Mastros napísal:Domnievam sa, ze ludia svojich partnerov podvadzaju, lebo v tom vztahu sa im niecoho nedostava a tak to hladaju inde.
Ale manzel nema zalozeny Twitter tak mu to nema ako povedat. Ze?
Ja neviem ci som len ja iny ... Ale ked mi na priatelke nieco vadi tak sa s nou na tu temu snad porozpravam. Doteraz to vzdy fungovalo ... Bud som sa prisposobil ja alebo priatelka a bolo po probleme. A nemyslim si ze v Manzelstve to je ine.
Holt ... Dnes je asi ina doba. Je asi jednoduchsie najst si milenca/milenku a podvadzat manzela/manzelku ako si to vydiskutovat a urobit mierny ustupok.
sko pise shark, diskutovat treba. v dnesnej dobe je moderne mat problem, ujst a vyriesene. blbost. niekedy neboli skoro rozvody a kadzy bol stastny. nebola telka, net, rodina sa viac rozpravala.
Normalne mamu postav pred hotovu vec. Nic jej nenaznacuj, sak ona vie, o co ide.A ako ti tu pisali ini, treba to vydiskutovat. Cim skor. Lebo ako si si vsimol, tak to len graduje a graduje.
lollo si si precital posebe co si pisal? Inteligenciu si kde zabudol? Ako mozes niekoho sudit, ze robi kraviny? Wake up!
Osobne si myslim, tak isto ako Mastros, ze v dlhorocnom manzelstve si jeden z partnerov, niekedy aj obaja nehladaju inu znamost koli rozkosi, ved ked su aspon trochu inteligentny ludia tak by to koli rozkosi nerobili uz len koli spolocnym detom. Ale proste istym sposobom nieco nedostavaju od svojho dlhorocneho partnera, nejde teraz o sex, aj ked to moze byt tiez jedna z pricin. A dost casto sa stava ze druha polovicka nerada keca o problemoch, pripadne sa nemieni zmenit, nezalezi jej na tom, a potom nastava situacia, kedy si ten druhy partner nutne potrebuje najst nejaku kompenzaciu, ved sme iba ludia, niekto potrebuje lasku, objatia atd...a ked to proste nedostane od jedneho partnera, tak nevidim nic zle na tom, ked to hlada inde u ineho cloveka. Mal som to iste doma...priblizne v takom istom veku, otec ako dub...nemienil kecat o problemoch, nechcel nic riesit, nakoniec sa rozviedli, a snad to bolo dobre...v tu chvilu...prvy rok...mozno aj druhy rok to bol horor...az teraz, ked sa na to spatne pozriem, si uvedomujem, ze som musel byt fakt silny, ze som cez to vsetko presiel bez ujmi, znie to hlupo, ale nejakym sposobm sa priprav na vselico...neutekaj, doma sa bude moct diat hoc co...nechaj to zatial tak, otec na to pride raz..nieje blby aby to necitil.
No ak je v tom nevera, tak to fakt nevyzerá dobre. Ja osobne by som neveru nikdy a za žiadnych okolností nestrpel, to jednoducho znamená, že FAIL, koniec...
hughito napísal:No ak je v tom nevera, tak to fakt nevyzerá dobre. Ja osobne by som neveru nikdy a za žiadnych okolností nestrpel, to jednoducho znamená, že FAIL, koniec...
zelovoc napísal:po 20-30 rocnom manzelstve budes hovorit inak
Máš pravdu, neviem si predstaviť, ako sa na takú vec pozerá po toľkých rokoch, ale každopádne je to tvrdá rana do vzťahu dvoch ľudí a možno ani tá doba nemusí hrať rolu.
Osobne by som to radsej vydiskutoval s Mamou ... Prezradit to otcovi je krajne riesenie.
Snazil by som sa prist na to kde je problem a ci sa da vyriesit ... Ak nie aspon mame oplieskat o hlavu urcite fakty a pod...
Buď mamka dostane rozum teraz a pošle toho dilina doprdele alebo sa rozvedu a jeden z vašich odíde. Buď sa mamka nakufruje tomu chlapovi alebo to otec neunesie a odíde on. Súčasný stav je blbosť. Nemôžu sa donekonečna tváriť, že je všetko ok - vraj kôli rodine. Nech je otec akokoľvek pribrzdený, určite vie, koľká bije.
A ver tomu, že čím skôr sa to vyrieši, tým lepšie pre všetkých. Je jedno, či sa to vráti do starých koľají alebo sa rozvedú. Najhoršie je, keď sa tvária ako rodina len preto, že majú deti a všeti budú v žiť v napätí, kedy zasa niekto z nich vybuchne azačne dookola to iste divadlo, hádky, výčitky, slzy..
Boze, Frikso kus pouvazuj o com pises.
Nechapen ten trapny Slovensky zvyk....akonahle si zena dakoho najde, je to kur*a a robi zle...sa ludia spamatajte...ako dokazes niekoho sudit len na zaklade prispevkov jej syna? Sa spamataj...len aby ty si takto nedopadol...
Lub0$ napísal:Boze, Frikso kus pouvazuj o com pises.
Nechapen ten trapny Slovensky zvyk....akonahle si zena dakoho najde, je to kur*a a robi zle...sa ludia spamatajte...ako dokazes niekoho sudit len na zaklade prispevkov jej syna? Sa spamataj...len aby ty si takto nedopadol...
Lub0$ aký máš ty pohľad na to keď matka, ktorá má deti a manžela ho vedome podvádza, ubližuje pri tom jemu, deťom a koniec koncov aj sebe. Keď chce žiť s iným, môže sa rozviesť a nerobiť s otca detí hlupáka, zo seba ***** všetci vieme čo a deťom spôsobovať trápenie. Viem, že sa nedá posúdiť celkový stav ich manželstva len podľa toho čo píše chalan, ale tak to vidí on a to mi na "hrubý" pohľad stačí, pretože zas až tak oveľa to ružovejšie nebude.
Lub0$ napísal:Boze, Frikso kus pouvazuj o com pises.
Ty kus pouvažuj, než začneš na niekoho reagovať. Prečítaj si ešte minimálne 2x, čo som napísal a môžno pochopíš súvislosti.
bindo011 a Frikso, pisem z vlastne skusenosti, mam rozvedenych rodicov, viem ako to chodi, viem ako to prebiehalo u nas, co som doma prezival, nebudem opisovat dovod, je to moja vec, poviem len tolko ze rozvod bol koli 'niekomu inemu'. Neviem preco ale nikomu nic nevycitam, neberiem to ako podvadzanie, akoze nieco strasne, dost ludi mojich rodicov odsudilo, a boli to prave ludia ktory vedia len ich mena a nic ine...proste ten nazor ludi, ako jeden druhemu ublizil, lebo si nasiel ineho....omg to je somarina...kto nezazije nevie o com tocim..proste jeden z partnerov si stale najde niekoho ineho len z isteho dovodu, dovodov moze byt vela, ale som si isty ze kazdy dovod ma nejaky zmysel, a verim, ze kym su ludia rozumny, a maju doma niekolko deti, tak si nebudu hladat partnera len z rozkose, lebo ako vravite, ublizia tym hlavne detom, no proste ked to dalej nejde tak to nejde, clovek je zvlastny tvor, ci si to jedinec praje ci nie, potrebuje lasku, a ked ju nedostane od jednej osoby tak je nuteny ist za niekym inym, Bohuzial, tak to uz chodi....tu mozem polemizovat v tomto pripade bud sa spamata manzel, a zacne s tym nieco robit...snad este tak neskoro nieje....alebo dalsia moznost, ze sa zacne snazit aj tak, no zena uz je v stadiu kedy sa nedokaze vratit spat, alebo proste sa na to vyserie a bude sa snazit uhrat to akoze o tom nevie.
//Frikso narazal som na tuto cast: Buď mamka dostane rozum teraz a pošle toho dilina doprdele zvysnu cast vynechavam....aj ked som to cital.
To ako keby ja som ti povedal, ze tvoja mamka ma za muza dilina....je to skoro to iste. Aj ked v ziadnom pripade neurazam tvoju mamu ci otca, nepoznam ich, ber to len ako priklad aby si to pochopil.
ja súhlasím s lubosom.. nevieme presne ako sa manžel knej správa.. každý človek (podotýkam normálny človek) ked podvedie tak má na to určitý dôvod, ktorý dostáva z partnerovej strany. takže môj názor je, že ked niekto podvádza tak problém treba hľadať inde ako v tom podvádzaní . každá akcia vyvolá reakciu - podvod je pri v tomto prípade reakcia (samozrejme nemám na myslil chorobných don chuanov a ženy s bielou pečienkou ale fakt normálnych obyčajných ľudí)
a autorovi témy poviem len toľko, že on s tým asi moc nezmôže. Som o niečo starší a nevedel by som to ocovi povedať (podľa toho čo napísal tak otcovia sú si podobní), proste je tu nejaký blok.
Osobne si neviem predstaviť, že by takýto "obrovský" problém dokázalo vyriešiť 16 ročné dieta. možno skúsiť ukázať smer alebo skúsiť otvoriť oči ale vyriešiť to?
Lubos, Triple ... Ano pani sme v neuveritelne poje..... dobe.
Pride vam normalne ze je problem v rodine tak ho vyriesim najdenim si Milenca/Milenky
Ked mam akykolvek problem so spravanim protajsku, riesim ho s protajskom a neutekam od problemu s tym ze sak na svete je druhy/druha ktory/a mi pomoze.
Najprv sa rozved s tym ze uz to nema zmysel tahat dalej a potom si rob co chces.
Ak ma potrebu sa tvarit ze je vsetko v poriadku a pritom si za chrbtom riesit zivot s inym ... Kludne. Ale ked sa to dozvie tak trhat koncatiny z riti...
Ak to niekomu neprekaza ... Jeho zivot. Ale je to podla mna mierne zvratene...
ja ani lubos netvrdíme, že to bežné a najlepšie riešenie ale chápem to.
Shark neviem či vieš aké to je riešiť čo i len ten najmenší problém s človekom, ktorý si stále tvrdí svoje a nedá si vysvetliť že 5x5 je 25
podľa neho je to 26 a basta. Skús s takýmto človekom prežiť čo ja viem 25 rokov a každý deň to isté.. z toho zblbne aj tá najsilnejšia osobnosť a nechá to svoje šrámi v správani sa dotknutej osoby.
Shark, si dovolim tvrdit, ze mas milnu predstavu o tom co pises, na jednej strane, trosku s tebou suhlasim, ano od problemu sa neuteka, ale ked to prostre dajme tomu v tomto pripade osiera, a nemieni s tym nic robit po niekolkych rokoch, nevidim dovod sa mu pchat do zadku...dovi dopo, nema viac zaujem tak zrejme nechce....teraz viem presne aka bude jeho nasledna reakcia na dany problem....nie nebude doma robit bordel, aj ked z toho bude v srackach...bude zene bozkavat nohy, nosit jej kvety a robit vsetko preto aby sa k nemu vratila...uz zalezi od zeny ci povoli ci nie...je to rozhodnutie ktore musi poriadne zvazit...ked jej muz nedokazoval lasku za poslednych niekolko rokov, tak asi sa k nemu nevrati...ked to bude naopak, ze problem pretrvava iba rok, ci dva, tak este tam je sanca...takze Shark ked ide o 20 rocny vztha, spoluzitia, tak uz tam nieco proste hrdaveje....to je ako keby si mal jedno auto 20 rokov...uz po niekolkych rokoch musis nieco opravit, inac to nefunguje...tak isto to je aj v dlhorocnych vztahoch....maaaalo kto sa moze pochvalit ze si spolunazival s jednym clovekom 50 rokov...
Lub0$ napísal:
//Frikso narazal som na tuto cast: Buď mamka dostane rozum teraz a pošle toho dilina doprdele zvysnu cast vynechavam....aj ked som to cital.
To ako keby ja som ti povedal, ze tvoja mamka ma za muza dilina....je to skoro to iste. Aj ked v ziadnom pripade neurazam tvoju mamu ci otca, nepoznam ich, ber to len ako priklad aby si to pochopil.
Nemôžeš to takto vytrhnúť z kontextu. Ja tam píšem varianty, že ako to môže vyústiť a zákonite to nejak sa to nejak vyhrotí, lebo súčasný stav v rodine je neúnosný. Nikomu nevravím, čo má robiť (pokiaľ to čítaš v kontexte). Možno som to zle napísal, no skrátene povedané, šúčnasný stav je blbosť. Mamka nemôže sedieť na dvoch stoličkách. Buď si vyberie ona alebo fotrikovi dojde trpezlivosť a spraví poriadky on.
Takéto umelo živené napätie je najhoršie, čo môže byť. Tiež mám rozvedených rodičov (ale koli inému problému), žiaľ až od mojich 18tich, dovtedy sme boli "šťastná rodinka".