Prijem vody
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Prijem vody
Tusim uplink niekde pisal, ze je blbost vypit pol litra vody naraz, nieco v zmysle, ze je to zataz pre oblicky. Neviete o tom nieco?Mozem si nejak ohrozit oblicky, ked vypijem naraz napr 0,7l alebo tak?
-
Kibo
Hardcore addict
nebezpecne by to mohlo byt az v pripade zvysenej fyzickej namahy, ked si ubehany, po futbale alebo tak a slahnes to do seba, preto napr aj hokejisti, videl si ich niekedy glgat vodu ako smadnu tavu? oni si naleju trochu, za hlt prehltnu a zvysok vypluju, len sa osviezia, alebo si to naleju na ksicht
-
canopus
Addict
Re: Prijem vody
zataz pre oblicky,dufam,ze srandujes.Pekna hlupost,ze zataz,skor by bola zataz keby nemali co spracovavat,pre nejedobre ked slapu ako hodinky,nepoviem ze keby ta voda alebo hocico bola velmi slana,toto je riziko pre oblicky a nie mnozstvo vodyHolubar napísal:Tusim uplink niekde pisal, ze je blbost vypit pol litra vody naraz, nieco v zmysle, ze je to zataz pre oblicky. Neviete o tom nieco?Mozem si nejak ohrozit oblicky, ked vypijem naraz napr 0,7l alebo tak?
-
uplink
VIP
nie hlupost ale fakt. Mozes pit vela vody napr [potom zchudnes] ide o to ze ludske oblicky niesu schopne spracovat viacej ako tusim 3-4 dcl vody naraz, tzn. ze ten zvysok ich zatazi [nie hned poskodi, ani nic podobne] len zatazi. No a ked si pretazujes 8 rokov v kuse nejaky organ tak hadaj co sa stane. Ak sa Ti to nezda opytaj sa doktora, alebo pogoogli, ja to mam od doktorky, konkretne Mudr. Krizanova. [Ba, Americke namestie 3]canopus napísal:zataz pre oblicky,dufam,ze srandujes.Pekna hlupost,ze zataz,skor by bola zataz keby nemali co spracovavat,pre nejedobre ked slapu ako hodinky,nepoviem ze keby ta voda alebo hocico bola velmi slana,toto je riziko pre oblicky a nie mnozstvo vody
ad1. je zbytocne chlastat viacej ako 3-4 dcl vody lebo ich tie oblicky aj tak efektivne nevyuziju, niesu na to stavane a prisposobene
ad2. je dost najivne si mysliet ze ked sa niecim pretazim, ze to prospeje organizmu. Ono tak ako existuje hypovitaminoza, tak je aj hypervitaminoza, tak to mas so setkym. Vsetko co sa prehana je skodlive
Proste ked chce clovek schudnut tak nech sa paci pite vodu aspon 2,5-3 litre denne po dva deci na pol hodku/hodku a mate postarane, ale chlastat 7 dcl naraz...co na to napisat.
P.S.: Holubar, ako dopadlo vysetrenie? Dufam ze dobre.
-
uplink
VIP
nemozes mat aspon 10 minut pauzu medzi napojmi? Ako pocas cvicenia co ja viem mas 1-1,5 hodinovu sessnu tak si to rozrataj. Oblicky makaju tusim 125ml/minutu, tak si to prerataj nejako.Holubar napísal:Za normalnych okolnosti si dam 3dcl pohar vody, no po treningu bezne vypijem pol litrovy PTN. problem je, ze ked v nom chcem mat vsetko, co treba, pol litra vody na to nestaci, lebo sa to nerozpusti.
-
canopus
Addict
tak odkaz tej tvojej akoze Mudr-lantke,ze je pekne tupa,nech sa nauci nieco troska o nefrologii a funkciach obliciek,to ze budes pretazovat ich neznicis,a to je fakt,a pit 3 az 4 dcl naraz to som este nevidel,a nehovorim o sportovcoch,a ta voda nejde moj len do obliciek,ide ti do celeho tela,a holubar ked pride z treningu kludne moze vypit aj pol litra naraz,ked to telo raz potrebuje,tak to potrebujeuplink napísal:nie hlupost ale fakt. Mozes pit vela vody napr [potom zchudnes] ide o to ze ludske oblicky niesu schopne spracovat viacej ako tusim 3-4 dcl vody naraz, tzn. ze ten zvysok ich zatazi [nie hned poskodi, ani nic podobne] len zatazi. No a ked si pretazujes 8 rokov v kuse nejaky organ tak hadaj co sa stane. Ak sa Ti to nezda opytaj sa doktora, alebo pogoogli, ja to mam od doktorky, konkretne Mudr. Krizanova. [Ba, Americke namestie 3]
ad1. je zbytocne chlastat viacej ako 3-4 dcl vody lebo ich tie oblicky aj tak efektivne nevyuziju, niesu na to stavane a prisposobene
ad2. je dost najivne si mysliet ze ked sa niecim pretazim, ze to prospeje organizmu. Ono tak ako existuje hypovitaminoza, tak je aj hypervitaminoza, tak to mas so setkym. Vsetko co sa prehana je skodlive
Proste ked chce clovek schudnut tak nech sa paci pite vodu aspon 2,5-3 litre denne po dva deci na pol hodku/hodku a mate postarane, ale chlastat 7 dcl naraz...co na to napisat.
P.S.: Holubar, ako dopadlo vysetrenie? Dufam ze dobre.
a ked je leto avsetci piju pivo,tak to uz len co povedat,ze si zatazuju oblicky?cudne ze?ale ked je to mocopudny napoj,chces povdat,ze si ich zatazujeme?he he nesranduj
-
uplink
VIP
whatevercanopus napísal:tak odkaz tej tvojej akoze Mudr-lantke,ze je pekne tupa,nech sa nauci nieco troska o nefrologii a funkciach obliciek,to ze budes pretazovat ich neznicis,a to je fakt,a pit 3 az 4 dcl naraz to som este nevidel,a nehovorim o sportovcoch,a ta voda nejde moj len do obliciek,ide ti do celeho tela,a holubar ked pride z treningu kludne moze vypit aj pol litra naraz,ked to telo raz potrebuje,tak to potrebuje
a ked je leto avsetci piju pivo,tak to uz len co povedat,ze si zatazuju oblicky?cudne ze?ale ked je to mocopudny napoj,chces povdat,ze si ich zatazujeme?he he nesranduj
-
canopus
Addict
ked ti pomohla tak to je dobre brachouplink napísal:whateverniesom medik, som teolog
nejdem sa do toho starat, mne ta doktorka pomohla, to mi staci. Tiez som chlastal jak sprosty a mal som celu traviacu sustavu v hyperfunkcii a uz sa to ukludnilo [aj som zral po pol noci a pod]. Proste to je len moja rada a skusenost z mojho zivota. To mas to iste ako s tukanim toho disku, je nepodstatne ze to nie je presne ta chyba, podstatne je to co Ti pomoze
.
-
peterkozel
Medium Professional
kamo to je dost vela...ved optimum je 2 litre a ty vravis ze 6-8.....si bol u doktora aspon ze co ti je ked to neje cukrovka?.............nic v zlom ale to nesi potom vzdy na wc....Step256 napísal:fiha ako to tu citam to je moj pripad... bo ja tiez vypijem velke mnozstvo vody za jeden den.... a mam otazku...je to velmi zle ked za den vypijem velke mnozstvo vody? cca je to kazdy den okolo 6-7-8 litrov... nemam curkovku som si bol spravit test !!! tak ako?
-
peterkozel
Medium Professional
-
Holubar
Darca
8l je docela dost, pri takom mnozstve si daj hlavne bacha, co pijes. Ak das kazdy den 8 litrov mineralky, prijem min. latok mas asi aj prilis vysoky, no a ked navyse nestriedas vody, mozes si poskodit organy. A 8 litrov mineralky denne je aj dost palka na prachy, nie?
Ale ked mas 70kg a nejak extremne telo nevytazujes, chcelo by to asi navstivit doktora. Ak je to kratkodobe, mozno je to fajn, ako preplachnutie obliciek, no dlhodobo to davat...neviem neviem. Na ronnie fore poznam borcov (105-110kg), co vypiju 5-6 litrov denne, ale pri ich velkosti sa to zda byt normalne.
Ale ked mas 70kg a nejak extremne telo nevytazujes, chcelo by to asi navstivit doktora. Ak je to kratkodobe, mozno je to fajn, ako preplachnutie obliciek, no dlhodobo to davat...neviem neviem. Na ronnie fore poznam borcov (105-110kg), co vypiju 5-6 litrov denne, ale pri ich velkosti sa to zda byt normalne.
18.01.2007 10:58 - LOS ANGELES
Kalifornská rozhlasová stanica prepustila 10 svojich zamestnancov za súťaž, v ktorej bolo treba vypiť čo najviac vody a víťaza čakala ako výhra hracia konzola Nintendo Wii - celá akcia sa však skončila smrťou súťažiacej.
Jennifer Strangeová (28.), matka troch detí, zomrela na intoxikáciu vodou po tom, čo sa zúčastnila súťaže v dopoludňajšej rozhlasovej relácii, ktorú v piatok vysielala stanica KDND-FM v americkom Sacramente.
Účastníčka bola jednou z 20 súťažiacich, ktorí sa snažili "prepiť" k výhre bez toho, aby si odskočili na toalety. Jennifer údajne vypila 6,5 litra vody, pretože konzolu chcela získať pre svoje deti. Vybojovala si druhé miesto.
Po súťaži zatelefonovala do práce, že sa necíti dobre, a o päť hodín ju doma našli mŕtvu.
Vedenie rozhlasovej stanice prepustilo po nešťastí 10 zamestnancov, vrátane viacerých dídžejov. Bolo totiž počuť, ako počas vysielania niektorí žartovali o ľuďoch, ktorí zomreli na otravu vodou, dokonca debatovali o prípade spred dvoch rokov.
Vtedy v severnej Kalifornii zomrel 21-ročný študent Matthew Carrington, ktorý vypil priveľa vody počas vstupného obradu do študentského spolku.
Jedna poslucháčka, ktorá sa predstavila ako Eva, navyše zatelefonovala do rádia, aby všetkých v médiu varovala, že príliš veľa vypitej vody môže človeka zabiť.
Zdroj : TASR