|
|
|
| Autor |
Správa |
makaveli Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 17.10.2005 Príspevky: 1128 Bydlisko: Brno(FI MU),Martin Karma: 
|
Zaslal: 19 Okt 2006, 22:02 Predmet: problem s diskom |
|
|
| Mam taky dost zavazny problem. Doma na pc mam 80gb disk rozdeleny na dve ntfs particie (c: 10gb a d: zvysok). Na c mam system a na d data. Na cecku som mal moc malo volneho miesta, asi 200MB, tak som si nainstaloval partition magic a chcel som odobrat miesto z decka a pridat to na cecko... Dal som apply, restartovalo comp a zacalo to robit, robilo to nejaku polhodku a bolo hotovych nieco cez 10% ked kvoli prepatiu vyhodilo poistky a comp sa vypol.. ked som ho znova zapol, d particia sa uz vi windowse nezobrazovala, partition nemohol pokracovat, lebo som ho mal nainstalovany na decku, tak som ho nainstaloval na c a pustil, particiu d naslo, s nejakym divnym fs (randomne znaky a cisla) a ziadna moznost okrem format nebola aktivna (napr. repair)... takze vo windowse to bolo pass, vyskusal som nabootovat live verziu kubuntu, bol som skoro presvedceny ze tam particiu v pohode detekuje, ale nestalo sa tak... takze moj problem je zeby som potreboval nejaky soft, ktory mi tu particiu dokaze znova ozivit, lebo kvoli dost potrebnym datam, o ktore v ziadnom pripade nechcem prist, nepripada format particie do uvahy... ak ste si to vydrzali precitat do konca, tak dik, a ak este aj daco poradite, double thx... |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 6402
|
| Návrat hore |
|
 |

Pohlavie:  Stav:  Založený: 17.10.2005 Príspevky: 1128 Bydlisko: Brno(FI MU),Martin Karma: 
|
Zaslal: 20 Okt 2006, 10:26 Predmet: |
|
|
a myslis, ze mi to zachrani vsetky data co tam boli...? |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Zaslal: 20 Okt 2006, 16:41 Predmet: |
|
|
Uplne vsetky asi nie, ale vacsinu mozno ano. Otazne je, co robil program vcase vypnutia elektriny. Prave vtedy spracovavane udaje, asi budu fuc naveky. Pokial si zvacsoval C: na ukor D:, tak asi udaje, ktore sa fyzicky nachadzali na zaciatku disku a mali uz patrit pod C:, su asi  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 20 Okt 2006, 22:48 Predmet: |
|
|
| brm napísal: |
Uplne vsetky asi nie, ale vacsinu mozno ano. Otazne je, co robil program vcase vypnutia elektriny. Prave vtedy spracovavane udaje, asi budu fuc naveky. Pokial si zvacsoval C: na ukor D:, tak asi udaje, ktore sa fyzicky nachadzali na zaciatku disku a mali uz patrit pod C:, su asi  |
nie nie, ja som len usekaval volne miesto z paricie d, takze v tom by problem byt nemal...
a nieco co by moj problem vyriesilo bez formatu by sa nenaslo... nejaky soft co by mi to len repairol...? |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Zaslal: 20 Okt 2006, 23:43 Predmet: |
|
|
Partition Magic ma moznost vytvorit Rescue Diskettes.. ale to Ti uz asi nepomoze..
..pokial das rychly format (nie uplny).. tak by sa nemali prepisat ziadne udaje, ktore sa tam fyzicky nachadzaju.. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 21 Okt 2006, 20:00 Predmet: |
|
|
| brm napísal: |
Partition Magic ma moznost vytvorit Rescue Diskettes.. ale to Ti uz asi nepomoze..
..pokial das rychly format (nie uplny).. tak by sa nemali prepisat ziadne udaje, ktore sa tam fyzicky nachadzaju.. |
a cez co dam rychly format...?? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Messi Light Star

Stav:  Založený: 07.08.2004 Príspevky: 200
Zaslal: 22 Okt 2006, 9:25 Predmet: |
|
|
Ja by som zacal s tymto.
| Kód: |
| http://www.ptdd.com/screenshots.htm |
Nachadza sa aj na Hiren's BootCD.  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 22 Okt 2006, 21:59 Predmet: |
|
|
tak uz som to vyriesil:
1. nasiel som taku utilitku dosovu ptedit, nabootoval som cez win me do dosu, pustil a particiu som zmenil naspat na ntfs
2. uz ju windows detekoval, ale nie ako ntfs ale raw
3. potom som pomocou softiku getdataback for ntfs obnovil z tej particie asi 100% dat (cca 38gb) za v pohodicke cas, asi dve hodky na externy disk
4. potom som tu particiu sformatoval, skopol tam tie veci z externeho a uz to funguje ako ma |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|