|
|
|
| Autor |
Správa |
johny17 Medium Star

Stav:  Založený: 17.11.2005 Príspevky: 375 Bydlisko: Malajzia Karma: 
|
Zaslal: 15 Júl 2006, 20:14 Predmet: Prijimacky... |
|
|
| Moj bracho sa pripravuje na buduci rok na prijimacky na medinu.Chcel by som sa opytat ci niekto na tomto forku navstevuje lek.fakultu a ze aky boli prijimacky a ci sa neda nieco upnut nejake tie ulohy... |
|
| Návrat hore |
|
 |
ades King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.07.2006 Príspevky: 1876 Bydlisko: Galanta vs. LF MU Brno Karma: 
|
Zaslal: 22 Júl 2006, 19:33 Predmet: |
|
|
akurat sa chystam do prveho rocnika:P takze: podaval som si do brna, olomouca a martina, do blavy nie, lebo tie otazky tam su na porazenie (prva skuska je dokonca z tych otazok) a su tam debilni ludia ktori so studentami narabaju ako s dobytkom (mam tam znamych co to vraveli, ak to tak nie je, napiste ). budem to pisat po jednotlivych mestach: olomouc: ako zbierku mali tento rok tenucku knizocku ktoru davali zadara na dni otvorenych dveri, otazky boli fpoho, fyzika bola logicka a jednoducha, biola tazsia ale tiez logicka. chemia taka normalna. prijali ma
brno: sem som velmi chcel ist, aj som sa dostal. zbierku uloh kupis napriklad na dni otvorenych dveri, kam odporucam ist, pretoze ked sa pozries ako to tam vyzera tak budes mat motivaciu jak krava: vsetko moderne prerobene, stavaju novu nemocnicu atd. otazky su logicke a zaujimave niektore, ale zbierku veeeelmi odporucam
martin: martin je tiez velmi dobry, tiez ma prijali . ak chces uspiet, nabifli sa chemicke knihy (take stare v tvrdej vazbe, 3 diely) a ucebnicu s nazvom seminarne cvicenia z bioly alebo nieco podobne (makka, zelena). mne velmi pomohlo aj doucko lebo oni ucia z tych otazok z ktorych bude test.
co sa vseobecne prijimaciek tyka tak ten kto ma dostatocnu motivaciu a nie je lenivy sa ucit a tvrdo makat (a nie je ani sprosty ) tak nema problem:P keby ta este nieco napadlo napis ss |
|
| Návrat hore |
|
 |
Patjo Light Star

Stav:  Založený: 26.02.2006 Príspevky: 284
Zaslal: 23 Júl 2006, 10:31 Predmet: |
|
|
nechcel by som pitvat  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ades King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.07.2006 Príspevky: 1876 Bydlisko: Galanta vs. LF MU Brno Karma: 
|
Zaslal: 23 Júl 2006, 12:36 Predmet: |
|
|
| Patjo napísal: |
nechcel by som pitvat  |
mne to problem nerobi, kedze som od utlleho detstva pomahal starym rodicom pri zabijackach... vraj su taki ludia odolnejsi voci etickemu hladisku a smradu uvidim co to spravi, ale to je len sila zvyku myslim |
|
| Návrat hore |
|
 |
Diana Novice

Stav:  Založený: 14.12.2005 Príspevky: 6
Zaslal: 28 Sep 2006, 1:07 Predmet: |
|
|
| ades napísal: |
mne to problem nerobi, kedze som od utlleho detstva pomahal starym rodicom pri zabijackach... vraj su taki ludia odolnejsi voci etickemu hladisku a smradu uvidim co to spravi, ale to je len sila zvyku myslim |
Myslim, ze ta laicka predstava o pitvach je dost nafuknuta, ono tam je sice dost smradu a tak, ale ked si clovek uvedomi, preco tam vlastne je, tak je to v pohode
Btw to ty si riesil na plkarne LF ten nedostatok prvakov na tvrdeho, ze?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ades King

|
Zaslal: 28 Sep 2006, 10:35 Predmet: |
|
|
| Diana napísal: |
Myslim, ze ta laicka predstava o pitvach je dost nafuknuta, ono tam je sice dost smradu a tak, ale ked si clovek uvedomi, preco tam vlastne je, tak je to v pohode
Btw to ty si riesil na plkarne LF ten nedostatok prvakov na tvrdeho, ze?  |
jj ja:D ty si tiez medicka na muni? ja odpadnem kde byvas? hod uco
a este co sa pitiev tyka tak v lete ma jeden otcov znamy zobral na patologiu a nebolo to take hrozne ako som si myslel ze bude... akurat som mal taky divny pocit z toho ze ten clovek normalne zil, mozno som ho aj stretol a tak podobne... btw je pravda ze minuly rok niekto skocil z tvrdeho intrakov z okna a na druhy den ho mali na pitevnom stole? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Diana Novice

Stav:  Založený: 14.12.2005 Príspevky: 6
Zaslal: 28 Sep 2006, 14:16 Predmet: |
|
|
pokial viem, tak jedine umrtie na kolejich v brne sa odohralo na vinarskej, ked jedna studentka zabila druhu..boli to kamaratky a nevem, ale asi boli opite..vratnicka o tom recnila dlllllho, ked si ma pristavila, takze som moc nevnimala ale, ze vraj to bolo aj v novinach, ale snazili sa to nejak ututlat.
to, co pises ty, o tom velmi silne pochybujem..ak skocil z okna na kolejich, tak to bol pravdepodobne student, a ti vacsinou v takom mladom veku svoje telo nedaruju. My sme mali napr. na pitvach samych dochodcov..a to ich tam bolo dost a keby aj hej, tak na druhy den je prilis skoro, najskor musia sanitari to telo hm "spracovat" - zakonzervovat a tak..neviem kolko to moze trvat, ale podla mna je to blbost bude to asi jedna z tych oblubenych historiek bez povodu, ktore sa tak rychlo siria i ked, ze vraj na tvrdeho su tie intraky fakt take, ze by clovek mozno skocil z okna, ale nevem, nikdy som tam nebola
tam na plkarne som ti odpisala hned prva, tych par liniek, tak tam ma mas
a aby sme neboli tak strasne offtopic, tak co sa tyka prijimaciek, tak som pobehala skoro vsetky skoly v oboch republikach, takze taky maly suhrn
v bratislave by si sa mal nabiflit tie dve knihy (3000 otazok)..ja som ich presla mozno tak do polovice a stacilo to mohlo sa tam stratit tak okolo 130 bodov myslim (z 800), aby ta vzali, co je celkom prijatelny limit i ked tu moze byt problem trochu s intrakom a ehm-ehm pristupom niektorych ludi (aj ked to sa moze stat vsade)
v kosiciach ze vraj tiez existuju nejake knihy s 3000 otazkami, co som sa dozvedela 2 dni pred prijimackami, takze som ich ani nevidela ale otazky boli v pohode, na prijatie si mohol stratit nieco kolo 230 bodov, co je veeela..asi tam nebude ktovie aka uroven, no v kazdom pripade s prijatim mi rovno pridelili aj intrak, co je fajn. akurat mi prislo, ze bolo na to trochu malo casu. dostanes 200 otazok naraz aj z bioly aj z chemie a pises vkuse. pri kazdej otazke su 4 moznosti (z tych 8 moznosti, co su v podkladoch) - rovnako ako v blave - v blave neboli ani poprehadzovane a znenie bolo doslovne. a asi aj v kosicoch, ale tam som tie podklady nepoznala
v martine to bolo asi zo vsetkych prijimaciek najhnusnejsie ako tvrdil kolega nado mnou, prijimacky su tam robene z tych starych komunistickych knih a pytaju sa tam na strasne blbosti - take veci sme nebrali ani uz na medine..proste v martine si myslia, ze ich skola je pupok sveta a podla toho sa aj spravaju. tam ma povodne nevzali, bo mi chybalo asi devat bodov, ale cez prazdniny mi doslo, ze beru..no proste treba ratat s tym, ze pokial ti chyba len zopar bodov, tak ta vacsinou vezmu, lebo niektorych sialencov ako napr mna vezmu na sedem skol a mozu ist len na jednu, vsakze
potom v cechach, tam je to trochu ine, kedze sa robia prijiamcky navyse aj z fyziky, co podla mna znie dost desne, ale pri tom je to uplne v pohode..tie otazky su vcelku logicke, treba si dat zalezat najma na jednotkach - vyjadrenie vsetkych v sustave SI a pod. - odtial si potom mozes aj odvodit vzorce a tak. su tam aj nejake teoreticke otazky, to uz je horsie, ale pokial si pred prijimackami prejdes nejaky stredoskolsky prehlad fyziky, tak by to malo byt v pohode ono vacsina tych ludi fyziku stejne nevie, takze ste vsetci na jednej lodi
v brne existuje taka knihy podkladov, pricom na prijimackach sa len malo otazok sa opakuje, ale konstrukcne su si podobne..v brne je imho tazka biola..nas sialeny biologicky ustav si dava zalezat, takze sa treba poriadne pripravit hlavne na vseobecnu biolu (bunka, jej delenie, virusy..) a genetiku - nie vela prikladov, dost vela teorie, geneticke inzinierstvo, klony a pod. maju tam radi otazky z noviniek v genetickom vyskume, ktore su imho nechutne
v olomouci je to celkom podobne, mozno ze vo vseobecnosti su tie otazky malinko lahsie, ale podla mna sa to tam dost podoba otazkami na brno.
no a praha..ja som bola len na prvej lf a tam je to tak, ze tam su tiez take tri knizky, dokopy mozno aj 5000 otazok, i ked tentokrat len so 4 odpovedami..ich zadanie sa na prijimackach nemeni. v prahe je fajn, ale beru tam vela ludi bez prijimacok, i ked nie je az take tazke sa tam dostat, ako sa tam udrzat..samozrejme na kazdej skole je tazke sa udrzat, pokial sa clovek neuci, ale ked naberu tolko ludi, tak to je nebezpecnejsie, ze sa nejakych budu chciet zbavit uz v prvaku..anatomie je tam len na dva semestre, skusku mas uz v druhom semestri, spolu s histolou, ktora neni o nic lahsia a zopar dalsich..je to take sito doslova niektori ludia su tam spokojni, ale dost vela ludom sa tam nepaci. ze vraj tam maju hrozny pristup a taketo veci, i ked ono sa to takto lahko povie, ale nieco na tom asi bude. tiez tam mozno narazit na problem jazykovy - skor sa tu stretnes s neznasanlivostou slovakov ako tebars v brne alebo olomouci. takze na to by som si tiez dala pozor..
Este som zabudla, ze co sa tyka bioly, tak v cechach je len minimum otazok zo systematiky rastlin a zivocichov (mozno s vynimkou prahy), s rastlin asi vobec nic, kdezto na slovensku je toho dost vela aj z tychto oblasti (a zbytocne imho )
tak asi takto no a osobne odporucam ist radsej do ciech, pokial je taka moznost - lahsie prijimacky, kvalitnejsia vyuka, dost praxe a tak, dobry pristup vacsinou, kulturnejsie prostredie a hlavne lepsi kredit skoly
ja som sice chcela ist do blavy, kde mi vsak z nejakeho blizsie nespecifikovatelneho dovodu nedali intrak, som sice len zo ziliny, ale napr mojmu bratrancovi z nitry dali..aj dalsim kopu ludom z nitry, trnavy a pod. co mi pride prinajmensom cudne teraz som v brne a uuz by som asi nemenila  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ades King

|
Zaslal: 28 Sep 2006, 20:57 Predmet: |
|
|
no niet co dodat brno odporucam tiez kvoli milym ludom a ako si povedala kulturnemu prostrediu a tiez sa mi paci ze anatomia je rozdelena do 3 semestrov, pretoze na 2 si myslim ze je to predsa len vela |
|
| Návrat hore |
|
 |
enter00 Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.08.2006 Príspevky: 2047
Zaslal: 11 Okt 2006, 17:55 Predmet: |
|
|
dovolim si maly offtopic...
Mam ozaj velky respekt pred ludmi v cca mojom, ktori sa rozhodnu ist na medicinu. Velmi tazke a zodpovedne povolanie.
Respekt.
(bez ironie) |
|
| Návrat hore |
|
 |
ades King

|
Zaslal: 11 Okt 2006, 19:48 Predmet: |
|
|
| enter00 napísal: |
dovolim si maly offtopic...
Mam ozaj velky respekt pred ludmi v cca mojom, ktori sa rozhodnu ist na medicinu. Velmi tazke a zodpovedne povolanie.
Respekt.
(bez ironie) |
dakujeme, odkazeme vsetkym medikom na skole  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|