kvapky,novy monitor alebo ziadne pcmailer napísal:mam taky maly problem pre mna a velky pre znamych - rodicov...
denne sedim aj 16h za PC uz asi 2r takto zijem ak nejde do skoly zrak no problem vsetko vidim [aj to co nemam] lenze mavam ich take zakrvavene a to praveze vadi.Co odporucate?Ako to riesite vy?Ako to riesit aby som ich nemal a zaroven aby som sedel pri PC inaksiu zabavu nemam
Problem s ocami
-
bocian
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problem s ocami
Re: problem s ocami
neviem, no odkedy CRT monitory skodia zdraviu alebo su ako hovoris svinstvo? frekvencie od 85Hz a vyssie uz tvoje oko nestiha vnimat, to znamena ze prakticky sa tvoje oci unavuju len cumenim do monitora a to je jedno ci uz do CRT alebo LCD, pretoze obyvcajne pracujes s vysokym rozlisenim a neustale zaostrujes a pozeras na malu cast v obraze a to tvoje oci unavujeuplink napísal:kratkozrakost moze sposobovat nativne rozlisenie LCD panelov, pri ktorych je velmi male pismo. Na to pomahaju nastavenia windowsov, alebo nenativne rozlisenie a jemne doostrovanie samotnym LCD panelom. Je lepsie mat "starecke" pismo a zrak v poriadku, ako mat pokazene oci.
Jedna vec co by ma zaujimala ci je lepsie mat mensie objekty a pismo a uplne ostry obraz, alebo vacsie objekty a vacsie pismo, pri jemnom rozmazani. Odpoved na tuto otazku som este nikde nedostal.
-dalsim defektom cumenia do monitora je vysichanie oka, to znamena ze normalne oko zmurkne za minutu asi 25 krat, pri pozerani do pocitaca je to tak 5-8 krat za minutu
dalej co sa tyka ziarenia: neviem co su vsetci useri z toho zdeptani, je to proste elektromagneticke pole v okoli toho monitora ktore moze tak po nejakej fakt dlhej dobe sedenia pri kompe sposobít bolest hlavy, potom je dobre ist daco zjest, alebo vystrcit hlavu na okno a 10 minut stravit pri cige a vsetko sa vrati do normalu...
-dalsim faktorom je praca v noci, kedze v izbe ti svieti len monitor je to prakticky pre tvoje oko ohniva gula, ktora sa do oka "vypaluje", tak isto je rozdiel ak hrajes hry a obraz sa neustale meni ako ked sedis vo windowse kde je vsetko staticke a vacsinou bielej farby
-LCD monitory blikaju akurat je ta frekvencia 1000x vyssia ako u CRT, pretoze cez neonove trubie a ani tekute krystaly neprechadza stale rovnaky prud
-ano mas zcasti pravdu ze LCD je na oci lepsie, pretoze oko inak vnima pixely LCD monitoru ako CRT to sa neda popriet, avsak negativny efekt pouzivania CRT monitora je prilis dlhodoby, proste ja som 10 rokov cumel do CRT z toho asi 5 nejak po 15 hodin denne a mavam niekedy problemy so zaostrenim na detaily - mala elektronika, predmet blizko oka, skratka funguje to normalne ale bolievaju ma pritom oci, uz 2 mesiace mam LCD a nepostrehol som nejaky rozdiel, oci mam unavene stale ked idem od kompu
a teraz aby som nebol OT: skus trochu viac chodit von aspon na prestavky pred kompom, nastav si´ak mas CRT monitor na najvyssiu frekvenciu a ak hras v noci tak si daj nizky jas...odskusane, taktiez nejake kvapky do oci tiez niesu zla vec...a taktiez si najdi nejaku inu zabavu, a pokial ta zajimaju pocitace, tak ich rozoberaj, zlepsuj, skusaj a tak...
Najrozumnejšie riešenie už padlo - obmedz počítač. Nie je celkom v pohode keď 16 hodín denne prdíš do stoličky za počítačom. Venuj sa niečomu inému, urob si výlet, prejdi sa niekde...neviem ako je to u teba a u ostatných, ale ja mám PC 7 rokov a mám LCD monitor, ale po 5 hodinách na PC už som jak ubitý mechom...a tak sa nedivím že sa ti serú oči
No existuju aj kvapky Visine červene oči. Ale neviem ci to pomaha, neskusal som...mailer napísal:mam taky maly problem pre mna a velky pre znamych - rodicov...
denne sedim aj 16h za PC uz asi 2r takto zijem ak nejde do skoly zrak no problem vsetko vidim [aj to co nemam] lenze mavam ich take zakrvavene a to praveze vadi.Co odporucate?Ako to riesite vy?Ako to riesit aby som ich nemal a zaroven aby som sedel pri PC inaksiu zabavu nemam
-
Digital
Guru
- Kontaktovať používateľa:
pomáhaLubosZ napísal:No existuju aj kvapky Visine červene oči. Ale neviem ci to pomaha, neskusal som...
U nas sa vravi: "Vsetci su kkti len ty si lietadlo"erytrocyt napísal:Vieš ak je každý debil, len ty si normálny...
A k teme: Mna pri CRT oci nebolievali (Eizo 21" 1024x768 85Hz)
Teraz ako mam Lcd tak trochu viacej zmurkam a trochu dlhsie zaostrujem (Samsung 22" 1680x1050 75Hz) Najskor to bude len zvykom u mna lebo som menil nie moc davno
Ps. Pre teba 100% riesenie OBMEDZ pocitac... Co nemas kamaratov? nemozes tam stale sediet lebo ti z toho.... Moj brat sedi za pocitacom stale ked ma prilezitost a zase ked mam ja prilezitost tak ho zeniem od neho prec... Skus pokus: 7dni bez pc. Ak to nezvladnes tak mas aj iny problem ako len so zrakom
-
El Bastardo
Light Star