Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 31 Júl 2014, 11:25



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 6 ] 
problem preinstalovat Windows Vista
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Light Star
Light Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.10.2004
Príspevky: 272
Bydlisko: Senec
Karma: Level +2
Príspevok problem preinstalovat Windows Vista
Takze, uz mi to fakt leze na nervy tak mi neda sem nenapisat. Mam laptop s originalom Windows Vista.Zistil som ze Vista je jednoducho najhorsia vec aku kedy Microsoft vytvoril tak som to chcel zmenit na Windows XP(neoriginal CD). lenze pri instalacii sa vyskytla chyba. Vypisalo to chybu v zmysle nieco ako ze sa nedaju nacitat harddisky a preto nevie nainstalovat Windows. Uz som to dal aj bratovi,ktory je ITckar a dokonca ani on to nevedel spravit. Vravel ze by bolo treba naformatovat notebook,ale take veci som ja nikdy neskusal a da sa povedat ze v tych BIOS programoch som lama.

Takze otazka strucne: Ako nainstalovat Windows XP na HP Pavilion laptop kde bol Windows Vista.

Nejak sa v tom dufam budete vyznat :)


20 Sep 2009, 16:03
Profil  ICQ  
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.1.2007
Príspevky: 3090
Bydlisko: Znova Košice
Karma: Level +4
Príspevok 
Tvoj brat je IT-čkar ako si napísal tak by snad mal vedieť a ani sa nemal pokusat instalovat XP bez toho aby naformatoval disk.

Zalohuj si vsetky veci ktore mas na disku C
A pod zalohou mam na mysli dokumenty fotky pripadne hudbu filmy nie programy tie sa musia po instalacii nanovo nainstalovat.

Rozpisovat ti to tu nebudem pozri sem. Tu som dal jednoduchy navod ako to spravit. Je to aj s rozdelenim HDD pripadne nemusis je to na tebe.

post1202315.html?highlight=boot%20%20%20dvd#1202315

Tem ako nainstalovat win XP je tu vela staci pohladat.
Najlepsie spravis ked to das bratovy a budes sa pozerat aby si nieco nezmrvil. A este hovoris ze mas laptom tak presne podla typu pohladaj na stranke vyrobcu ci su na tvoj model aj ovladace na XP pretoze ak niesu tak mas dalsi problem ktory je dalsiu debatu. Treba totiz najst univerzalne ovladace na komplet tvoj netebook. A tie na stranke vyrobcu nenajdes.

A este jedna mala otazocka: Prečo si nahnevany na vistu? Ja ju mam na dvoch PC a nemozem povedat jedno krive slovo.


20 Sep 2009, 16:57
Profil  
Light Star
Light Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.10.2004
Príspevky: 272
Bydlisko: Senec
Karma: Level +2
Príspevok 
ide o to ze ona je neuveritelne otrasne pomala a ked tam pripojim napr svoj iPod 80GB tak proste zamrzne. Spustit iTunes?nehrozi cely komp zamrzne dovtedy kym nevyberem natvrdo harddisk.Viackrat sa dokonca stane ze ked to procak proste nestiha tak zrazu nejaka Harddisk problem occured,modra obrazovka a PC sa restartne.to mi spravi aj niekolkokrat denne preto uz nemozem iPod ani pripajat.
Dal by som to bratovi keby som nebol v Anglicku a on doma,takze je to na mne. Som uvazoval ze ho zoberem do Notebook repair ale to by ma vyslo strasne draho tak radsej som chcel tunak skusit,lebo tu som velakrat nasiel pomoc.
Ty mas na mysli drivers pre XP alebo pre matersku dosku,zvuk,grafiku?


20 Sep 2009, 17:24
Profil  ICQ  
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.1.2007
Príspevky: 3090
Bydlisko: Znova Košice
Karma: Level +4
Príspevok 
marcello píše:
ide o to ze ona je neuveritelne otrasne pomala a ked tam pripojim napr svoj iPod 80GB tak proste zamrzne. Spustit iTunes?nehrozi cely komp zamrzne dovtedy kym nevyberem natvrdo harddisk.Viackrat sa dokonca stane ze ked to procak proste nestiha tak zrazu nejaka Harddisk problem occured,modra obrazovka a PC sa restartne.to mi spravi aj niekolkokrat denne preto uz nemozem iPod ani pripajat.
Dal by som to bratovi keby som nebol v Anglicku a on doma,takze je to na mne. Som uvazoval ze ho zoberem do Notebook repair ale to by ma vyslo strasne draho tak radsej som chcel tunak skusit,lebo tu som velakrat nasiel pomoc.
Ty mas na mysli drivers pre XP alebo pre matersku dosku,zvuk,grafiku?
A aku tam mas RAM? pretoze ked mas menej ako 1,5 GB tak to uz ma vista problemy. Take 2GB RAM a uz je to v pohode. Nehovorim zas že s 1GB by nesla ale to je trapenie. A taktiez ludia nadavaju na vistu a pritom by stacilo aby vyrobca hardwaru dodal potrebne ovladace ktore by si s vistou rozumeli. Ja vravim ak hardwar rozumie z Vistou je to lepsi OP ako XP. Ale rovnako si myslim ze aj XP je dobry windows.

Keby som mal viac času tak ti dojdem do senca to xp nainstalovat.
A mal som na mysli ovladace na dosku zvuk grafiku. Ale na kazdy windows su ine. Ked mas ovladac na zvukovu na Vistu nemusi ti fungovat ten ovladac na XP.


20 Sep 2009, 17:36
Profil  
Light Star
Light Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.10.2004
Príspevky: 272
Bydlisko: Senec
Karma: Level +2
Príspevok 
no ja som momentalne v londyne,som ti to pisal :)
a ta ramka,no ja mam 3GB ramku :/


20 Sep 2009, 17:59
Profil  ICQ  
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.1.2007
Príspevky: 3090
Bydlisko: Znova Košice
Karma: Level +4
Príspevok 
Zle som pochopil som myslel že brat je v anglicku. :)

Ta 3GB RAM na vistu urcite staci.
Nechapem to ale bude to asi hardwarom ja mam na noteboku 2GB RAM mam Vistu nainstalovana je 1 rok aj 3 mesiace ani jedno zamrznutie ani jedna modra obrazovka. A to pracujem bezne s programamy na strih napr. Sony Vegas Adobe premiere. Alebo Photoshop Corel convertujem napalujem hram sa pomenej lebo na zdielanej grafike sa moc nepohrajes.
Mam nainstalovane aj Itunes pripajam k nemu 4 znacky mobilov. Uz ani neviem kolko USB klucov zniesol ten notas. Notebok je pripojeny na viac sieti zalezi ci som v praci alebo doma. Proste fakt žmýkam ho na maximum. :D


20 Sep 2009, 19:27
Profil  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 6 ] 


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2014
[ Time : 0.507s | 14 Queries | GZIP : On ]