Problem s grafikou
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
podla mna ma tvoj kamos 128-bitovu verziu karty a ty 64-bitmarek63 napísal:Tiež mam problem...jak som spominal už tu moju nx6200ax že chcem taktnut..tak ešte sa chcem spytat ma doska vplyv na vykon grafy?? lebo kamarat ma obyčajnu 5200 a myslim že jeho grafika ma lepši vykon ako moja![]()
ja mam dosku od asrock a on ma myslim MSI ale tiež to neni new doska ma podporu akurat tak PCI a AGP 8x
// a inak by ma zaujimalo ako moze rozbehat Carbon na 1024*768 na medium ??? to je podla mna nejaka blbost... na 5200-ke ???
-
t0m4s3
Admin
Neficim uz asi mesiackrija napísal:t0m4s3, pokial viem tak este stale ficis na AGP (aj ja). to vieme, teda vacsina z nas, ze narast vykonu je rovny takmer nule, ale neverím, ze ty mas zapnute AGP x4. ak to vie sam prestavit na x8 tak preco ho nenechas? ak by sa Ratko nepustal do OC svojho CPU - v inej teme (vacsie riziko ako zmena AGP) tak by jednoducho zistil, co to vzniklo zrazu za problem.
o
Chcem taktnut svoju graf.kartu mam ATI Radeon 9600Pro(256mb) a na orig.CD od Ati mam overclockers utility.Chcem sa opytat či sa mi to podari urobiť cez tento program alebo mam stiahnut iny?A čo je to VPU Clock a Mem Clock.pls poradte mi.Ak už o tom bolo niekde pisane tak prepačte.
-
Šu-Do
Redeemer
Re: o
to je asi GPU clock...RaTko napísal:Chcem taktnut svoju graf.kartu mam ATI Radeon 9600Pro(256mb) a na orig.CD od Ati mam overclockers utility.Chcem sa opytat či sa mi to podari urobiť cez tento program alebo mam stiahnut iny?A čo je to VPU Clock a Mem Clock.pls poradte mi.Ak už o tom bolo niekde pisane tak prepačte.
GPU clock... to je CPU na VGA... (core) jadro
a memory clock to su pamäte...
to su-do ja som tiez rozbehal carbon na 5200 na medium detail a na 1024*768 rozliseni a nemal som ani sekŠu-Do napísal:podla mna ma tvoj kamos 128-bitovu verziu karty a ty 64-bit
// a inak by ma zaujimalo ako moze rozbehat Carbon na 1024*768 na medium ??? to je podla mna nejaka blbost... na 5200-ke ???
-
Šu-Do
Redeemer
ee... pomer neni ziadny... a netusim pokial to bude tvoja VGA zvladat... samozrejme taktuj po malych usekoch... a sleduj teplotu a testuj VGA-cku cez 3D mark napriklad ze ci nerobi nejake obrazove chyby atd... ale pokial eni nemas paru ako taktovat tak si radsej precitaj zopar clankov... pokial mas ece rad svoju VGARaTko napísal:A nevieš pokial možem zvyšovat.A ma v tom byt nejaky pomer?
-
JAnci3D
Medium Star
grafike nemôžeš praktcky nič spraviť . . mal som dva roky radeon 9550 s takým istým jadrom a taká istá architektúra . . cez atitool sa riaď artefaktami a ser na teploty . . grafiky majú ochranu VPU ktorá sa volá VPU recover a tá ti pri prehrievaní vráti VPU takt na základnú teplotu . . to ale bolo pri sapphire karte tak neviem . . ale nemá šancu zhorieť . . . ono buď resetne PC alebo vráti taktyŠu-Do napísal:ee... pomer neni ziadny... a netusim pokial to bude tvoja VGA zvladat... samozrejme taktuj po malych usekoch... a sleduj teplotu a testuj VGA-cku cez 3D mark napriklad ze ci nerobi nejake obrazove chyby atd... ale pokial eni nemas paru ako taktovat tak si radsej precitaj zopar clankov... pokial mas ece rad svoju VGA
-
JAnci3D
Medium Star
a čo sa týke toho carboonu na 5200 na medium to je v pohode keď vezmeme do úvahy že ta karta beží na DX8.1 takže ak zapnete hru 80% špecialných efektov ako blur efect, svetlá tiene dynamické, dym a podobné veci ktoré sú náročné tam nebudú . . takže pusti si to na medium na 5200ke a na karte s DX9c a uvidíte prečo to ide
-
JAnci3D
Medium Star
no tak mne sa to stávalo pri hrách . . pár minút potom ako osm zapol hru . . a on sa zapne aj 3 sekundy po pretaktovaní ak to preženiemkrija napísal:VPU recover sa nepouziva iba kvoli teplote. precitajte si, co je pri tej funkcii pisane, v ovladacom panely graf. karty. stava sa, ze restartuje graficky procesor aj v 2D rezime, kedy za normalnych okolnosti (vrtula sa točí)o prehrievani nemoze byt ani reci.