Problem alebo nie

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
lamka01
Novice
Novice

Problem alebo nie

Príspevok od používateľa lamka01 »

Zdravim vas vsetkych uzivatelov Hojko. Potreboval by som poradit. Dopredu dakujem za vsetky odpovede.

Moj problem je taky:
Chodím so svojou priatelkou uz 19 mesiacov a asi sa mi budete smiať ale až teraz po 19 mesiacoch som sa do nej odvážil pustiť pri pohlavnom styku. Priatelka berie po celých týchto 19 mesiacoch Hormonálnu antikoncepciu. Nikdy nevynechala ani nezabudla...ani nič iné. Vždy bolo všetko na čas bez zbytočných meškaní. A môj problém a takisto jej problém je v tom či nemôže byť náhodou tehotná...ja viem je to možno vtipné ale bojíme sa lebo ešte niesme pripravení na rodičovstvo. Ja mám 21 a ona 20 rokov. Moja priateľka požila už 12 tabletku v tomto mesiaci. V prvý deň požitia tabletky moja priateľka zvracala. Chcem sa preto spýtať či sa mám bať a strachovať a takisto sa chcem spýtať na nejaké prvé priznaky. JA viem mnohí sa nad tým možno zasmejete ale my dvaja sa bojíme lebo neradi by sme pokazili život sebe navzájom. Prosím o rady.

Chcem sa takisto spýtať to koľko stojí núdzová tabletka a či je voľne dostupná bez receptu.

Dakujem za všetky odpovede
Doris
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Doris »

Cauko,
no problem s otehotnenim tvojej priatelky by mohol nastat v tom pripade,
ak by on urobila chybu v uzivani antikoncepcie, prip. ak by mali v tom obdobi, ked ste spolu spali, mali mensiu ucinnost.
Znizena ucinnost HAK nastava, ked zena vracia, ma hnacky, uziva antibiotika, alebo je nejako oslabena, ci chora...v tom obdobi by sa popri antikoncepcii mal pouzit aj kondom, ale inak by nemal byt problem.
Ak tvoja priatelka raz vracala, to nemusi este nic zanmenat, ak jej vynecha menstruacia, nech si urobi test, prip. nech zbehne na gyndu...
tabletu po by som asi neodporucala, uz aj tak konzumuje kvantum hormonov, ale je to na vas... gynekolog by vsak vedel asi odbornejsie poradit,
ale aj tak drzim palce.
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Tabletka sa vola postinor myslim stoji okolo 500sk neviem presne a mala by sa uzit do 72 hodin ...je bez receptu... Ale neodporucam lebo je to velky zasah do organizmu dievcata , radsej pockajte na menstruaciu a ak bude meskat spravte test ... :? v kazdom pripade nezavidim moc taketo stresove situacie ...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Niečo o tabletke "po" bolo aj tu http://www.hojko.com/tabletky-48-hod-po ... ikoncepcia. téma zamknutá, ale snáď pomôže. :)
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa addictor »

fizz napísal:Ked sa zena boji, ze je tehotna, tak uz niekedy pomaly aj citi ako ju kope dieta...A pritom je v pohode :)
Podla mna jej nic nieje, len sa jednoducho boji.
to ale neznamena, ze to treba zanedbat... toto je tema vazna a vydz na to horsie doplaca zena v kazdych okolnostiach...
gynekolog a pripadne tehotensky test... nic ine v moznostiach nevidim...
snad to dobre dopadne...
BTW: meska jej to, alebo mas dopredu strach...?
lamka01
Novice
Novice

Príspevok od používateľa lamka01 »

práveze este len zobrala 12 tabletku a ma strach ci sa nahodou nieco nestalo.
marteenka.s
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa marteenka.s »

ja chodim s chalanom rok aj 7 mesiacov a tebletky beriem rok aj 5 mesiacov. Nikdy ma vsak nenapustal aj ked som tabletku brala, neriskovali sme, ale myslim ze pokial berie tabletky tak ako ma, neberie ziadne antibiotika a ine lieky a nepcha si do vaginy nejake gely alebo nieco co by poskodilo Ph, tak si myslim ze by ste sa nemali bat.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Ja vzdy zhodim vysadkarov v zone nula... aj na to je HaK, aby to neviselo po zaclonach a kuchynskych stolickach..
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

HAK funguje este 10 dni po dobrati poslednej tabletky. takze aj keby vynecha den alebo dva alebo tyzden pred stykom, tak by sa nemalo nic stat. ale potom zase treba pockat kym zacnem HAK ucinkovat. aspon tak som to pochopil ja. vraj 10 dni po zacati uzivania "to nefunguje" a po 10 dnoch by malo byt vsetko OK. a to iste plati aj naopak. ked sa to doberie, tak este je tam nejaka zotrvacnost (tak som to pochopil). z toho usudzujem, ze dievca tehotne asi nie je. a vracat moze uz len zo strachu, ze by nahodou bola. keby som mal take vazne podozrenie, tak vracam tiez. idealne je kupit za 50sk test a mat pokoj. a potom nasledne oslavovat alebo sporit na plienky.
mi-chau
Darca
Darca

50Sk test je spolahlivy ako bungeelano made in China. Ked doberie, 10dni pauza a zacne brat znova tak je chranena pocas celeho obdobia. Teda neviem ci e ta pauza 10dnova.. moja to ma osem dni. Je to asi individualne.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ber to ako priklad. btw aj 50sk test bohate staci. testy sa lisia akurat tym, ze niektore dokazu odhalit tehotenstvo v kratsom case od styku ako druhe. bezny 50sk test to odhali po nejakych 10 dnoch od styku. 80sk test tusim po 4 dnoch. tiez som raz mal ten pocit, ze nieco nie je v poriadku. nuz ale tyzdnove meskanie vie narobit dobre stresy.
mi-chau
Darca
Darca

Svagrina bola tiez neista a kupila si 10 rychlotestov. Bolo to 6:4 ze nieje a bola. To uz radsej cikat na zrno ci ako to robili v stredoveku..
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Lamka, môj pocit je ten, že táto téma vznikla len zo strachu. A ten strach pramení v tom, že sa vám "to" stalo prvý krát.
Keď sa to stane druhý, tretí, desiaty krát, už si to ani nevšimneš.
Vieš brácho, mojej to meškalo 49 dní.
Takže ver, že to môže byť aj horšie.
Nebojte sa.
Ak berie HaK poctivo a pravidelne, nemalo by sa nič stať.

A ak sa stane, tak napíš a všetci Vám radi pogratulujeme :wink:
pecko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa pecko »

jo presne,pockaj co sa bude diat neskor...a po viacerych takychto skusenostiach to uz budes brat s rezervou... :D a ked si nahodou citil ako jej tam uz nieco kope,tak to uz musi mat aj brusko nie :D a potom mas problem(teda pre vacsinu v tvojom veku)
poharvody
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

no,ak vyzvracala tabletku mohol by to byt problem...a co sa tyka tej nudzovej tabletky,mala by byt na recept ale: moj priatel bol v lekarni a nevedeli sme ze to je na recept a musel vyzerat fakt zufalo lebo nakoniec mu ju dali takze tak...stojiiiii hm okolo 600 sk ci tak nejak?ale to je len do nejakych 2dni...a mala by najskor ist asi za doktorkou no neviem,lebo vies ak si to vezme tak jej to uplne rozhadze cyklus to nieje len tak...
Steňa
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Steňa »

No ja si myslim,ze sa nemusíte nicoho bat .nebojte sa bude vsetko OK :wink: ja si myslim,ze hnet po styku musi sa zobrat tabletka tak som to pocula !No neviem ci je to pravda.
lakai
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa lakai »

No heh pri tíchto tabletkách po som pomáhal už nie jednej kamarátke.Do 72 hod ihned po styku sa musí zobrať lebo ak to bude už po 72hod nemá to význam.Skrátka čím rýchlejšie si ju dá tým je väčšia pravdepodobnosť že zaberie,ale uvedom si že Postinor nieje 100%ný...
Shadow_blaster
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shadow_blaster »

Neviem toto moc nieje na smiech........ je dorbre to ze sa bojite ale nieje dobre to ze tvoje dievca bere Antikoncepciu neviem neverim tomu ze im je to priemne skor by ste sa na to mali vykaslat a radsej pouzivat kondomi ak na ne nesu love treba si ukradnut ako som to robil ja ked som bol mladsi.............. :oops: ja mam 25 a so svojou priatelkou zijem uz 3 roky ani raz nezobrala tabletku iba ja pouzivam kondomy ked treba..... a ked ma ona nuti iba raz sa mi stalo ze som siel bez kondomu a nebolo to dobre..... myslim ze by ste sa mali o tom porozpravat z oci do oci a dohodnut sa..... ci este mate na to cas alebo ci uz chcete dieta...... len pozor dieta ti moze znicit zivot viac ako cokolvek ine ........... myslim ze najlepsie bude ked ona prestane s tabletkami a stravite uz tych 50 korun a mate pokoj na tri krat........ to mas jednz cigy a to nieje moc
Napísať odpoveď