www.sofos.sk/default.aspx?nid=8&nparams=kod_id;5356 mam to aj prepetovu ochranu a je to aj zalozny zdroj
Návrat hore
Shrekzv
Medium Star
Medium Star

PríspevokZaslal: 20 Nov 2006, 15:57    Predmet: Odpovedať s citátom  

Jeremi napísal:
no neviem ci zozenies nieco do 2000 ale ja som asi 2 tyzne dozadu kupoval toto http://www.sofos.sk/default.aspx?nid=8&nparams=kod_id;5356 mam to aj prepetovu ochranu a je to aj zalozny zdroj

prestne nieco taketo by som chcel Smile
a zauima ma
Citácia:
Off-line, 550VA/330W, 4 zálohované + 4 prepäťovo chránené výstupy

co to znamena ze off-line? a predpokladam ze vsetkych 8 je chranenych prepätovkov a z toho 4 zu aj zalohovane
Návrat hore
Jeremi
Medium Star
Medium Star

Založený: 04.07.2006

PríspevokZaslal: 20 Nov 2006, 17:03    Predmet: Odpovedať s citátom  

j je to presne ako vravis 4+4
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe
Strana 1 z 1

Prejdi na: