|
| Autor |
Správa |
konyk87 Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.10.2007 Príspevky: 775
Zaslal: 27 Jan 2008, 22:34 Predmet: Problem s instalaciou na notebook |
|
|
caute vospolok
chcem si nahodit Linux na notebook, ale mam problem - dam do mechaniky instalacne cd, nastavim bootovanie z mechniky, restartnem pc, normalne mi nabehne boot menu a ked zvolim instalaciu (je jedno, ktoru) tak sa mi nacita Linuxove jadro, ale potom zostane cierna obrazovka a nic sa nedeje len tam blika kurzor...neda sa ani nic pisat...chvilku sa este toci cd, ale potom zastane a ani po 10 minutach sa nic nedeje...kde je prosim vas chyba?
skusal som tam dat Ubuntu 7.10 alternate, Kubuntu 7.10, Mandrivu 2008, Live CD Danix a pri vsetkych systemoch to iste...pritom na normalnom pc mi to islo nainstalovat bez problemov (Ubuntu) a ked som to skusal tak aj na kamaratovom notebooku to slo...ja uz vazne neviem co s tym mam robit
notebook ASUS A9RP, Celeron 1,6 GHz, 256 MB RAM, 60 GB HDD
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Cesar Star

Stav:  Založený: 04.05.2006 Príspevky: 648
Zaslal: 27 Jan 2008, 23:44 Predmet: |
|
|
V installeri sú nejaké dodatočné parametre, ktorými možno, že to pôjde nainštalovať, ťažko povedať čo je problém. Stlačíš f1 a tam sú extra parametre.
Skús ešte aj OpenSuse alebo Fedoru 8 samozrejme installer nie live cd.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
q-parser VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.12.2004 Príspevky: 1386 Bydlisko: /dev/null Karma: 
|
Zaslal: 28 Jan 2008, 2:57 Predmet: |
|
|
Pred tym nez das spustiti instalaciu, musis upravit bootovacie parametre. Neviem presne, ktore je to presne volba, ale som si isty, ze to najdes. Ak sa ti to podari, tak chod na koniec riadku a na koniec pridaj toto:
acpi=off, noapic
Teraz by sa ti uz system mal nabootovat. Uz som taky notebook instaloval. Tieto 2 parametre bolo potom po instalacii potrebne uviest v grub.conf, aby system nabehol uz po nainstalovani, inak to robilo to iste.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
konyk87 Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.10.2007 Príspevky: 775
Zaslal: 28 Jan 2008, 22:24 Predmet: |
|
|
diky chlapci nakoniec som to spravil tak, ze ked mi nabehlo boot menu stlacil som esc a odisiel do textoveho rezimu a tam napisal
a potom to islo normalne ako na ostatnych pc
ani som nemusel nic dopisovat do suboru grub.conf
este sa v Linuxe trosku otukat a okienka budu zbytocne
obidvaja K+
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Maki Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.11.2005 Príspevky: 2293
Zaslal: 29 Jan 2008, 0:25 Predmet: |
|
|
konyk - dik ze si ma sem odkazal - hned zajtra to vyskusam
|
|
| Návrat hore |
|
 |
mailer Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.06.2006 Príspevky: 495
Zaslal: 29 Jan 2008, 7:54 Predmet: |
|
|
| podla mna je trosku blbe vypnut acpi mne to tiez robilo a stacilo hpet=disable
|
|
| Návrat hore |
|
 |
q-parser VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.12.2004 Príspevky: 1386 Bydlisko: /dev/null Karma: 
|
Zaslal: 30 Jan 2008, 13:36 Predmet: |
|
|
| Update BIOSu by bol mozno na mieste v takychto pripadoch.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Maki Guru wannabe

Zaslal: 18 Feb 2008, 11:48 Predmet: |
|
|
tak to nebolo hned na druhy den ale spravil som si cas az dnes... problem stale trva - dam cd ubuntu 7.04 co mam doma - urcene pre 64-bit procaky kedze mam athlona 64, nabootuje, v menu dam esc - som v textovom rezime a nech zadam cokolvek z tych moznosti co ste mi napisali tak mi vyhodi
| Kód: |
| could not find kernel image: a tu vypise to zadane |
vanze ma to stve - ked necham prazdne boot: a odkliknem enterom tak zacne normal bootovat instalacia no robi to to iste - chvilku sa toci, prestane a potom uz iba cierna obrazovka a nic... poradte pls este
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Maki Guru wannabe

|
| Návrat hore |
|
 |
Cesar Star

Zaslal: 22 Feb 2008, 20:18 Predmet: |
|
|
To, že nenajde kernel image môže byť chybné médium.
S install acpi=off to nejde tiež? Aký je to notebook? Je to LiveCD? Ani alternate (inštalačné) CD sa nedá nainštalovať?
Keby si napísal aký to je konkrétne notebook tak cez google by sa možno niečo našlo.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Maki Guru wannabe

Zaslal: 22 Feb 2008, 20:19 Predmet: |
|
|
nejde to s nicim a zeby bolo chybne aj CD co som si nechal poslat dakedy davno - 7.04 aj ti co som stiahol dnes a vypalil - 7.10 by bolo uz trosku difne
a instalujem to na desktop - mam vytvorenu particiu pre to, takze s tym nieje problem ze by som si win preinstaloval alebo stratil data...
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Cesar Star

Zaslal: 22 Feb 2008, 20:53 Predmet: |
|
|
| Sú tam aj iné opcie pri bootovaní a keď ani tak tak treba pohľadať riešenie podľa typu základnej dosky, grafickej karty. Skúsiť inštaláciu/spúšťanie s vesa driverom by si mohol tiež.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Maki Guru wannabe

Zaslal: 22 Feb 2008, 20:54 Predmet: |
|
|
| huh zacinam nerozumiet... vesa driver? nemozhol by si sa mi na icq ozvat pls? mam ho v profile... co sa linuxu tyka neviem nic takze by sa po prip. uspesnej instalacii nejake rady zisli
|
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|