|
|
|
| Autor |
Správa |
PuN! Amateur

Stav:  Založený: 03.02.2008 Príspevky: 11
Zaslal: 20 Apr 2008, 19:26 Predmet: Problem s Bootovanim |
|
|
Caute,
mam taky problem. Akurat som si spojil disk na 3 particie, a resetoval som pocitac. A Teraz mi vypisuje chybu, ze
BOOT FAILURE, PLEASE INSTERS CORRECT BOOT DEVICE AND PRESS ENTER.
Neviem si s tym rady, uz som skusal spustit aj LIVE CD Ubuntu, ale nijak mi to nepomohlo.
Prosim rychlo pomozte. Vdaka |
|
| Návrat hore |
|
 |
konyk87 Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.10.2007 Príspevky: 604
Zaslal: 20 Apr 2008, 19:32 Predmet: |
|
|
trosku nechapem slovnemu zvratu "spojil som si disk na 3 particie"
su 2 moznosti:
1. bud si si ho na 3 particie rozdelil - v tomto pripade tam skus dat instalacne cd Windowsu, restaruj pc, nabootuj, zvol opravit a v prikazovom riadku napis "fixboot /mbr" (bez uvodzoviek)
2. spojil si 3 particie do jednej - v tomto pripade sa zrejme sformatovali a asi bude potrebne nainstalovat win...pokial si to spajal vo wine tak nechapem ako je to mozne - jedine, ze by sa ti nejak podaril prepisat pismeno systemoveho disku...
\\ este ma napadlo..vypni pc, odpoje kable od disku a zasun ich naspat - mne sa niekedy stane, ze sa nejako zrejme prerusia tie kontakty a tiez mi vypisuje tuto hlasku vtedy... |
|
| Návrat hore |
|
 |
PuN! Amateur

Zaslal: 20 Apr 2008, 19:35 Predmet: |
|
|
| no, ja som mal disk rozdeleny na 5 particii, a na jednej z nich bol Windows. Windows som nehal na pokoji, a 3 dalsie som spojil do jednej, a teraz mi vypisuje tu chybu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
tego2000 Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 08.08.2007 Príspevky: 664 Bydlisko: Trnava,svk Karma: 
|
Zaslal: 20 Apr 2008, 19:36 Predmet: |
|
|
tak asi si nieco urobil aj s diskom kde bol windows,inak nevidim dovod preco by ti to pisalo az na ten s tymi kablami  |
|
| Návrat hore |
|
 |
PuN! Amateur

Zaslal: 20 Apr 2008, 19:37 Predmet: |
|
|
| do compu sa nemozem vrtat, este ho mam v zaruke. teraz akurat skusam preinstalovat Win, hadam to pomoze |
|
| Návrat hore |
|
 |
Šu-Do VIP

Stav:  Založený: 26.07.2006 Príspevky: 7985 Bydlisko: Australia <-!PB!-> Karma: 
|
Zaslal: 20 Apr 2008, 19:49 Predmet: |
|
|
| ak mas to live cd linuxu.. tak si v biose nastav first boot device CDROM.. musi ti ho nabootovat.. das spustit liveko.. ak ti to nepojde chyba v disku urcite nie je pretoze to liveko spustis aj bez HDD.. tzn ze to vobec pamät z HDD nepouzije |
|
| Návrat hore |
|
 |
PuN! Amateur

Zaslal: 20 Apr 2008, 21:07 Predmet: |
|
|
no, tak preinstalovalosm win a po restartovani mi stale ukazuje tu istu chybu.
ale ked tam vlozim CD winu,tak vsetko slape jak ma.
NEVIETE KDE MOZE BYT PROBLEM?? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Šu-Do VIP

Stav:  Založený: 26.07.2006 Príspevky: 7985 Bydlisko: Australia <-!PB!-> Karma: 
|
Zaslal: 21 Apr 2008, 0:19 Predmet: |
|
|
skus si teraz v biose to prepnut na 1st boot device na ten HDD kde mas ten win..
inak mozno je nejake divne cdcko od windowsu.. skus nahodit nejaky aktualnejsi win |
|
| Návrat hore |
|
 |
PuN! Amateur

Zaslal: 21 Apr 2008, 14:56 Predmet: |
|
|
| CHLAPIII...MOC MOC VELMI PEKNE VAM DAKUJEM ZA SPOLUPRACU A OCHOTU POMOCT MI S MOJIM PROBLEMOM.PROBLEM VYRIESENY PO REINSTALACII WINDOWSU A NASLEDNE ZMENENI BOOTOVACEJ JEDNOTKY V BIOSe...KLOBUK DOLE NAD VASIM SKILLOM S KOMPAMI..DANKE ŠEN |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|