no dobre, chápem, že mnoho ľudí musí mať pocit, že ústava je práve "pre nich" neplatná. Nehovorím, že ústava sa neporušuje - pretože každý zákon, aj ten najvyšší sa porušuje. Lenže podstatou ústavy nie je ustanovenie nových neporušiteľných zákonov prírody, ktoré keď sa sudca či poslanec rozhodne porušiť tak prestane existovať v našom časopriestore.J.O.S.E napísal: Ja patrím medzi takých, ktorí ústavu poznajú, ale po jej prečítaní si niekedy myslím, že som čítal ústavu iného štátu![]()
K Tvojmu návrhu:
1. v Ustave sa hovorí, odkiaľ národ pochádza, aké sú jeho tradície, princípy na akých je založená - zakomponovať do nej pôvody všetkých menších a ľudí, ktorí získali štátne občianstvo (občania) by bolo podľa mňa dosť orieškovite a vyhlo by sa to cielenému efektu
1. stačilo by zrušiť odvolávku na národ slovenský (slovo národ má v slovenčine úplne iný význam ako v angličtine či francúzštine) a nahradiť ju formulkou typu "občania Slovenskej republiky". Aj keď, keď sa nad tým zamyslím, tak to priveľmi vyznieva ako politická korektnosť, ktorú tak nemusím...