Privatizacia letiska
To by bola cesta.. ale ako tam das toho cloveka? Si myslis, ze stat tam dosadi na take lukrativne miesto naozaj niekoho kompetentneho??? Zabudni! Nech ma plat povedzme aj iba 5mil/rocne, urcite to miestecko odklepnu priatelovi dceri bratranca otca nejakeho vyssieho statneho uradnika.. odbornost v takychto pripadoch zohrava iba minimalnu ulohu..enter00 napísal:predavat letisko je v dnesnej dobe blbost...
staci jedneho schopneho manazera, dat mu 5 milionov mesacne plat a dohodnut financovanie rozvoja s niektorou z velkych bank, ako to bezne funguje vsade vo svete. banka ma isty zisk, letisko nema ako byt stratove.
za par rokov rozvoja bude realne konkurovat viedni a zisky zostanu statu. to je cesta.
Letisko ma kopec moznosti, ako byt stratove..
to brm.
kto hovori, ze ten manazer ma byt slovak?
tisice firiem riadia ludia inych narodnosti a jedine meritko je odbornost a schopnost viest podnik.
staci urobit konkurz na pracovne miesto pomocou renomovanej zahranicnej personalnej agentury a je to vybavene. nech je to kludne madar, kanadan alebo korejec.
kto hovori, ze ten manazer ma byt slovak?
tisice firiem riadia ludia inych narodnosti a jedine meritko je odbornost a schopnost viest podnik.
staci urobit konkurz na pracovne miesto pomocou renomovanej zahranicnej personalnej agentury a je to vybavene. nech je to kludne madar, kanadan alebo korejec.
Ano, ale taketo zvyky su iba v organizaciach sukromneho charakteru.. nuz a ked chces, aby letisko ostalo statne.. tak tam to podla mojho skromneho nazoru nehrozi.
Nech je akokolvek transparentny tender, stale to vyhra niekoho znamy. Toto je realita a prave kvoli tomuto faktu som zato, aby bol podnik sprivatizovany. Takto je asopn nejaka sanca, ze obrat letiska bude rast a stat zarobi na daniach. 
Neviem..
mas informaciu o nejakom statnom podniku, kde na cele je schopny a kompetentny clovek??? 
Neviem..
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Takze ziadna privatizacia.
Myslim si, ze ako letisko bolo na dobrej ceste sa zviditelnit a zlepsovat, teraz mu to potrva trosicku dlhsie. Velakrat mam pocit, ze nas Ficko mnoho privatizacii a inych podla neho "velmi potrebnych opatreni" robi len preto, aby sa na nejaky sposob pomstil predoslej vlade. Myslim si, ze zrusenie privatizacie letiska je chyba. A najlepsie bude, ak prehra stat sud s TwoOne, ako prehral aj s CSOB, to som potom zvedavy, ako sa bude Fico vyhovarat. A zase to pojde z vackov radoveho obcana..