Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

problem s diskom
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Pomoc  
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
makaveli
Medium Professional
Medium Professional

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 17.10.2005

PríspevokZaslal: 19 Okt 2006, 22:02    Predmet: problem s diskom Odpovedať s citátom  

Mam taky dost zavazny problem. Doma na pc mam 80gb disk rozdeleny na dve ntfs particie (c: 10gb a d: zvysok). Na c mam system a na d data. Na cecku som mal moc malo volneho miesta, asi 200MB, tak som si nainstaloval partition magic a chcel som odobrat miesto z decka a pridat to na cecko... Dal som apply, restartovalo comp a zacalo to robit, robilo to nejaku polhodku a bolo hotovych nieco cez 10% ked kvoli prepatiu vyhodilo poistky a comp sa vypol.. ked som ho znova zapol, d particia sa uz vi windowse nezobrazovala, partition nemohol pokracovat, lebo som ho mal nainstalovany na decku, tak som ho nainstaloval na c a pustil, particiu d naslo, s nejakym divnym fs (randomne znaky a cisla) a ziadna moznost okrem format nebola aktivna (napr. repair)... takze vo windowse to bolo pass, vyskusal som nabootovat live verziu kubuntu, bol som skoro presvedceny ze tam particiu v pohode detekuje, ale nestalo sa tak... takze moj problem je zeby som potreboval nejaky soft, ktory mi tu particiu dokaze znova ozivit, lebo kvoli dost potrebnym datam, o ktore v ziadnom pripade nechcem prist, nepripada format particie do uvahy... ak ste si to vydrzali precitat do konca, tak dik, a ak este aj daco poradite, double thx...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

Založený: 02.11.2005

PríspevokZaslal: 19 Okt 2006, 22:17    Predmet: Odpovedať s citátom  

Skus tento programik, mne zachranil v podobnej situacii par desiatok GB.. Smile http://www.snapfiles.com/get/restoration.html

Ale myslim, ze pred jeho pouzitim budes musiet zrusit tu chybnu particiu (povodne D: ) a vytvorit novu D: avsak iba s rychlym formatom. Smile

A taky mensi offtopic:Oodporucim pozriet aj tuto temu: http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=58712
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
makaveli
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 20 Okt 2006, 10:26    Predmet: Odpovedať s citátom  

brm napísal:
Skus tento programik, mne zachranil v podobnej situacii par desiatok GB.. Smile http://www.snapfiles.com/get/restoration.html

Ale myslim, ze pred jeho pouzitim budes musiet zrusit tu chybnu particiu (povodne D: ) a vytvorit novu D: avsak iba s rychlym formatom. Smile

A taky mensi offtopic:Oodporucim pozriet aj tuto temu: http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=58712

a myslis, ze mi to zachrani vsetky data co tam boli...?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

PríspevokZaslal: 20 Okt 2006, 16:41    Predmet: Odpovedať s citátom  

Uplne vsetky asi nie, ale vacsinu mozno ano. Smile Otazne je, co robil program vcase vypnutia elektriny. Prave vtedy spracovavane udaje, asi budu fuc naveky. Pokial si zvacsoval C: na ukor D:, tak asi udaje, ktore sa fyzicky nachadzali na zaciatku disku a mali uz patrit pod C:, su asi
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
makaveli
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 20 Okt 2006, 22:48    Predmet: Odpovedať s citátom  

brm napísal:
Uplne vsetky asi nie, ale vacsinu mozno ano. Smile Otazne je, co robil program vcase vypnutia elektriny. Prave vtedy spracovavane udaje, asi budu fuc naveky. Pokial si zvacsoval C: na ukor D:, tak asi udaje, ktore sa fyzicky nachadzali na zaciatku disku a mali uz patrit pod C:, su asi

nie nie, ja som len usekaval volne miesto z paricie d, takze v tom by problem byt nemal...
a nieco co by moj problem vyriesilo bez formatu by sa nenaslo... nejaky soft co by mi to len repairol...?
Návrat hore
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

PríspevokZaslal: 20 Okt 2006, 23:43    Predmet: Odpovedať s citátom  

Partition Magic ma moznost vytvorit Rescue Diskettes.. ale to Ti uz asi nepomoze.. Rolling Eyes

..pokial das rychly format (nie uplny).. tak by sa nemali prepisat ziadne udaje, ktore sa tam fyzicky nachadzaju..
Návrat hore
makaveli
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 21 Okt 2006, 20:00    Predmet: Odpovedať s citátom  

brm napísal:
Partition Magic ma moznost vytvorit Rescue Diskettes.. ale to Ti uz asi nepomoze.. Rolling Eyes

..pokial das rychly format (nie uplny).. tak by sa nemali prepisat ziadne udaje, ktore sa tam fyzicky nachadzaju..

a cez co dam rychly format...??
Návrat hore
Messi
Light Star
Light Star

Založený: 07.08.2004

PríspevokZaslal: 22 Okt 2006, 9:25    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ja by som zacal s tymto.

Kód:
http://www.ptdd.com/screenshots.htm

Nachadza sa aj na Hiren's BootCD. Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
makaveli
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 22 Okt 2006, 21:59    Predmet: Odpovedať s citátom  

tak uz som to vyriesil:
1. nasiel som taku utilitku dosovu ptedit, nabootoval som cez win me do dosu, pustil a particiu som zmenil naspat na ntfs
2. uz ju windows detekoval, ale nie ako ntfs ale raw
3. potom som pomocou softiku getdataback for ntfs obnovil z tej particie asi 100% dat (cca 38gb) za v pohodicke cas, asi dve hodky na externy disk
4. potom som tu particiu sformatoval, skopol tam tie veci z externeho a uz to funguje ako ma
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Pomoc
Strana 1 z 1

Prejdi na: